5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

<div> Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat <em>quality time</em> met je partner. Antwerpen heeft alle ingredi&euml;nten in huis voor een originele en &nbsp;romantische citytrip.&nbsp;</div>

1.       Unieke plekjes
Soms is een klein gebaar romantischer dan de liefde verklaren door het van de daken te schreeuwen. Zoek samen een rustig plekje op en geniet van elkaars gezelschap. Zo is het Begijnhof een verborgen stil plekje naast de universiteit in de binnenstad. Het is een oase van rust met een prachtige binnentuin, een boomgaard en een vijvertje.  Een ander uniek plekje is de geheime Vlaeykensgang, een middeleeuws steegje in hartje Antwerpen. Er heerst een ingetogen sfeer en de gang is een geliefde plek om naar de beiaard van de kathedraal te luisteren.
 
2.       Romantische wandelingen
Antwerpen is een stad op mensenmaat:  zoveel te zien en te beleven en dat allemaal op wandelafstand van elkaar.  Proef de oude sfeer van het Eilandje met monumentale pakhuizen, lantaarns, hangars en kasseitjes. Wandel met je geliefde langs de jachthaven naar het panoramadak van MAS | Museum aan de Stroom en geniet van het fenomenale uitzicht over Antwerpen. Deel  chocolade, Antwerpse Handjes of een wafel  tijdens een wandeling in de gezellige winkelwandelstraatjes van de Wilde Zee.  Of maak een romantische avondwandeling langs de Scheldekaaien met zicht op de lichtjes van de Schelde. Na een lange wandeling kan je thuis of op hotel vermoeid, maar voldaan, lekker dicht tegen elkaar aan kruipen.
 
3.       Gezellige pleintjes
De Dageraadplaats is ongetwijfeld een van de gezelligste pleinen van Antwerpen met tal van cafés en een sterrenhemel boven het plein. Niets romantischer dan met z’n tweeën samen staren naar de sterren, toch? Wie liever een rustiger plein opzoekt, kan terecht op het Hendrik Conscienceplein. Dit pittoreske pleintje vormt het ideale decor voor jouw romantisch weekendje weg.
 
4.       Romantisch in het groen
Antwerpen is een stad met heel wat romantische groene plekjes. Iedereen kent het werk van Pieter Paul Rubens, maar ken je zijn tuin al in het Rubenshuis? Het is de perfecte locatie voor een romantische foto. Of waan je in een filmset op de mooie witte brug in het Stadspark. Ook de tuin van Plantin-Moretus kan tellen als romantische rustplek.
 
5.       Een romantisch gebaar
‘Diamonds are a girl’s best friend’, nietwaar? Geef je geliefde de verrassing van haar/zijn leven, wanneer je het diamantcentrum van de wereld bezoekt. Misschien kan een ritje in een paardenkoets door het historische centrum van Antwerpen jullie ook bekoren. Romantisch dineren kan in Antwerpen in een kapel (The Jane) of in de wolken met zicht op de stad (’t Zilte). Of geniet van de gezelligheid van een van de vele charmante restaurantjes in het historisch centrum. Voor ieder wat wils!

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Begijnhof

Begijnhof

Een verborgen, stil plekje naast de universiteit in de binnenstad. Het Begijnhof met zijn huisjes en Sint-Catharinakerkje heeft een prachtige binnentuin, een boomgaard en een vijvertje. Geniet van een wandeling over de gekasseide straatjes in deze oase van rust uit de zestiende eeuw.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Vlaeykensgang

Vlaeykensgang

De geheime Vlaeykensgang dateert van het jaar 1591 en verbindt de Hoogstraat, de Oude Koornmarkt en de Pelgrimstraat met elkaar. Als je door het poortje aan de Oude Koornmarkt 16 stapt, waan je je in een andere tijd. Vroeger was de gang het domein van schoenmakers, die de noodklok van de kathedraal moesten luiden, en woonden hier de armsten van de stad. Nu vind je er antiekwinkeltjes, kunstgalerijen en het exclusieve restaurant Sir Anthony Van Dyck. Er heerst een ingetogen sfeer en de gang is een geliefde plek om te luisteren naar de zomerse beiaardconcerten.

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars.