Kalender - Travel trade & cruises

<p>Of het nu cultuur, sport of amusement is, evenementen in Antwerpen zijn talrijk en kleurrijk. Het hele jaar door zijn er festivals, tentoonstellingen en andere evenementen.</p>

We selecteerden voor jou onze persoonlijke top 10 van toekomstige evenementen die je niet mag missen als je een programma in Antwerpen wil samenstellen. Contacteer ons als je hierover meer informatie wil.

Heropening Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus is volledig vernieuwd. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed.

Winter in Antwerpen 2016

Winter in Antwerpen: dat is de kerstmarkt en nog veel meer. Van 10 december tot 8 januari geniet je in de binnenstad van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen.

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historisch centrum van Antwerpen. Het aanbod is zeer breed: mode, design, antiek, delicatessen en vintage. Allemaal op wandelafstand in een stad tegelijk hip en historisch, cool en klassiek en trendy en traditioneel is.

Opening Comic Station (27 maart 2017)

België is het land van de stripalbums en dat ontdek je binnenkort ook in Antwerpen. Comics Station wordt een thema- en belevingspark rond populaire Belgische stripfiguren zoals Suske&Wiske en De Smurfen. De ligging is spectaculair: in het Centraal Station, volgens allerlei lijstjes een van de mooiste treinstations ter wereld.

Opening FMCCA

In 2017 opent het langverwachte nieuwe congrescentrum de deuren in Antwerpen. Flanders Meeting & Convention Center Antwerp zal congressen tot 2.000 personen kunnen ontvangen in een nieuwbouw met alle moderne faciliteiten. Het congrescentrum is ideaal gelegen vlakbij het Centraal Station en de Zoo. 

SHOW2017

Jaarlijkse modeshow van de studenten van de befaamde Antwerpse modeacademie. Een internationale jury beoordeelt de creaties.

Future Encounters – MAS

Future Encounters is een grote kunstexpo in het MAS waarbij de schoonheid van de kunst centraal staat. Bezoekers genieten van ongeveer 120 uiteenlopende kunstwerken: van schilderijen en sculpturen over video tot installaties en textiel. De expo is een showroom van artistieke schoonheid uit diverse tijden en culturen. Verwacht je ook aan dagelijkse performances. 

Smaakmeesters

Tijdens het culinaire evenement Smaakmeesters verandert Antwerpen in één grote food market. Tal van horecazaken staan te popelen om hun vakmanschap te delen en bezoekers culinair te verwennen. 

Opening DIVA en diamantexpo MAS

Eind 2017 opent in het historisch centrum van Antwerpen DIVA, een unieke publieksbeleving rond de betoverende wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst in de stad. De tentoonstelling ‘Objecten van verlangen’ in het MAS sluit hier perfect bij aan. 

Winter in Antwerpen 2017

Winter in Antwerpen: dat is de kerstmarkt en nog veel meer. Tijdens het eindejaar geniet je in de binnenstad van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen.

Ontdek alle evenementen in Antwerpen.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Antwerpen in 24u en 48u

Antwerpen in 24u en 48u

Of je naar Antwerpen komt voor een stevige portie cultuur, om geschiedenis op te snuiven, te shoppen of culinair te genieten, het kan in elke wijk en in de hele stad. Antwerpen is compact, maar heeft veel te bieden. Gebruik de Antwerp City Card als gids om de stad van kop tot teen te ontdekken.De kaart (geldig voor 24, 48 of 72 uur) opent gratis of goedkoop de mooiste, lekkerste en meest verrassende deuren van de stad voor je. Nu is het aan jou om het te ontdekken. Geniet ervan!

Naar Antwerpen met het vliegtuig

Naar Antwerpen met het vliegtuig

Antwerpen ligt vlakbij twee luchthavens. Zaventem ligt 45 kilometer verder of ongeveer 30 minuten rijden en de luchthaven van Deurne ligt op 7 kilometer of een kwartier rijden van Antwerpen.
Brussels South Charleroi Airport ligt op 115 km van Antwerpen en Eindhoven Airport op 87 km. Ook van hieruit geraak je gemakkelijk in de stad. Onderstaande informatie en links vertellen hoe je met het vliegtuig van en naar Antwerpen geraakt.

Wegwijs in Antwerpen

Wegwijs in Antwerpen

Praktische informatie over het klimaat, de citytaks, de taal en de feestdagen in Antwerpen.

Flanders Meeting & Convention Center Antwerp

Flanders Meeting & Convention Center Antwerp

*

Lage-emissiezone in Antwerpen

Lage-emissiezone in Antwerpen

De hele Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever worden vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende auto's mogen de stad dan niet meer in. 

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!