Markten

Antwerpen heeft een eeuwenlange en rijke traditie van markten. Ook vandaag bestaan er nog diverse lokale wijkmarkten, maar op weekend- en feestdagen worden op verschillende plaatsen in de stad thematische markten opgetrokken. Een must voor wie van het echte Antwerpen wil proeven.

 

Wekelijks


Vogelenmarkt

Bloemen, antiek, textiel, bijouterie, siervogels, hamsters en konijnen
Oudevaartplaats, Theaterplein en omgeving
Zondag, van 8 tot 13 uur (ook op officiële feestdagen!)
 

Exotische markt

Verkoop van lokale producten, maar ook Turkse, Marokkaanse en zuiderse specialiteiten
Oudevaartplaats, Theaterplein en omgeving
Zaterdag, van 8 tot 16 uur (niet op officiële feestdagen)
 

Vrijdagmarkt

Veiling van oude inboedels
Vrijdagmarkt
Vrijdag, van 9 tot 13 uur
 

Antiekmarkt zaterdag

Lijnwaadmarkt
Zaterdag, van 9 tot 17 uur (niet op officiële feestdagen)
 

Antiekmarkt zondag

Sint-Jansvliet
Zondag, van 9 tot 17 uur (ook op officiële feestdagen!)
 

Biomarkten

Verkoop van producten met biokwaliteitslabel
Falconplein
Zondag, van 8 uur tot 16 uur

 

Maandelijks

 

Boekenplein

Boekenmarkt waar je kunt genieten van muzikale optredens met een hapje en drankje.
De Coninckplein
Elke derde zondag van de maand, van 10 tot 17 uur (Opgelet: tijdens de maanden november, december, januari en februari houdt het boekenplein een winterstop!)
 

Lambermontmartre

Kunstmarkt op het Zuid waar diverse kunstenaars (schilders, fotografen, grafici, beeldhouwers) hun werk in een sfeer 'à la Montmartre' tentoonstellen rond de fontein, met begeleiding van akoestische muziek.
Lambermontplaats - Leopold De Waelplaats
Tijdens de maanden mei tot en met september: telkens de laatste zondag van 12 tot 17 uur
 

Markt van morgen

Creatief forum waar beginnende en eigenwijze ontwerpers hun creaties van mode, accessoires, juwelen of grafisch werk voorstellen. Ambiance met gezellige bar en muziek. 
10/04, 08/05, 12/06, 14/08, 11/09, 09/10 en 11/12.
Pleintje ter hoogte van de vismijn in de Kloosterstraat
www.marktvanmorgen.be
 

Brocantwerpen

Brocante, antiek en vintage.
Tijdens de maanden maart tot en met oktober: elke laatste woensdag van de maand, van 10 tot 18 uur.
Grote Markt
www.brocantwerpen.be
 

Swan Market

Mode, sieraden, kunst, vintage en accessoires.
24/04, 22/05, 19/06, 17/07, 28/08 en 18/09, van 12 tot 18 uur.
Met livemuziek in de plaatselijke cafés en restaurants.
www.swanmarket.nl

 

Jaarlijks

 

Rubensmarkt

Op de Rubensmarkt waan je jezelf terug in de tijd van barokmeester Rubens met marktkramers in zeventiende-eeuwse klederdracht.
Grote Markt en omgeving
15 augustus, van 8 tot 22 uur
 

Kerstmarkt

Sfeervolle kerstmarkt op de Groenplaats met muzikale optredens waar je kan genieten van een hapje en drankje. Iets verderop, op de Grote Markt, vind je bovendien de ijspiste.
Groenplaats & Grote Markt
 

Dubieus design

Openluchtmarkt voor tweedehandsdesign tijdens de braderij van de Offerandestraat, georganiseerd door designcenter De Winkelhaak. Jaarlijks ook een wintereditie in Designcenter De Winkelhaak.
Lange Winkelhaakstraat 26 
www.dubieusdesign.be

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.