Antwerp Fashion Weekend

<p>Een groots modefeest in de stad</p>

Een nieuw mode-event

In het eerste weekend van oktober kan je mode in Antwerpen beleven dankzij Antwerp Fashion Weekend,  een splinternieuw mode-event. Een weekend gevuld met rode lopers en catwalks, een modecongres, modellen op de fiets of skateboard, dj’s, party’s en zelfs een heuse modeburgemeester.

Het startschot wordt gegeven op vrijdag 30 september met een congres over retail in Antwerpen en hoe deze sector creatief omgaat met de concurrentie van webshops en pop-up stores. Verschillende horecazaken springen mee op de kar en bieden aangepaste fashionable menu’s aan en een aantal hotels bieden speciale arrangementen aan.

Mode voor een breed publiek

Tijdens het Antwerp Fashion Weekend valt er niet te ontkomen aan de rijkdom van de Antwerpse mode en kleding. Een uitgebreid aanbod van events zorgt er voor dat niet alleen fashion addicts hun hart kunnen ophalen, maar ook het brede publiek zal ongetwijfeld de diversiteit van de Antwerpse kledingwinkels en –straten appreciëren. Een aantal gekende winkelstraten vormen samen één groot podium waarop modellen de collecties van de winkels en jonge ontwerpers tonen. Waar het kan, zal er een heuse catwalk over de lengte van de straat lopen.

In andere straten kleuren rode lopers de winkels en wandelen shoppers letterlijk tussen de modeshows. Daarnaast is er Fashion on Wheels waarbij modellen kleren tonen vanop de fiets of een skateboard. Dj’s zorgen voor gepaste achtergrondmuziek en zowel op zaterdag als op koopzondag is iedereen welkom op de afterparty in Ikon of Red & Blue.

Modeburgemeester voor één weekend

De huidige, Antwerpse burgemeester is graag van de partij om dit modefeest  te ondersteunen. Mogelijk wordt hij tijdelijk “vervangen” door een modeburgemeester of wordt zijn outfit dat weekend speciaal ontworpen door jonge opkomende talenten.

Kom dat weekend zeker naar Antwerpen en beleef alle verrassende shopping events van op de eerste rij! 

Contact

Meir
Antwerpen

https://www.facebook.com/AntwerpFashionWeekend/?fref=ts

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Winkelzondagen

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

M HKA - Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen

M HKA - Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen

Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) is een internationaal museum met een eigen collectie en tijdelijke exposities. Het gebouw bevindt zich in één van de artistiek meest dynamische buurten van Antwerpen. Het Zuid biedt een interessante mix van galerijen en gezellige cafés. Het M HKA is altijd artistiek in beweging; kunstenaars van diverse pluimage duiken er geregeld op om hun visie en talent te koppelen aan de aanwezige kunstwerken. Naast wisselende collectiepresentaties en jaarlijks vier grote projecten, brengt het M HKA ook een gevarieerd programma aan performances, lezingen, concerten, debatten, wandelvoordrachten, museumbabbels en museumontbijten.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Red Star Line Museum

Red Star Line Museum

Tussen 1873 en 1935 brachten de schepen van de Red Star Line twee miljoen avonturiers en gelukszoekers van Antwerpen naar New York. De overtocht begon voor heel veel mensen in de gebouwen van de Red Star Line in Antwerpen. Het museum vertelt het verhaal van deze passagiers. De oude gebouwen maken hun verhalen en emoties voelbaar, tastbaar en zichtbaar. Ook hedendaagse migratie komt aan bod in dit nieuwe museum in Antwerpen.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.