Smaakmeesters : Interviews Zaowang - Balls & Glory - Bizzie Lizzie

<p>In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hier de chefs van Bizie Lizie, Balls & Glory &nbsp;en Zaowang.</p>

Narayan Lal Chitrakar van sushirestaurant Zaowang 

Wat is Zaowang en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"We zijn een van de bekendste sushirestaurants in België. Letterlijk betekent sushi ‘gemarineerde rijst'. Bij Zaowang betekent sushi veel meer. Geen traditionele Japanse keuken, ondanks ons aanbod aan nigiri’s en sashimi’s, maar een moderne kruisbestuiving tussen Aziatische en Westerse smaken."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Mensen die nog nooit sushi hebben gegeten, proeven het best van alles een beetje. Met een sushi combo zit je zeker goed. Want er zal altijd iets tussen zitten dat smaakt."

Website

Wim Ballieu van restaurant Balls & Glory

Wat is Balls & Glory en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Balls & Glory serveert je ’s werelds lekkerste vegetarische en gehaktballen: van eerlijke origine, in de oven gebakken, met de hand gedraaid en beroemd om hun heerlijke, vloeibare vulling!"

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Voor Smaakmeesters wijken we niet af van ons standaardconcept. We serveren dus een heerlijke gehaktbal, gepaard met een salade of stoemp van het seizoen of uit het vuistje."

Website

Paul Mans van restaurant Bizie Lizie 

Wat is Bizie Lizie en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Bizie Lizie verwent je graag met traditionele Belgische en Franse gerechten voor een zachte prijs. Wat dacht je van côte à l'os of huisgemaakte garnaalkroketten van mama Lizie? Het keukenteam kent de kneepjes van het vak en haalt kraakverse ingrediënten in huis. Producten van eigen bodem hebben bovendien een streepje voor. Kijk zeker ook naar de seizoenskaart of ontdek op zondag het kreeftenmenu. Ten slotte hebben we een wijnkaart, waarop u wel 500 wijnen kan terugvinden."  

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Wij kozen voor een stoofpotje van hert als smaakmeestersuggestie. Het hertenseizoen start op 1 oktober, dus Smaakmeesters is het ideale moment om hertenvlees in de kijker te zetten. Het is een zeer toegankelijk gerecht, maar toch anders dan wat je dagelijks geserveerd krijgt."

Website

Meer info

Zet je smaakpapillen op scherp en kom proeven van de verschillende smaakmeestergerechten tijdens het openingsweekend op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De deelnemende zaken zullen proevertjes aanbieden voor 5 of 8 euro in een standje voor hun restaurant. Vanaf maandag kan je het gerecht dan een hele maand op de suggestiekaart terugvinden. Reserveer zeker je plaatsje.

Smaakmeesters openingsweekend
zaterdag 1 en zondag 2 oktober
3 verschillende locaties in Antwerpen:

Gedurende de hele maand oktober in de deelnemende zaken

Het is zeker aangeraden vooraf te reserveren 
prijzen verschillen

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!

Winkelzondagen

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Felixpakhuis Restaurant

Felixpakhuis Restaurant

Restaurant 
Chef: Andy Decremer

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Antwerp City Card - aanbod

Antwerp City Card - aanbod

Wat zit er in je Antwerp City Card? Jouw Antwerp City Card geeft je korting of gratis toegang tot alle must sees van Antwerpen.

Winter in Antwerpen: Kerstmarkt

Winter in Antwerpen: Kerstmarkt

Tijdens de eindejaarsperiode mag uiteraard de vertrouwde kerstmarkt niet ontbreken. Gezelligheid en talloze originele geschenkideeën gegarandeerd! 

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.