Smaakmeesters : Interviews Greenway, Cremerie Germaine en Den Artist

<p>In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hier chefs van Greenway, Cremerie Germaine en Den Artist.</p>

Donald Masumbuko van brasserie Den Artist 

Wat is Den Artist en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Onze brasserie is een typische Parijse brasserie, gelegen op Het Zuid in Antwerpen. Ondanks de Parijse sfeer en het Franse interieur is onze keuken puur Belgisch. Op de menukaart vindt u bijvoorbeeld stoemp met worst, een Oostends vispannetje en steak tartaar terug."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Wij kozen voor een gerecht dat bij ons een klassieker is op de kaart: een stoofpotje met gehaktballetjes, een geuzenbier, mosterd en witloof. Veel mensen denken bij gehaktballetjes aan de balletjes in een tomatensaus met mediterraanse groenten. Met onze balletjes in geuzenbier bieden wij een andere optie aan die zeer in de smaak valt bij onze klanten. Zo maken we gehaktballetjes nog aantrekkelijker bij het publiek."

Website

Glenn Van Brempt en Jan Vandewiele van ijssalon Cremerie Germaine

Wat is Cremerie Germaine en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"We willen meer zijn dan het typische ijskraam. Bij ons kan je ook rustig zitten en genieten van ijs, ijstaarten of ijspralines met een glaasje erbij. De traditionele ambachtelijke gelato bereiden we volledig zonder toevoegingen en uitsluitend met verse ingrediënten."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Als smaakmeestersuggestie gaan wij voor de Coupe Germaine. Glenn en ik zijn verzot op pistache-ijs. Onze Coupe Germaine wordt gemaakt van pistachenoten die we kopen in Bronte    (Italië), bij een plaatselijke boer. Hij oogst maar om de twee jaar om de vruchtbaarheid van de bomen te behouden. Van die noten maken wij dan ijs. De coupe wordt afgewerkt met frambozensaus en witte chocoladeschilfers."

Website

Bram De Haan van vegetarisch restaurant Greenway 

Wat is Greenway en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
“Greenway is een vrij jonge en moderne zaak en daar hoort een toegankelijke keuken bij. We willen niet alleen vegetariërs, maar iedereen bereiken. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen kennis maken met vegetarisch, lekker, duurzaam en gezond eten."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Om mensen kennis te laten maken met onze vegetarische wraps, bieden wij ze de kebab wrap met kefirlimonade aan tijdens het openingsweekend. De kebab wrap is ons populairste gerecht. Dat komt omdat het ook bij vleeseters in de smaak valt. Het is een gemakkelijke instap in de keuken van Greenway. Bovendien is het een uniek gerecht. We ontwikkelden de vleesvervanger zelf met soja en tarwe, die kan je dus nergens anders verkrijgen.”

Website

Meer info

Zet je smaakpapillen op scherp en kom proeven van de verschillende smaakmeestergerechten tijdens het openingsweekend op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De deelnemende zaken zullen proevertjes aanbieden voor 5 of 8 euro in een standje voor hun restaurant. Vanaf maandag kan je het gerecht dan een hele maand op de suggestiekaart terugvinden. Reserveer zeker je plaatsje.

Smaakmeesters openingsweekend
zaterdag 1 en zondag 2 oktober
3 verschillende locaties in Antwerpen:

Gedurende de hele maand oktober in de deelnemende zaken

Het is zeker aangeraden vooraf te reserveren 
prijzen verschillen

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content