Jonge Belgische Fotografie – Tom Callemin

Voor het vijfde jaar op rij biedt FOMU ruimte aan jonge Belgische fotografie. Dit jaar presenteren we het fotografisch universum van Tom Callemin. Callemin onderzoekt de relatie tussen de fotograaf en zijn model.<br />

Zijn zoektocht vertaalt hij in een beklijvende beeldtaal, die meestal in een studio tot stand komt. Met zijn enigmatische en uitgepuurde beelden timmert hij gestaag aan een sterke eigen signatuur. In 2014 maakte Callemin deel uit van de tien fotografen die geselecteerd werden voor het FOMU-magazine .tiff. Zijn nog prille oeuvre wordt sindsdien zowel nationaal als internationaal tentoongesteld.

Contact

Waalsekaai 47
Antwerpen

http://www.fotomuseum.be/tentoonstellingen/tom-callemin.html

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Photography Inc.

Photography Inc.

Photography Inc. vertelt de geschiedenis van de fotografie vanuit de invalshoek van de fotografische industrie. Aan de hand van foto’s, camera’s, tijdschriften en albums maakt het FOMU de toeschouwer warm voor zowel gekende highlights als nieuwe ontdekkingen uit de brede geschiedenis van de fotografie. Deze collectiepresentatie focust op enkele kantelmomenten in de technologische geschiedenis van de fotografie en de sociaal-maatschappelijke gevolgen op de gebruiker.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Energy Flash

Energy Flash

Deze tentoonstelling focust op de rave-cultuur van de jaren 80 en 90. Zowel de ideologieën, de esthetiek, de link met elektronische muziek en het effect op de bredere cultuur komen aan bod. Werk van beeldende kunstenaars wordt in dialoog geplaatst met verschillende objecten uit de wereld van design, muziek en mode. 

Luc Tuymans in het MAS

Luc Tuymans in het MAS

Het MAS | Museum aan de Stroom viert haar vijfjarig bestaan met een tentoonstelling van Luc Tuymans, een van de belangrijkste Belgische kunstenaars.

Antwerpen à la carte

Antwerpen à la carte

De expo “Antwerpen à la carte” serveert je de geschiedenis van de stad Antwerpen door een culinaire bril. Niet de politieke gebeurtenissen, economische theorieën of artistieke stromingen staan hier centraal. Wel de – letterlijk – levensnoodzakelijke uitdaging hoe steden door de eeuwen heen de steeds groeiende groep stedelingen voeden.