Antwerp Fashion Weekend

<p>Een groots modefeest in de stad</p>

Een nieuw mode-event

In het eerste weekend van oktober kan je mode in Antwerpen beleven dankzij Antwerp Fashion Weekend,  een splinternieuw mode-event. Een weekend gevuld met rode lopers en catwalks, een modecongres, modellen op de fiets of skateboard, dj’s, party’s en zelfs een heuse modeburgemeester.

Het startschot wordt gegeven op vrijdag 30 september met een congres over retail in Antwerpen en hoe deze sector creatief omgaat met de concurrentie van webshops en pop-up stores. Verschillende horecazaken springen mee op de kar en bieden aangepaste fashionable menu’s aan en een aantal hotels bieden speciale arrangementen aan.

Mode voor een breed publiek

Tijdens het Antwerp Fashion Weekend valt er niet te ontkomen aan de rijkdom van de Antwerpse mode en kleding. Een uitgebreid aanbod van events zorgt er voor dat niet alleen fashion addicts hun hart kunnen ophalen, maar ook het brede publiek zal ongetwijfeld de diversiteit van de Antwerpse kledingwinkels en –straten appreciëren. Een aantal gekende winkelstraten vormen samen één groot podium waarop modellen de collecties van de winkels en jonge ontwerpers tonen. Waar het kan, zal er een heuse catwalk over de lengte van de straat lopen.

In andere straten kleuren rode lopers de winkels en wandelen shoppers letterlijk tussen de modeshows. Daarnaast is er Fashion on Wheels waarbij modellen kleren tonen vanop de fiets of een skateboard. Dj’s zorgen voor gepaste achtergrondmuziek en zowel op zaterdag als op koopzondag is iedereen welkom op de afterparty in Ikon of Red & Blue.

Modeburgemeester voor één weekend

De huidige, Antwerpse burgemeester is graag van de partij om dit modefeest  te ondersteunen. Mogelijk wordt hij tijdelijk “vervangen” door een modeburgemeester of wordt zijn outfit dat weekend speciaal ontworpen door jonge opkomende talenten.

Kom dat weekend zeker naar Antwerpen en beleef alle verrassende shopping events van op de eerste rij! 

Contact

Meir
Antwerpen

https://www.facebook.com/AntwerpFashionWeekend/?fref=ts

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en  romantische citytrip.