Naar Antwerpen met de auto

Antwerpen ligt op een centraal kruispunt van Europese snelwegen en is makkelijk te bereiken met de wagen. 

Antwerpen ligt op een centraal kruispunt van Europese snelwegen en is makkelijk te bereiken met de wagen. Hou er wel rekening mee dat er vaak erg druk verkeer is op de Antwerpse ring en dat er tussen 2015 en 2022 verschillende grote werven gepland staan die veel verkeershinder met zich mee zullen brengen.
 

Vanuit Amsterdam-Breda (E19) of vanuit Bergen op Zoom (A12)

Volg Antwerpen-Centrum (Merksem), uitrit 1. Blijf Antwerpen-Centrum volgen. U rijdt achtereenvolgens langs de Groenendaallaan en Noorderlaan die aansluit op de brede boulevard Italiëlei.
Voor bestemming historisch centrum: volg op de Italiëlei de eerste straat rechts (= Koekensgracht) en vervolgens rechtdoor de Ankerrui, Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet. Aan het tweede verkeerslicht rijdt u links de Scheldekaaien op.
Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: blijf de boulevard (Leien) volgen.

Vanuit Keulen – Aken – Luik – Hasselt (E40 - E314 - E 313) of vanuit Eindhoven (E34)

Volg Antwerpen-Centrum (Borgerhout), uitrit 17.
Voor bestemming historisch centrum: draai aan het verkeerslicht linksaf en volg de  Noordersingel tot onder de brug en verder rechtdoor tot het vierde verkeerslicht. Neem vervolgens rechts de Singel en ga rechtdoor richting Schelde tot aan de T-kruising met de Scheldekaaien. Draai aan het verkeerslicht rechtsaf. 
 
Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: draai aan het verkeerslicht linksaf en volg de Noordersingel. Ga aan het tweede verkeerslicht naar rechts onder de spoorwegbrug en volg de Plantin en Moretuslei tot aan het derde verkeerslicht. Rijd rechtdoor onder de spoorwegbrug tot aan het eerste verkeerslicht en draai rechtsaf langsheen het stadspark. Volg rechtdoor tot u aan het tweede verkeerslicht de boulevard bereikt.

Vanuit Parijs - Brussel (E19)

Bij het naderen van Antwerpen bereikt u de Craeybeckx-tunnel. Neem het uiterst linkse baanvak richting Antwerpen-Centrum en rijd door de tunnel tot aan de verkeerslichten van de Singel.
Voor bestemming historisch centrum: volg links richting Schelde tot aan de T-kruising met de Scheldekaaien. Draai hier aan het verkeerslicht naar rechts. 
Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: volg rechtdoor over de Singel de Gen. Lemanstraat tot aan het verkeerslicht en draai naar rechts langsheen het Koning Albertpark [Prins Albertlei]. Aan het volgende verkeerslicht draait u linksaf. Blijf rechtdoor de Mechelsesteenweg volgen tot u aan het vierde verkeerslicht de boulevard bereikt.

Vanuit Brussel (A12)

Voor bestemming historisch centrum: volg Antwerpen-Centrum door de Jan De Vostunnel. Houd richting Schelde aan tot de T-kruising met de Scheldekaaien. Aan het verkeerslicht draait u rechtsaf.
Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: volg op het viaduct het middelste baanvak en eens beneden het rechtse baanvak richting Wilrijk. Blijf rechtdoor de Jan Van Rijswijcklaan volgen tot aan het zesde verkeerslicht. Hier draait u rechtsaf langsheen het Koning Alberpark [Prins Albertlei]. Aan het volgende verkeerslicht draait u linksaf. Blijf rechtdoor de Mechelsesteenweg volgen tot u aan het vierde verkeerslicht de boulevard bereikt.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

'Antwerp loves diamonds' map

'Antwerp loves diamonds' map

‘Antwerp loves diamonds’ neemt je mee door het diamantverhaal in Antwerpen. Het plan geeft een overzicht van historische en hedendaagse locaties, unieke tips en nuttige informatie over Antwerpen als juwelenstad.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.