Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

<p>In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.</p>

1. Ontdek het museum op jouw tempo

Gebruik je fantasie. In het vernieuwde museum vind je geen overdaad aan teksten en bijschriften. Weet je graag meer over Plantin? Leen dan de gratis bezoekersgids uit. Dat boekje bevat extra info over Plantin.

2. Gebruik de gratis museumapp

Verwacht geen klassieke audiotour, maar een amusant hoorspel dat de kamers en zijn bewoners tot leven wekt. Download het hoorspel op je smartphone of huur er eentje aan de balie voor drie euro.

3. Los een fictieve moord op 

Het familiespel ‘Red Balthasar’ is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar een leuke manier om het huis te ontdekken. Vraag aan de balie naar dit gratis moordspel.

4. Snuffel in replica’s van oude boeken

In enkele museumkamers liggen kopieën van beroemde uitgaven van Plantin. Zo kan je naar hartenlust bladeren in het kruidenboek van Dodoens, de Gutenbergbijbel enzovoort.

5. Verkleed je met spullen uit Plantijns tijd 

Er hangt kledij klaar in zaal 7. Een mooi moment voor een selfie! 

6. Maak zelf een drukwerk, leer etsen of boekbinden

Reserveer met de familie een workshop om zelf aan de slag te gaan met papier, letters en een eeuwenoude drukpers.

7. Geniet op een bankje in de binnentuin

Deze stille oase in de binnenstad staat vol planten die populair waren in de 16de en 17de eeuw. 

8. Scoor souvenirtjes in de museumshop

Je vindt er boeken over het museum en over typografie, maar ook kleine geschenken zoals bladwijzers en kaartjes. Vooral het artisanaal drukwerk van Kastaar is heel origineel.

9. Doe mee aan de extra activiteiten 

Op sommige dagen is er nog meer te beleven, zoals op de Kunstendag voor Kinderen of de Wetenschapsdag. Houd de kalender in het oog.

Meer info vind je op www.museumplantinmoretus.be.

Contact+32 32 21 14 50
http://www.museumplantinmoretus.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Antwerpen is het walhalla van de koffiebarretjes. Op elke hoek vind je er wel een. Maar hoe onderscheid je ze van elkaar? Hoe ga je op zoek naar dat ultieme bakje troost en wat is het verhaal erachter? Koffiebrander Koen Bleuzé maakt zijn tien favoriete koffiebars kenbaar en vertelt waarom.

Negen tips voor Winter in Antwerpen

Negen tips voor Winter in Antwerpen

De perfecte wintervakantie beleef je dit jaar in Antwerpen! Van 10 december tot en met 8 januari vind je in het hart van de stad alles voor een onvergetelijk eindejaar. Weet je niet goed waar te beginnen? Haal dan inspiratie uit ons overzicht van de negen toppers van Winter in Antwerpen.

Winter in Antwerpen: Kerstmarkt

Winter in Antwerpen: Kerstmarkt

Tijdens de eindejaarsperiode mag uiteraard de vertrouwde kerstmarkt niet ontbreken. Gezelligheid en talloze originele geschenkideeën gegarandeerd! 

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!

Winter in Antwerpen: Activiteiten

Winter in Antwerpen: Activiteiten

Winter in Antwerpen heeft alles te bieden om van jouw wintervakantie een spetterend feest te maken.  Ontdek het uitgebreide aanbod aan activiteiten. 

Winter in Antwerpen: Evenementen

Winter in Antwerpen: Evenementen

Winter in Antwerpen heeft alles te bieden om van jouw wintervakantie een spetterend feest te maken. Ontdek alles over het openingsfeest, het eindejaarsvuurwerk, de nieuwjaarsdrink en de kerstboomverbranding.