MoMu | ModeMuseum Provincie Antwerpen

MoMu presenteert jaarlijks twee tentoonstellingen. Die kunnen rond een thema opgebouwd zijn of rond het werk van één persoon. Het museum etaleert stukken uit haar eigen permanente collectie, of boekt rondreizende tentoonstellingen van partnerinstellingen.

Het Antwerpse ModeMuseum (MoMu) opende zijn deuren in september 2002 met de belofte om 'een context te creëren voor mode en modegedrag' en mode te presenteren in een sociale, politieke en culturele context aan de hand van baanbrekende en dynamische expo's.
 

Interdisciplinaire expo's

Hier geen statische vitrinekasten met oubollige kostuums. Het MoMu zet interdisciplinaire expo's op met zin voor avontuur - bijna iconoclastisch.
Naast opmerkelijke couture en historische kostuums heeft het museum de laatste jaren ook plaats geruimd voor een in tweed overtrokken Porsche tijdens de tentoonstelling van Veronique Branquinho, werden meesterwerkjes van Yohji Yamamoto in de koer blootgesteld aan de elementen en werden baanbrekende modefilms van SHOWstudio afgespeeld die gemaakt werden voor BLACK, Paper Fashion en Walter Van Beirendonck.

MoMu ziet zijn archief van mode en kostuums als een stuk collectief geheugen van de stad, een reflectie van de veranderingen in gewoontes en mode van zijn inwoners. De historische basis van het archief is afkomstig van het vroegere Museum voor Textiel en Kostuums en is gaandeweg uitgebreid met giften van historische stukken van verzamelaars en door een steeds groeiende verzameling stukken van hedendaagse Antwerpse ontwerpers van de jaren 1980 tot nu.

Wereldfaam

Onder de directie van Linda Loppa, de eerste directrice van het MoMu, die destijds ook aan het hoofd stond van de ModeAcademie, en meer recent van voormalige senior curator Kaat Debo, heeft het MoMu een reeks grensverleggende tentoonstellingen op poten gezet, waardoor het museum zijn plaats opeiste tussen andere grote modemusea uit de vier windstreken.

Contact

Nationalestraat 28
Antwerpen
+32 34 70 27 70
http://www.momu.be
info@momu.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 8

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

To translate

Winkelzondagen

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!

Red Star Line Museum

Red Star Line Museum

Tussen 1873 en 1935 brachten de schepen van de Red Star Line twee miljoen avonturiers en gelukszoekers van Antwerpen naar New York. De overtocht begon voor heel veel mensen in de gebouwen van de Red Star Line in Antwerpen. Het museum vertelt het verhaal van deze passagiers. De oude gebouwen maken hun verhalen en emoties voelbaar, tastbaar en zichtbaar. Ook hedendaagse migratie komt aan bod in dit nieuwe museum in Antwerpen.