Evenementenkalender ‘Things to Do’

In &lsquo;Things to Do&rsquo; vind je de meest uiteenlopende evenementen in Antwerpen. Van tentoonstellingen tot winkelzondagen en van concerten tot sportwedstrijden, er is namelijk altijd wat te beleven in de stad. De brochure geeft unieke tips en nuttige informatie zodat je niks meer hoeft te missen tijdens je verblijf in Antwerpen.&nbsp;<br />

In deze zomereditie van ‘Things to Do’ vind je de evenementen van april tot en met september. Met een overzicht per maand en een handige legende wordt het extra makkelijk om je bezoek aan Antwerpen te plannen. Uit elk van de zes categorieën lichten wij alvast een topper uit:

Tentoonstelling
Op 29 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus haar deuren. Laat je meenemen in het bijzondere verhaal van de visionaire uitgever Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Filmische interventies, boeken die je kan doorbladeren en een ruimte waar je zelf aan de slag kunt: nog meer dan voorheen komt het huis tot leven.

Shopping
Elke eerste zondag van de maand is winkelzondag in Antwerpen. De meeste winkels in het historisch centrum zijn dan open. Uiteraard kan er op de Meir - de winkelhoofdstraat  van Antwerpen – naar hartenlust worden geshopt. Op zondag 3 juli beginnen in de winkelstraten van de stad de zomersolden.

Evenement
Van 7 tot en met 10 juli is het opnieuw zover. Dan meren de kathedralen van de zee weer aan vlakbij de kathedraal van de stad. Het is alweer de zesde keer dat de prestigieuze zeilwedstrijd The Tall Ships Races naar Antwerpen komt. Bewonder en bezoek de mooiste zeilschepen ter wereld. Dit unieke spektakel is er absoluut eentje om niet te missen.

Folklore
Op 15 augustus wordt het historisch centrum van Antwerpen omgetoverd tot de Rubensmarkt. Dompel je onder in de authentieke sferen van de 17e-eeuw. Standhouders verkopen hun waren geheel gehuld in traditionele klederdracht.

Muziek
Sfinx Mixed festival is een gratis festival van 28 tot en met 31 juli 2016. Wereldmuziek, lekker eten en drinken en wonderlijke tenten wachten je met plezier op. Bovendien is Sfinx het duurzaamste festival van Vlaanderen en dankzij een groot en divers programma zal iedereen zich thuis voelen: van gezinnen met kinderen tot de meest avontuurlijke muziekliefhebbers.

Sport
24 en 25 september vinden midden in het historisch centrum van Antwerpen de UCI Trials World Cup plaats. Biketrial is een atypische vorm van wielersport waarbij de coureurs  over obstakels moeten geraken zonder een voet aan de grond te zetten. Voor het zevende jaar op rij wordt de Grote Markt omgetoverd tot spectaculair Trialbike parcours. De perfecte kans om tijdens je bezoek aan Antwerpen net even iets anders mee te maken.

Meer info
De brochure kan gratis afgehaald worden bij de toeristische balies in het Centraal Station (onderaan de roltrap) en op de Grote Markt. Openingsuren: elke dag van 9 uur tot 17.45 uur, zondag tot 16.45 uur.

Download hier de brochure voor het volledige overzicht.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Antwerpen met je kinderen

Antwerpen met je kinderen

Antwerpen kan je perfect met je kinderen bezoeken, aan leuke en ontspannende activiteiten is er geen gebrek. Hierbij negen niet te missen toppers om met je kinderen te doen. 

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Kinderboerderij De Schranshoeve

Kinderboerderij De Schranshoeve

Het plattelandsleven lijkt soms heel ver weg als je in Antwerpen rondwaart, maar het is eigenlijk dichterbij dan je denkt. Op de kinderboerderijen aan de rand van de stad kan je proeven van het leven zoals het is op de boerderij. Als je varkens wil voederen, konijntjes wil knuffelen of tussen de geitjes wil spelen, kan je hier terecht.

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars. 

De Spiegel

De Spiegel

Wil jij de verbeelding van je peuter prikkelen, je kleuter verwonderd doen stralen, en het in kind in jezelf laten jubelen? Kijk snel wanneer De Spiegel bij jou in de buurt speelt, en geniet van het liefste en tintelfriste muziektheater van de hele wereld. 

Kinderboerderij Wilrijk

Kinderboerderij Wilrijk

Het plattelandsleven lijkt soms heel ver weg als je in Antwerpen rondwaart, maar het is eigenlijk dichterbij dan je denkt. Op de kinderboerderijen aan de rand van de stad kan je proeven van het leven zoals het is op de boerderij. Als je varkens wil voederen, konijntjes wil knuffelen of tussen de geitjes wil spelen, kan je hier terecht. Bovendien kan je op de kinderboerderij in Wilrijk brood of kaas leren maken!

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en  romantische citytrip. 

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.