Evenementenkalender ‘Things to Do’

In &lsquo;Things to Do&rsquo; vind je de meest uiteenlopende evenementen in Antwerpen. Van tentoonstellingen tot winkelzondagen en van concerten tot sportwedstrijden, er is namelijk altijd wat te beleven in de stad. De brochure geeft unieke tips en nuttige informatie zodat je niks meer hoeft te missen tijdens je verblijf in Antwerpen.&nbsp;<br />

In deze zomereditie van ‘Things to Do’ vind je de evenementen van april tot en met september. Met een overzicht per maand en een handige legende wordt het extra makkelijk om je bezoek aan Antwerpen te plannen. Uit elk van de zes categorieën lichten wij alvast een topper uit:

Tentoonstelling
Op 29 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus haar deuren. Laat je meenemen in het bijzondere verhaal van de visionaire uitgever Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Filmische interventies, boeken die je kan doorbladeren en een ruimte waar je zelf aan de slag kunt: nog meer dan voorheen komt het huis tot leven.

Shopping
Elke eerste zondag van de maand is winkelzondag in Antwerpen. De meeste winkels in het historisch centrum zijn dan open. Uiteraard kan er op de Meir - de winkelhoofdstraat  van Antwerpen – naar hartenlust worden geshopt. Op zondag 3 juli beginnen in de winkelstraten van de stad de zomersolden.

Evenement
Van 7 tot en met 10 juli is het opnieuw zover. Dan meren de kathedralen van de zee weer aan vlakbij de kathedraal van de stad. Het is alweer de zesde keer dat de prestigieuze zeilwedstrijd The Tall Ships Races naar Antwerpen komt. Bewonder en bezoek de mooiste zeilschepen ter wereld. Dit unieke spektakel is er absoluut eentje om niet te missen.

Folklore
Op 15 augustus wordt het historisch centrum van Antwerpen omgetoverd tot de Rubensmarkt. Dompel je onder in de authentieke sferen van de 17e-eeuw. Standhouders verkopen hun waren geheel gehuld in traditionele klederdracht.

Muziek
Sfinx Mixed festival is een gratis festival van 28 tot en met 31 juli 2016. Wereldmuziek, lekker eten en drinken en wonderlijke tenten wachten je met plezier op. Bovendien is Sfinx het duurzaamste festival van Vlaanderen en dankzij een groot en divers programma zal iedereen zich thuis voelen: van gezinnen met kinderen tot de meest avontuurlijke muziekliefhebbers.

Sport
24 en 25 september vinden midden in het historisch centrum van Antwerpen de UCI Trials World Cup plaats. Biketrial is een atypische vorm van wielersport waarbij de coureurs  over obstakels moeten geraken zonder een voet aan de grond te zetten. Voor het zevende jaar op rij wordt de Grote Markt omgetoverd tot spectaculair Trialbike parcours. De perfecte kans om tijdens je bezoek aan Antwerpen net even iets anders mee te maken.

Meer info
De brochure kan gratis afgehaald worden bij de toeristische balies in het Centraal Station (onderaan de roltrap) en op de Grote Markt. Openingsuren: elke dag van 9 uur tot 17.45 uur, zondag tot 16.45 uur.

Download hier de brochure voor het volledige overzicht.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Antwerpen met je kinderen

Antwerpen met je kinderen

Antwerpen kan je perfect met je kinderen bezoeken, aan leuke en ontspannende activiteiten is er geen gebrek. Hierbij negen niet te missen toppers om met je kinderen te doen. 

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

De Spiegel

De Spiegel

Wil jij de verbeelding van je peuter prikkelen, je kleuter verwonderd doen stralen, en het in kind in jezelf laten jubelen? Kijk snel wanneer De Spiegel bij jou in de buurt speelt, en geniet van het liefste en tintelfriste muziektheater van de hele wereld. 

Kinderboerderij De Schranshoeve

Kinderboerderij De Schranshoeve

Het plattelandsleven lijkt soms heel ver weg als je in Antwerpen rondwaart, maar het is eigenlijk dichterbij dan je denkt. Op de kinderboerderijen aan de rand van de stad kan je proeven van het leven zoals het is op de boerderij. Als je varkens wil voederen, konijntjes wil knuffelen of tussen de geitjes wil spelen, kan je hier terecht.

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen.