Smaakmeesters : Interviews Greenway, Cremerie Germaine en Den Artist

<p>In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hier chefs van Greenway, Cremerie Germaine en Den Artist.</p>

Donald Masumbuko van brasserie Den Artist 

Wat is Den Artist en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Onze brasserie is een typische Parijse brasserie, gelegen op Het Zuid in Antwerpen. Ondanks de Parijse sfeer en het Franse interieur is onze keuken puur Belgisch. Op de menukaart vindt u bijvoorbeeld stoemp met worst, een Oostends vispannetje en steak tartaar terug."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Wij kozen voor een gerecht dat bij ons een klassieker is op de kaart: een stoofpotje met gehaktballetjes, een geuzenbier, mosterd en witloof. Veel mensen denken bij gehaktballetjes aan de balletjes in een tomatensaus met mediterraanse groenten. Met onze balletjes in geuzenbier bieden wij een andere optie aan die zeer in de smaak valt bij onze klanten. Zo maken we gehaktballetjes nog aantrekkelijker bij het publiek."

Website

Glenn Van Brempt en Jan Vandewiele van ijssalon Cremerie Germaine

Wat is Cremerie Germaine en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"We willen meer zijn dan het typische ijskraam. Bij ons kan je ook rustig zitten en genieten van ijs, ijstaarten of ijspralines met een glaasje erbij. De traditionele ambachtelijke gelato bereiden we volledig zonder toevoegingen en uitsluitend met verse ingrediënten."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Als smaakmeestersuggestie gaan wij voor de Coupe Germaine. Glenn en ik zijn verzot op pistache-ijs. Onze Coupe Germaine wordt gemaakt van pistachenoten die we kopen in Bronte    (Italië), bij een plaatselijke boer. Hij oogst maar om de twee jaar om de vruchtbaarheid van de bomen te behouden. Van die noten maken wij dan ijs. De coupe wordt afgewerkt met frambozensaus en witte chocoladeschilfers."

Website

Bram De Haan van vegetarisch restaurant Greenway 

Wat is Greenway en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
“Greenway is een vrij jonge en moderne zaak en daar hoort een toegankelijke keuken bij. We willen niet alleen vegetariërs, maar iedereen bereiken. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen kennis maken met vegetarisch, lekker, duurzaam en gezond eten."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Om mensen kennis te laten maken met onze vegetarische wraps, bieden wij ze de kebab wrap met kefirlimonade aan tijdens het openingsweekend. De kebab wrap is ons populairste gerecht. Dat komt omdat het ook bij vleeseters in de smaak valt. Het is een gemakkelijke instap in de keuken van Greenway. Bovendien is het een uniek gerecht. We ontwikkelden de vleesvervanger zelf met soja en tarwe, die kan je dus nergens anders verkrijgen.”

Website

Meer info

Zet je smaakpapillen op scherp en kom proeven van de verschillende smaakmeestergerechten tijdens het openingsweekend op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De deelnemende zaken zullen proevertjes aanbieden voor 5 of 8 euro in een standje voor hun restaurant. Vanaf maandag kan je het gerecht dan een hele maand op de suggestiekaart terugvinden. Reserveer zeker je plaatsje.

Smaakmeesters openingsweekend
zaterdag 1 en zondag 2 oktober
3 verschillende locaties in Antwerpen:

Gedurende de hele maand oktober in de deelnemende zaken

Het is zeker aangeraden vooraf te reserveren 
prijzen verschillen

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Smaakmeesters : Interviews Zaowang - Balls & Glory - Bizzie Lizzie

Smaakmeesters : Interviews Zaowang - Balls & Glory - Bizzie Lizzie

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hier de chefs van Bizie Lizie, Balls & Glory  en Zaowang.

Smaakmeesters : Interviews met The Velvet Lounge - De Vagant - Nuova Era

Smaakmeesters : Interviews met The Velvet Lounge - De Vagant - Nuova Era

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hier de chefs van Nuova Era, De Vagant en Velvet Lounge.

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Hier is het de beurt aan de chefs van Fish & Eat, Backyard en Pazzo.

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Elke Smaakmeester biedt de hele maand oktober een speciale Smaakmeesterssuggestie aan, een heerlijk gerecht of drankje dat je smaakpapillen op en top verwent en het culinaire vakmanschap van de chefs aantoont. Dit moet je absoluut proeven, reserveer daarom tijdig je tafel of ga langs bij één of meerdere deelnemers tussen 1 en 31 oktober.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Smaakmeesters : Ontdek hier alle proevertjes

Smaakmeesters : Ontdek hier alle proevertjes

Tijdens het openingsweekend van 1 en 2 oktober verwennen de Antwerpse Smaakmeesters je met lekkere proevertjes, een iets beknoptere maar even lekkere versie van hun smaakmeesterssuggestie. Je kan deze proevertjes proberen aan een heerlijke prijs via de uitgestippelde routes in 3 zones van de binnenstad of  volgens je eigen goesting. Hier vind je alvast een overzicht.

Geniet onderweg van de andere culinaire hoogtepunten van dit weekend.

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Benieuwd naar welke horecazaken je tijdens deze editie van Smaakmeesters culinair zullen verwennen? Bekijk hier het volledige overzicht, in alfabetische volgorde. Klik op de naam om te ontdekken welke proevertjes de Smaakmeesters aanbieden. Wil je alle zaken liever op een kaart bekijken? Volg dan de link rechts op deze pagina.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Cremerie Germaine

Cremerie Germaine

Ijssalon (Gelato Boutique)
Chefs: Glenn Van Brempt en Jan Vandewiele

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.