Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

<p>In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het bruisende programma en <a href="https://secure.cubilis.eu/portal/belgie/antwerpen-whitelabel/ExtendedSearch?sort=price&lang=nl&page=0">boek meteen je overnachting in Antwerpen</a>. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken.&nbsp;</p>

Of je nu modeliefhebber, Bourgondiër of cultuurfan bent, het weekend van 1 en 2 oktober heeft iedereen iets te bieden. Dat zal er voor zorgen dat het een gezellige drukte wordt in en rond de stad. Lees zeker door tot het einde van het artikel, want daar ontdek je nuttige tips over hoe je de stad op een vlotte manier kan bereiken.

Culinaire Smaakmeesters

De passie van de Antwerpse Smaakmeesters is goud waard. Van het Eilandje tot het Zuid staan meer dan 65 horecazaken te popelen om hun vakmanschap te delen en je culinair te verwennen. Dit weekend verandert Antwerpen in één grote food market. Proef van de gerechtjes en drankjes die de Smaakmeesters voor jou selecteren, neem deel aan workshops of leer de kneepjes van het vak van de grootste Antwerpse chefs. Krijg de smaak te pakken op www.smaakmeesters.be.

Modeste Bier Festival

Ben je een liefhebber van smakelijke, vakkundig gebrouwen speciaalbieren, dan mag je het Modeste Bier Festival zeker niet missen. Op de evenementenlocatie bij Brouwerij De Koninck vind je tijdens het eerste weekend van oktober een gevarieerd aanbod van bieren uit alle hoeken van het land, aangeboden door de biermakers zelf.

Combineer het Antwerp Fashion Weekend met de winkelzondag

Antwerp Fashion Weekend is een splinternieuw modefeest in dé shoppinghoofdstad van België. Dit weekend wandel je letterlijk tussen de modeshows, rode lopers en catwalks. Er is een modecongres, modellen op de fiets of skateboard, dj’s, afterparty’s in Ikon of Red & Blue en zelfs een modeburgemeester. Een aantal winkelstraten vormen samen één groot podium waarop modellen de nieuwe collectie en creaties van jonge ontwerpers tonen. Verschillende horecazaken springen mee op de kar en bieden aangepaste fashionable menu’s aan. Kortom, tijdens het Antwerp Fashion Weekend valt er niet te ontkomen aan de creatieve rijkdom van de Antwerpse mode. Op 2 oktober zijn, zoals elke eerste zondag van de maand, alle winkels ook geopend tijdens de winkelzondag.

Born In Antwerp slotweekend

Antwerpen is een broedplaats en thuishaven voor innovatief talent. Met een gevarieerd programma brengt Born in Antwerp een staalkaart van het allerbeste wat vindingrijk Antwerpen te bieden heeft. Het eerste weekend van oktober wordt dit afgesloten met een driedaags stadsparcours vol mooie installaties, events en verhalen rond creatief ondernemen in Antwerpen. Ontdek het volledige programma op www.antwerp.works.

Opening Museum Plantin-Moretus

Na een grondige renovatie opent het Museum Plantin-Moretus opnieuw zijn deuren met een groot feest in en rond het museum aan de Vrijdagmarkt. Kies uit inspirerende lezingen, workshops en demonstraties, sfeerbezoeken, een ‘verhalen’veiling, film- en schilderanimaties, muziekoptredens en een drukmarathon op de impressionante drukpers op zonne-energie van kunstenaar Raphael August Opstaele. Vrijdag- en zaterdagavond komt de gevel van dit unieke UNESCO Werelderfgoed tot leven met een gevelbrede video mapping van de studenten van de opleiding Grafisch Ontwerp van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Toegang tot het Museum Plantin-Moretus is gratis op:

•    vrijdag 30 september: 19 tot 22u
•    zaterdag 1 oktober: 10 tot 22u
•    zondag 2 oktober: 10 tot 17u

Ontdek het volledige programma op www.museumplantinmoretus.be.

Open Bedrijvendag

Tijdens Open Bedrijvendag zwieren honderden bedrijven de deuren open voor het grote publiek. Zo krijg je een unieke blik achter de schermen en ontdek je hoe je favoriete producten gemaakt worden. Een overzicht van de Antwerpse bedrijven die je kan bezoeken vind je op www.openbedrijvendag.be.

Mobiliteitstips voor dit topweekend

Een weekend vol topevenementen betekent ook veel bezoekers in en onderweg naar de stad. Er zal meer verkeer zijn dan anders, ook al omdat er op Linkeroever een belangrijke invalsweg afgesloten is voor filmopnames. Op www.slimnaarantwerpen.be vind je mobiliteitstips om Antwerpen vlot te bereiken en vind je ook informatie over eventuele werken in en rond de stad.

Boek nu je overnachting en geniet extra lang van het gezelligste weekend van het jaar.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.