De winkel om de hoek

<div> <span id="docs-internal-guid-5df96dd3-d020-b3f6-36f0-7b6f3052cf11"><span>Deze expo brengt je de verhalen van de Antwerpse buurtwinkels van 1950 tot vandaag.</span></span></div>

Een kleurrijke portrettenreeks

Fotografe Sanne De Wilde ging voor het MAS op zoek naar de mensen achter de buurtwinkels, vandaag en in het verleden. Dat resulteerde in een kleurrijk en gevarieerde portrettenreeks die een menselijk gezicht geeft aan de buurtwinkel, sinds het midden van de 20ste eeuw. Deze portretten worden gepresenteerd op de grote lichtbakwanden van de wandelboulevard.
 
In de vitrines aan de roltrappen maakt Sanne De Wilde een selectie uit historisch fotomateriaal dat een overzicht geeft van hoe de buurtwinkel is veranderd en voorgesteld sinds het begin van de 20ste eeuw. Ze combineert de selectie waar mogelijk met eigen werk.

Contact

Hanzenstedenplaats 1
Antwerpen

http://www.mas.be/

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Bezoekerscentra

Bezoekerscentra

Visit Antwerpen is de toeristische dienst van de stad Antwerpen. Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan Antwerpen. Ben je in Antwerpen, ga dan zeker eens langs bij onze bezoekerscentra op de Grote Markt of het Centraal Station. Je kan er terecht voor een gratis stadsplan, brochures, tickets voor tentoonstellingen, wandelingen, de Antwerp City Card en heel wat informatie die je bezoek aan Antwerpen aangenaam en vlot maken.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Antwerpen is een stad op mensenmaat: vele bezienswaardigheden liggen op wandel- en/of fietsafstand van elkaar. Wil je toch op een andere manier de stad doorkruisen, dan kan je gebruik maken van de trams en bussen van De Lijn. Tip: koop je tram- of busbiljet in een voorverkooppunt (krantenwinkel, supermarkt, de automaten in de verschillende haltes of bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen), dat is goedkoper.

Antwerp City Card - veelgestelde vragen

Antwerp City Card - veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de City Card.

Antwerp City Card - aanbod

Antwerp City Card - aanbod

Wat zit er in je Antwerp City Card? Jouw Antwerp City Card geeft je korting of gratis toegang tot alle must sees van Antwerpen.

Antwerp City Card

Antwerp City Card

Wil je Antwerpen van kop tot teen ontdekken? Dan is de Antwerp City Card je beste gids. De kaart opent gratis of goedkoop de mooiste, lekkerste en meest verrassende deuren van de stad voor je. Je kiest bovendien zélf hoe lang je ze gebruikt. Het beste van Antwerpen Antwerpen heeft genoeg te bieden om je een leven lang verwonderd te houden. Maar jij hebt maar een weekend of midweek. Daarom kozen wij de absolute toppers uit het rijke aanbod van de stad: de kathedraal, het Rubenshuis, het MAS, ... Jij mag er gratis binnen met je Antwerp City Card. Met de Antwerp City Card kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer tijdens de geldigheidsperiode van je kaart. Daarnaast geeft de kaart je ook toegang tot goedkope huurfietsen korting in het frietkot en een gratis zitje op de hopNstop shuttle (die moet je zeker een keertje nemen).