Born in Antwerp: Antwerps creatief talent in de kijker

&lsquo;Born in Antwerp&rsquo; is de nieuwste broedplek voor creatief ondernemen in Antwerpen. Van april tot oktober zet het project het Antwerpse creatieve talent in de kijker. Ontdek het werk van Antwerpse ondernemers tijdens tal van evenementen, tentoonstellingen en activiteiten. Download de gratis app om niets te missen.&nbsp;<br />

Antwerpen telt ongelooflijk veel creatief talent per vierkante kilometer. De stad heeft haar kunstenaars, modeontwerpers, designers, architecten, schrijvers, developers, muzikanten, producers, reclamemakers,… De Antwerpse creatieve scene is uitzonderlijk rijk en divers. Alle creatieve sectoren zijn stevig vertegenwoordigd in de Scheldestad door meer dan 8.000 creatieve ondernemingen. De stad is één creatieve hub met een grote internationale aantrekkingskracht. Dit is te verklaren doordat Antwerpen het ideale testgebied is voor creativiteit en innovatie, een metropool in mensenmaat.
 

Van Rubens en Plantijn tot Dries Van Noten en Luc Tuymans

De wisselwerking tussen kunsten en creatief en cultureel ondernemerschap vormt al sinds de Gouden Eeuw in Antwerpen een belangrijke motor voor het stedelijke welzijn en de aantrekkingskracht van de stad. Heel wat grote kunstenaars en ondernemers zijn in Antwerpen aan het werk geweest: Brueghel leerde hier zijn stiel, Plantijn democratiseerde in Antwerpen de boekdrukkunst en Rubens droeg als schilder, ondernemer, diplomaat, graficus, ontwerper, verzamelaar en leermeester actief bij tot een culturele bloei van de stad. Maar ook vandaag is Antwerpen een plek waar creatief talent zich graag vestigt: het is hun ‘operating base’, van waaruit ze de wereld veroveren. Denk maar aan Panamarenko, Dries Van Noten, Jan Fabre en Luc Tuymans. Denk ook aan creatieve bedrijven zoals Zeno X Gallery, Duval Guillaume, Shelter, ShowTex en ID&T.
 

Download de app om niets te missen

Tijdens Born in Antwerp (22 april tot 2 oktober) kan je tal van initiatieven ontdekken die bijdragen tot de aantrekkingskracht en uitstraling van Antwerpen als broedplaats en thuishaven voor creatief talent. Vijf sleutelfiguren uit de Antwerpse creatieve sector vullen het rijke Born in Antwerp programma aan met zeer verscheiden events en tentoonstellingen. Het gaat om modeontwerper Bruno Pieters, beeldend kunstenaar Lieven Segers, 3D designer en illustrator Rizon Parein, industrieel ontwerper Axel Enthoven en Isabel Van den Broeck van Creative Belgium.
 
Download de gratis app 'Born in Antwerp' in de Google Play Store of de iOS App Store. Voor meer informatie, zie www.borninantwerp.be.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

'Antwerp loves diamonds' map

'Antwerp loves diamonds' map

‘Antwerp loves diamonds’ neemt je mee door het diamantverhaal in Antwerpen. Het plan geeft een overzicht van historische en hedendaagse locaties, unieke tips en nuttige informatie over Antwerpen als juwelenstad.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

Antwerpen in 24u en 48u

Antwerpen in 24u en 48u

Of je naar Antwerpen komt voor een stevige portie cultuur, om geschiedenis op te snuiven, te shoppen of culinair te genieten, het kan in elke wijk en in de hele stad. Antwerpen is compact, maar heeft veel te bieden. Gebruik de Antwerp City Card als gids om de stad van kop tot teen te ontdekken.De kaart (geldig voor 24, 48 of 72 uur) opent gratis of goedkoop de mooiste, lekkerste en meest verrassende deuren van de stad voor je. Nu is het aan jou om het te ontdekken. Geniet ervan!