Born in Antwerp: Antwerps creatief talent in de kijker

&lsquo;Born in Antwerp&rsquo; is de nieuwste broedplek voor creatief ondernemen in Antwerpen. Van april tot oktober zet het project het Antwerpse creatieve talent in de kijker. Ontdek het werk van Antwerpse ondernemers tijdens tal van evenementen, tentoonstellingen en activiteiten. Download de gratis app om niets te missen.&nbsp;<br />

Antwerpen telt ongelooflijk veel creatief talent per vierkante kilometer. De stad heeft haar kunstenaars, modeontwerpers, designers, architecten, schrijvers, developers, muzikanten, producers, reclamemakers,… De Antwerpse creatieve scene is uitzonderlijk rijk en divers. Alle creatieve sectoren zijn stevig vertegenwoordigd in de Scheldestad door meer dan 8.000 creatieve ondernemingen. De stad is één creatieve hub met een grote internationale aantrekkingskracht. Dit is te verklaren doordat Antwerpen het ideale testgebied is voor creativiteit en innovatie, een metropool in mensenmaat.
 

Van Rubens en Plantijn tot Dries Van Noten en Luc Tuymans

De wisselwerking tussen kunsten en creatief en cultureel ondernemerschap vormt al sinds de Gouden Eeuw in Antwerpen een belangrijke motor voor het stedelijke welzijn en de aantrekkingskracht van de stad. Heel wat grote kunstenaars en ondernemers zijn in Antwerpen aan het werk geweest: Brueghel leerde hier zijn stiel, Plantijn democratiseerde in Antwerpen de boekdrukkunst en Rubens droeg als schilder, ondernemer, diplomaat, graficus, ontwerper, verzamelaar en leermeester actief bij tot een culturele bloei van de stad. Maar ook vandaag is Antwerpen een plek waar creatief talent zich graag vestigt: het is hun ‘operating base’, van waaruit ze de wereld veroveren. Denk maar aan Panamarenko, Dries Van Noten, Jan Fabre en Luc Tuymans. Denk ook aan creatieve bedrijven zoals Zeno X Gallery, Duval Guillaume, Shelter, ShowTex en ID&T.
 

Download de app om niets te missen

Tijdens Born in Antwerp (22 april tot 2 oktober) kan je tal van initiatieven ontdekken die bijdragen tot de aantrekkingskracht en uitstraling van Antwerpen als broedplaats en thuishaven voor creatief talent. Vijf sleutelfiguren uit de Antwerpse creatieve sector vullen het rijke Born in Antwerp programma aan met zeer verscheiden events en tentoonstellingen. Het gaat om modeontwerper Bruno Pieters, beeldend kunstenaar Lieven Segers, 3D designer en illustrator Rizon Parein, industrieel ontwerper Axel Enthoven en Isabel Van den Broeck van Creative Belgium.
 
Download de gratis app 'Born in Antwerp' in de Google Play Store of de iOS App Store. Voor meer informatie, zie www.borninantwerp.be.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Benieuwd naar welke horecazaken je tijdens deze editie van Smaakmeesters culinair zullen verwennen? Bekijk hier het volledige overzicht, in alfabetische volgorde. Klik op de naam om te ontdekken welke proevertjes de Smaakmeesters aanbieden. Wil je alle zaken liever op een kaart bekijken? Volg dan de link rechts op deze pagina.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars.