Energy Flash

Deze tentoonstelling focust op de rave-cultuur van de jaren 80 en 90. Zowel de ideologieën, de esthetiek, de link met elektronische muziek en het effect op de bredere cultuur komen aan bod. Werk van beeldende kunstenaars wordt in dialoog geplaatst met verschillende objecten uit de wereld van design, muziek en mode. <br />

 
 

Tegencultuur in heel Europa

Dit is de eerste museale tentoonstelling die gewijd is aan rave als beweging op zich, en de sociale, politieke, economische en technologische omstandigheden die hebben geleid tot het ontstaan van rave als tegencultuur in heel Europa. 

De tentoonstelling richt zich op de ideologieën en de esthetiek van rave en zijn effect op de bredere cultuur. Energy Flash wil rave als gepolitiseerd fenomeen vanuit vier kernbegrippen benaderen: ‘autonomie’, ‘burgerlijke vrijheid’, ‘techniek’ en ‘creativiteit’.
 

Dialoog met de wereld van design, muziek en mode

Als interdisciplinair project zal het werk van tal van beeldende kunstenaars in dialoog geplaatst worden met verschillende objecten uit de wereld van design, muziek en mode, gecombineerd met items die werden geselecteerd uit diverse archieven, televisiereportages, literatuur en strafrechtelijke wetgeving.

Contact

Leuvenstraat 32
Antwerpen

http://www.muhka.be/

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

Antwerpen à la carte

Antwerpen à la carte

De expo “Antwerpen à la carte” serveert je de geschiedenis van de stad Antwerpen door een culinaire bril. Niet de politieke gebeurtenissen, economische theorieën of artistieke stromingen staan hier centraal. Wel de – letterlijk – levensnoodzakelijke uitdaging hoe steden door de eeuwen heen de steeds groeiende groep stedelingen voeden. 

Photography Inc.

Photography Inc.

Photography Inc. vertelt de geschiedenis van de fotografie vanuit de invalshoek van de fotografische industrie. Aan de hand van foto’s, camera’s, tijdschriften en albums maakt het FOMU de toeschouwer warm voor zowel gekende highlights als nieuwe ontdekkingen uit de brede geschiedenis van de fotografie. Deze collectiepresentatie focust op enkele kantelmomenten in de technologische geschiedenis van de fotografie en de sociaal-maatschappelijke gevolgen op de gebruiker.

Jonge Belgische Fotografie – Tom Callemin

Jonge Belgische Fotografie – Tom Callemin

Voor het vijfde jaar op rij biedt FOMU ruimte aan jonge Belgische fotografie. Dit jaar presenteren we het fotografisch universum van Tom Callemin. Callemin onderzoekt de relatie tussen de fotograaf en zijn model.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.