Blog: Exotische markt

Heb je steeds opnieuw die drang om te reizen, nieuwe dingen te ontdekken en te proeven van wat de wereld te bieden heeft? Dan zit je in Antwerpen helemaal goed. Geniet van een goed glas bier op één van de vele terrassen, laat je verleiden door de kenmerkende Belgische gastronomie of ga op zoek naar de verschillende culturen die de stad rijk is.

Geen betere plaats om de sfeer van vakantie op te snuiven dan op de exotische zaterdagmarkt - een tikkeltje oneerbiedig vreemdelingenmarkt genoemd - op de Oudevaartplaats. Elke zaterdag kun je hier van 8.00h tot 16.00h terecht voor een ruim aanbod van fruit, groenten, charcuterie  en kaas, aangevuld met een rijk assortiment van uitnodigende eetstalletjes. Standhouders van diverse pluimage worden je gids in een culinaire reis rond de wereld.
 
We klokken af op 10.45h als we ons aan de stand van 180 graden tegoed doen aan een krokante, rijkelijk met garnalen gevulde kroket en een glaasje cava. Onze vakantie in eigen land was officieel begonnen. Ook bij de overburen van Morocco Nuts was het feest. Op verschillende receptietafels staat een keur aan geurige olijven als proevertjes geëtaleerd terwijl de verkopers druk bezig zijn tapenades te smeren op krokant brood om potentiële klanten te lokken. Missie geslaagd zo lijkt mij.
 
Via een tussenstop in Nederland waar we ons laten verleiden door hemelse kazen nemen we de vlucht naar Mexico voor een portie pittige quesadillas en tortilla’s met mooie blokjes tomaat, gesnipperde ui en een flinke dot guacamole. Onze dorst lessen we met een verfrissende smoothie on the go terwijl we Zuid Amerika opnieuw inwisselen voor Europa.
 
Vanuit Frankrijk nemen we een kruidige gedroogde worst (5 pepers) en eentje met blauwe kaas mee als eetbaar souvenir voor het thuisfront, waarna we de lokroep van Quiche & Kitchen niet kunnen weerstaan. Een hemelse quiche en een glaasje wijn, de klok heeft amper twaalf keer geluid. Op vakantie kan veel.
 
Bij het aanschouwen van het aanbod verse pasta bij de buren van Pastaman wanen we ons onmiddellijk in Italië. Later die avond schaft de pot peterseliepasta, maar voor het zover is delen we nog een Vietnamese loempia. Wie de wereld wil proeven mag geen grenzen kennen.
 
Alvorens ons in het bruisende Antwerpse stadsleven te storten kopen we nog een kraakvers brood en slaan we enkele gezonde snacks in. Van de vers geroosterde pindanoten en de dikke, volle bramen zullen we in de loop van de namiddag nog veel plezier hebben. Maar eerst een glaasje muntthee!
 
Exotische markt
Oudevaartplaats, Antwerpen
Elke zaterdag van 8 tot 16 uur


augustus 2015

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Blog: Bierpassieweekend

Blog: Bierpassieweekend

Mijn ontmoeting met Ben op het Bierpassieweekend start alvast met een knaller. Welk bier ik graag lust? Ik besluit de waarheid op te biechten: “Ik ben niet zo’n bierkenner en laat me met alle plezier leiden door jouw kennis.” Dat was buiten Bens expertise gerekend. “Welke smaken heb je graag?” Ik krijg een Armand uit Limburg voorgeschoteld. Fruitig, zacht en niet te ‘hoppig’. Ik voel me een cliché van een vrouw.

Blog: Antwerpse stadshoning

Blog: Antwerpse stadshoning

“Stadshoning. Dat is honing van bijen die nectar slurpen uit de talrijke bloemen die Antwerpen rijk is. Elke buurt heeft een unieke vegetatie. Elke honing proeft dan ook anders.” Gehuld in imkerpak volg ik elk gepassioneerd woord van Rik Janssens terwijl het zweet op mijn voorhoofd parelt. Niet enkel de warmte van deze bloedhete zomerdag speelt me parten, ook de spanning  is navenant wanneer een van de duizenden bijen nieuwsgierig mijn been opkruipt. “Gewoon stil blijven staan,” zegt Rik. Gewoon?

Gerelateerde content

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen.

Antwerpen à la carte

Antwerpen à la carte

De expo “Antwerpen à la carte” serveert je de geschiedenis van de stad Antwerpen door een culinaire bril. Niet de politieke gebeurtenissen, economische theorieën of artistieke stromingen staan hier centraal. Wel de – letterlijk – levensnoodzakelijke uitdaging hoe steden door de eeuwen heen de steeds groeiende groep stedelingen voeden. 

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

Intrede van de Sint

Intrede van de Sint

Hij komt, hij komt... De allerkleinsten onder ons tellen volop af naar zaterdag 12 november, want dan komen Sinterklaas en zijn Pieten weer aan in de stad!

'Antwerp loves diamonds' map

'Antwerp loves diamonds' map

‘Antwerp loves diamonds’ neemt je mee door het diamantverhaal in Antwerpen. Het plan geeft een overzicht van historische en hedendaagse locaties, unieke tips en nuttige informatie over Antwerpen als juwelenstad.