Halloweekend tips

<p class="Hoofdtekst">Dit weekend kruipen geesten, monsters, heksen en andere griezels uit de donkerste krochten van de wereld om Halloween te vieren. Maar wist je dat je in Antwerpen ook een eind weg kan griezelen?</p>

Ondergrondse mysteries en prachtige begraafplaatsen

Voor de meest klassieke griezelbeleving, kan je terecht op de begraafplaats Schoonselhof. Dit is niet alleen de laatste rustplaats van tal van bekende Belgen en Antwerpenaren - denk maar aan Herman De Coninck, Paul van Ostaijen of Gust Gils - maar het is ook een prachtig park waar je heerlijk tussen de herfstkleuren kan kuieren.

Of wat dacht je van een ontdekkingstocht door het ondergrondse Antwerpen? Boek een bezoek aan De Ruien, de oude waterwegen en riolen van de stad. Tijdens een avontuurlijke en bevreemdende wandeling door de onderbuik van de stad, ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad. Ondertussen word je verrast door geheimen en mysteries uit zowel het heden als het verleden.

Kwelgeest Lange Wapper

Je kan natuurlijk ook ’s nachts door de stad dwalen en hopen dat je Lange Wapper (niet) tegenkomt. Deze Antwerpse kwelgeest achtervolgt dronkaards. Eerst als een klein mannetje, maar hij kan groter en groter worden tot hij boven de daken uitsteekt. Vandaar zijn naam: Lange Wapper.

Je kan natuurlijk ook op veilig spelen - volgens de volksverhalen is het niet ongewoon om je letterlijk dood te schrikken als je Lange Wapper tegenkomt - en het standbeeld van de kwelgeest gaan bekijken op het Steenplein. Kan je meteen het Steen bekijken, de oudste burcht van Antwerpen.

Op stap met spoken

Via ghostwalk.be kan je tal van spannende rondleidingen door de stad boeken. De perfecte manier om de duistere kant en de folklore van Antwerpen te ontdekken, met een flinke dosis humor erbij.

Zo ontdek je dat het Zuid niet altijd een trendy wijk was, maar ook een plek waar ooit naarstig het eeuwige leven werd nagejaagd. Of laat je ’s nachts meenemen op een tocht door donkere stegen en verlaten hoekjes, op zoek naar Antwerpse spoken.

Comfortabel griezelen

Als je niet graag actief op zoek gaat naar angstzweet, maar liever gezellig onderuit zakt, kan je altijd nog naar de bioscoop. Kinepolis Antwerpen organiseert op maandag 31 oktober de Kinepolis Halloween Night. Daar kijk je naar de beste horrorfilms van het moment, in avant-première: Train to Busan, Ouija: Origin of Evil en The Windmill Massacre.

Houd je het liever allemaal wat lichtvoetiger? Zonder al te veel nachtmerries achteraf? Maar wil je Halloween toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan? Kom dan naar een van de markten in Antwerpen en zoek jezelf een mooie pompoen uit om uit te hollen of om soep van te maken.

Griezelen in Antwerpen is immers voor iedereen. Van Frankenstein tot foodies.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Winkelzondagen

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Winter in Antwerpen: Evenementen

Winter in Antwerpen: Evenementen

Winter in Antwerpen heeft alles te bieden om van jouw wintervakantie een spetterend feest te maken. Ontdek alles over het openingsfeest, het eindejaarsvuurwerk, de nieuwjaarsdrink en de kerstboomverbranding.

Het Steen

Het Steen

Het Steen was jarenlang de thuishaven van het Scheepvaartmuseum. Nu die collectie verhuisd is naar het Museum aan de Stroom (MAS) hebben HETPALEIS en de stad Antwerpen dit legendarische gebouw heropend als vragenhuis voor kleine en grote (be)zoekers vanaf 6 jaar.

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.