5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

<div> Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat <em>quality time</em> met je partner. Antwerpen heeft alle ingredi&euml;nten in huis voor een originele en &nbsp;romantische citytrip.&nbsp;</div>

1.       Unieke plekjes
Soms is een klein gebaar romantischer dan de liefde verklaren door het van de daken te schreeuwen. Zoek samen een rustig plekje op en geniet van elkaars gezelschap. Zo is het Begijnhof een verborgen stil plekje naast de universiteit in de binnenstad. Het is een oase van rust met een prachtige binnentuin, een boomgaard en een vijvertje.  Een ander uniek plekje is de geheime Vlaeykensgang, een middeleeuws steegje in hartje Antwerpen. Er heerst een ingetogen sfeer en de gang is een geliefde plek om naar de beiaard van de kathedraal te luisteren.
 
2.       Romantische wandelingen
Antwerpen is een stad op mensenmaat:  zoveel te zien en te beleven en dat allemaal op wandelafstand van elkaar.  Proef de oude sfeer van het Eilandje met monumentale pakhuizen, lantaarns, hangars en kasseitjes. Wandel met je geliefde langs de jachthaven naar het panoramadak van MAS | Museum aan de Stroom en geniet van het fenomenale uitzicht over Antwerpen. Deel  chocolade, Antwerpse Handjes of een wafel  tijdens een wandeling in de gezellige winkelwandelstraatjes van de Wilde Zee.  Of maak een romantische avondwandeling langs de Scheldekaaien met zicht op de lichtjes van de Schelde. Na een lange wandeling kan je thuis of op hotel vermoeid, maar voldaan, lekker dicht tegen elkaar aan kruipen.
 
3.       Gezellige pleintjes
De Dageraadplaats is ongetwijfeld een van de gezelligste pleinen van Antwerpen met tal van cafés en een sterrenhemel boven het plein. Niets romantischer dan met z’n tweeën samen staren naar de sterren, toch? Wie liever een rustiger plein opzoekt, kan terecht op het Hendrik Conscienceplein. Dit pittoreske pleintje vormt het ideale decor voor jouw romantisch weekendje weg.
 
4.       Romantisch in het groen
Antwerpen is een stad met heel wat romantische groene plekjes. Iedereen kent het werk van Pieter Paul Rubens, maar ken je zijn tuin al in het Rubenshuis? Het is de perfecte locatie voor een romantische foto. Of waan je in een filmset op de mooie witte brug in het Stadspark. Ook de tuin van Plantin-Moretus kan tellen als romantische rustplek.
 
5.       Een romantisch gebaar
‘Diamonds are a girl’s best friend’, nietwaar? Geef je geliefde de verrassing van haar/zijn leven, wanneer je het diamantcentrum van de wereld bezoekt. Misschien kan een ritje in een paardenkoets door het historische centrum van Antwerpen jullie ook bekoren. Romantisch dineren kan in Antwerpen in een kapel (The Jane) of in de wolken met zicht op de stad (’t Zilte). Of geniet van de gezelligheid van een van de vele charmante restaurantjes in het historisch centrum. Voor ieder wat wils!

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Vlaeykensgang

Vlaeykensgang

De geheime Vlaeykensgang dateert van het jaar 1591 en verbindt de Hoogstraat, de Oude Koornmarkt en de Pelgrimstraat met elkaar. Als je door het poortje aan de Oude Koornmarkt 16 stapt, waan je je in een andere tijd. Vroeger was de gang het domein van schoenmakers, die de noodklok van de kathedraal moesten luiden, en woonden hier de armsten van de stad. Nu vind je er antiekwinkeltjes, kunstgalerijen en het exclusieve restaurant Sir Anthony Van Dyck. Er heerst een ingetogen sfeer en de gang is een geliefde plek om te luisteren naar de zomerse beiaardconcerten.

Begijnhof

Begijnhof

Een verborgen, stil plekje naast de universiteit in de binnenstad. Het Begijnhof met zijn huisjes en Sint-Catharinakerkje heeft een prachtige binnentuin, een boomgaard en een vijvertje. Geniet van een wandeling over de gekasseide straatjes in deze oase van rust uit de zestiende eeuw.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Rubenshuis

Rubenshuis

Stap binnen in het leven van de grootste barokkunstenaar ten noorden van de Alpen. In dit paleisachtige decor bracht Peter Paul Rubens 25 jaar van zijn leven door met zijn gezin en realiseerde hij ook het leeuwendeel van zijn oeuvre. Hij ontving er vele hoge gasten en bewaarde er zijn indrukwekkende kunstverzameling in een mooie kunstkamer. De tuin, het schildersatelier en de prachtige collectie trekken jaarlijks 150.000 bezoekers uit de hele wereld.

Stadspark

Stadspark

In het centrum niet ver van de drukke winkelwandelstraat Meir ligt het Stadspark. Het driehoekige park is een restant van Fort Herentals, een voorvesting van de zestiende-eeuwse stadsomwalling. Het park grenst aan de joodse wijk.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.