Blog: Chocolatier Jitsk

<span>Wie Belgi&euml; zegt, die denkt onherroepelijk aan ons talrijk aanbod uitstekende bieren en onze wereldvermaarde chocolade. Geen evidente combinatie, maar toch weten beiden elkaar wonderwel te vinden. In navolging van de gerenommeerde kaasaffineurs Van Tricht heeft de piepjonge chocolatier Jitsk Heyninck immers zijn intrek heeft genomen in de gebouwen van stadsbrouwerij De Koninck.</span>

De blikvanger van de strak ingerichte winkel -  denk originele industriële plafondwelfsels en dito verlichting - is ongetwijfeld de kamerhoge glaspartij achter de met lekkers gevulde houten verkooptoog welke inzage geeft op het atelier van de chocolatier. Dit is de speeltuin van Jitsk Heyninck, 25 jaar jong, meester-chocolatier.
 

Jong geleerd is oud gedaan

Het parcours dat Jitsk in zijn prille carrière aflegde is er eentje om van te duizelen. Zijn opleiding volgde Jitsk in Antwerpen (Piva) en ook voor zijn stageplaatsen (Burie, ’t Zilte) kon hij in ‘de Koekenstad’ terecht. In 2009, Jitsk was toen 18 jaar, nam hij al deel aan de prestigieuze wereldtentoonstelling in Shanghai waar hij de jongste chocolatier was. In opdracht van het in Antwerpen gelegen Chocolate World reisde Jitsk sindsdien meermaals de wereld rond om zijn passie voor chocolade en het vakmanschap waarmee hij het product benadert te delen.
 

Liefde voor het product

Kwaliteit en smaak staan bij Jitsk voorop. Meteen ook de reden waarom hij enkel met de beste ingrediënten wil werken, afkomstig van leveranciers die net als hij even gepassioneerd zijn door hun product. De koffie die verwerkt wordt in zijn pralines komt bijvoorbeeld van het in Antwerpen bijzonder populaire Caffénation. De liefde voor het product, dat proef je in het ruime gamma die in de winkel te verkrijgen zijn. Pralines, chocoladetabletten, mellowcakes, macarons, ijs… chocoholics en zoetebekken komen hier absoluut aan hun trekken.
 

Chef achter de toog

Of Jitsk en zijn collega’s in het atelier druk in de weer zijn met chocolade, noten aan het roosteren zijn of  pakweg marsepein maken, zodra je de winkel binnenkomt kan je op hun aandacht rekenen. Dat er geen winkelbediende achter de verkooptoog staat was een bewuste keuze. Wie kan er immers beter de klant te woord staan dan ‘de chef’ zelf? Vergelijk het met een hip restaurant waar de chef zelf de gerechten komt presenteren. Altijd aangenaam.
 
Voorlopig zitten er geen bierpralines in het verder uitstekende gamma van Jitsk. Misschien in de toekomst, maar dan wel op voorwaarde dat zowel het bier als de chocolade er op gebied van smaak eervol uitkomen. Iets wat we trouwens volledig begrepen toen we thuis aangekomen onze doos pralines aanbraken. Stuk voor stuk kleine smaakbommetjes die je doen verlangen naar meer.
 
Jitsk Chocolates
Stadsbrouwerij De Koninck
Boomgaardstraat 1 2018 Antwerpen
www.jitsk.com 


september 2015

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Autocarparking

Autocarparking

Op Kaai 19 (Plantinkaai – signalisatie SK19) is een ruime en comfortabele parking voor autocars. De parking is op enkele minuten wandelen van het historische centrum. Gratis parkeren en geen reservatie nodig.

Antwerp City Card

Antwerp City Card

Wil je Antwerpen van kop tot teen ontdekken? Dan is de Antwerp City Card je beste gids. De kaart opent gratis of goedkoop de mooiste, lekkerste en meest verrassende deuren van de stad voor je. Je kiest bovendien zélf hoe lang je ze gebruikt. Het beste van Antwerpen Antwerpen heeft genoeg te bieden om je een leven lang verwonderd te houden. Maar jij hebt maar een weekend of midweek. Daarom kozen wij de absolute toppers uit het rijke aanbod van de stad: de kathedraal, het Rubenshuis, het MAS, ... Jij mag er gratis binnen met je Antwerp City Card. Met de Antwerp City Card kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer tijdens de geldigheidsperiode van je kaart. Daarnaast geeft de kaart je ook toegang tot goedkope huurfietsen korting in het frietkot en een gratis zitje op de hopNstop shuttle (die moet je zeker een keertje nemen).

Evenementenkalender ‘Things to Do’

Evenementenkalender ‘Things to Do’

In ‘Things to Do’ vind je de meest uiteenlopende evenementen in Antwerpen. Van tentoonstellingen tot winkelzondagen en van concerten tot sportwedstrijden, er is namelijk altijd wat te beleven in de stad. De brochure geeft unieke tips en nuttige informatie zodat je niks meer hoeft te missen tijdens je verblijf in Antwerpen. 

Rubenshuis

Rubenshuis

Stap binnen in het leven van de grootste barokkunstenaar ten noorden van de Alpen. In dit paleisachtige decor bracht Peter Paul Rubens 25 jaar van zijn leven door met zijn gezin en realiseerde hij ook het leeuwendeel van zijn oeuvre. Hij ontving er vele hoge gasten en bewaarde er zijn indrukwekkende kunstverzameling in een mooie kunstkamer. De tuin, het schildersatelier en de prachtige collectie trekken jaarlijks 150.000 bezoekers uit de hele wereld.

Streekproducten

Streekproducten

De vele lokale specialiteiten vormen het bewijs van de rijke culinaire traditie van de stad, met als vaandeldragers de Antwerpse handjes, het bier ‘Bolleke’ en de likeur ‘Elixir d’Anvers’.

Zeven redenen om het Rubenshuis te bezoeken

Zeven redenen om het Rubenshuis te bezoeken

In het Rubenshuis kan je sinds kort zeven nieuwe topstukken bewonderen, waaronder schilderijen van Anthony van Dyck en Jacob Jordaens. De stukken, die in bruikleen werden gegeven, werden nooit eerder aan het publiek getoond. Behalve de nieuwe werken geven we je nog zes andere goede redenen om het Rubenshuis te bezoeken.

Zoek verkoeling tijdens de zomer in Antwerpen

Zoek verkoeling tijdens de zomer in Antwerpen

Antwerpen kent meer zomeractiviteiten dan zomerdagen. De kans is groot dat je het tijdens deze evenementen snel warm krijgt in de stad, zeker als de zomerzon zich van zijn beste kant laat zien. Wil je aan de hitte van de stad ontsnappen? In dit artikel ontdek je een heel aantal ‘coole’ mogelijkheden.