Markten

Antwerpen heeft een eeuwenlange en rijke traditie van markten. Ook vandaag bestaan er nog diverse lokale wijkmarkten, maar op weekend- en feestdagen worden op verschillende plaatsen in de stad thematische markten opgetrokken. Een must voor wie van het echte Antwerpen wil proeven.

 

Wekelijks


Vogelenmarkt

Bloemen, antiek, textiel, bijouterie, siervogels, hamsters en konijnen
Oudevaartplaats, Theaterplein en omgeving
Zondag, van 8 tot 13 uur (ook op officiële feestdagen!)
 

Exotische markt

Verkoop van lokale producten, maar ook Turkse, Marokkaanse en zuiderse specialiteiten
Oudevaartplaats, Theaterplein en omgeving
Zaterdag, van 8 tot 16 uur (niet op officiële feestdagen)
 

Vrijdagmarkt

Veiling van oude inboedels
Vrijdagmarkt
Vrijdag, van 9 tot 13 uur
 

Antiekmarkt zaterdag

Lijnwaadmarkt
Zaterdag, van 9 tot 17 uur (niet op officiële feestdagen)
 

Antiekmarkt zondag

Sint-Jansvliet
Zondag, van 9 tot 17 uur (ook op officiële feestdagen!)
 

Biomarkten

Verkoop van producten met biokwaliteitslabel
Falconplein
Zondag, van 8 uur tot 16 uur

 

Maandelijks

 

Boekenplein

Boekenmarkt waar je kunt genieten van muzikale optredens met een hapje en drankje.
De Coninckplein
Elke derde zondag van de maand, van 10 tot 17 uur (Opgelet: tijdens de maanden november, december, januari en februari houdt het boekenplein een winterstop!)
 

Lambermontmartre

Kunstmarkt op het Zuid waar diverse kunstenaars (schilders, fotografen, grafici, beeldhouwers) hun werk in een sfeer 'à la Montmartre' tentoonstellen rond de fontein, met begeleiding van akoestische muziek.
Lambermontplaats - Leopold De Waelplaats
Tijdens de maanden mei tot en met september: telkens de laatste zondag van 12 tot 17 uur
 

Markt van morgen

Creatief forum waar beginnende en eigenwijze ontwerpers hun creaties van mode, accessoires, juwelen of grafisch werk voorstellen. Ambiance met gezellige bar en muziek. 
10/04, 08/05, 12/06, 14/08, 11/09, 09/10 en 11/12.
Pleintje ter hoogte van de vismijn in de Kloosterstraat
www.marktvanmorgen.be
 

Brocantwerpen

Brocante, antiek en vintage.
Tijdens de maanden maart tot en met oktober: elke laatste woensdag van de maand, van 10 tot 18 uur.
Grote Markt
www.brocantwerpen.be
 

Swan Market

Mode, sieraden, kunst, vintage en accessoires.
24/04, 22/05, 19/06, 17/07, 28/08 en 18/09, van 12 tot 18 uur.
Met livemuziek in de plaatselijke cafés en restaurants.
www.swanmarket.nl

 

Jaarlijks

 

Rubensmarkt

Op de Rubensmarkt waan je jezelf terug in de tijd van barokmeester Rubens met marktkramers in zeventiende-eeuwse klederdracht.
Grote Markt en omgeving
15 augustus, van 8 tot 22 uur
 

Kerstmarkt

Sfeervolle kerstmarkt op de Groenplaats met muzikale optredens waar je kan genieten van een hapje en drankje. Iets verderop, op de Grote Markt, vind je bovendien de ijspiste.
Groenplaats & Grote Markt
 

Dubieus design

Openluchtmarkt voor tweedehandsdesign tijdens de braderij van de Offerandestraat, georganiseerd door designcenter De Winkelhaak. Jaarlijks ook een wintereditie in Designcenter De Winkelhaak.
Lange Winkelhaakstraat 26 
www.dubieusdesign.be

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!

Winkelzondagen

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Antwerpen is het walhalla van de koffiebarretjes. Op elke hoek vind je er wel een. Maar hoe onderscheid je ze van elkaar? Hoe ga je op zoek naar dat ultieme bakje troost en wat is het verhaal erachter? Koffiebrander Koen Bleuzé maakt zijn tien favoriete koffiebars kenbaar en vertelt waarom.

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.