Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto&rsquo;s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.<br />

Als bezoeker kies je best een publieke parking of een Park and Ride (P+R). Dat is meestal goedkoper en bezorgt je waarschijnlijk minder parkeerstress.

Publieke betaalparkings:

Historisch centrum

Noorderterras: Orteliuskaai
Zuiderterras: Ernest Van Dijckkaai
Grote Markt: Ernest van Dijckkaai 7

Centrum

Brabo: Kammenstraat 2
Groenplaats: Groenplaats
Rubens: Lombardenvest 24-28
Meir: Eiermarkt 33
Lombardia: Lombardenvest 11
Oudaen: Oudaan 3
Cammerpoorte: Nationalestraat 38
Centraal Station – Zoo
Nova: Van Schoonhovenstraat 25
Breidel: Breidelstraat 15-17
De Keyser: Van Ertbornstraat 13
Empire: Appelmansstraat 25
Quellin: Quellinstraat 39
Roosevelt: Franklin Rooseveltplaats 12

Meir-Universiteit

Van Dijck: Eikenstraat 9
Sint Jacob: Sint Jacobsmarkt 81-83
Meir-Schouwburg
Arenberg: Oudevaartplaats 2-4
Horta: Hopland 24
Leopold: Henri Van Heurckstraat 9
Hopland: Hopland 40
Stadsschouwburg : Meistraat 4
Inno: Hopland 45

Een P+R is een gratis parkeerterrein aan de rand van de stad. Van daaruit reis je verder met de tram, bus of fiets naar je bestemming in het hart van de stad.

• P+R Keizershoek
Bredabaan, 2170 Merksem (ter hoogte van de Carrefour)
Neem tramlijn 2 (Merksem – Hoboken) en stap uit bij halte Astrid / Diamant of neem tramlijn 3 (Merksem – Zwijndrecht) tot aan Astrid / Opera / Meir / Groenplaats.
Je kan ook bus 640 nemen en afstappen aan de F. Rooseveltplaats.

• P+R Metropolis
Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen (naast bioscoop Kinepolis)
Neem tramlijn 6 (Luchtbal – Olympiade) en stap uit bij halte Astrid / Diamant of neem één van de volgende buslijnen richting Antwerpen en stap uit bij de eindhalte aan de F. Rooseveltplaats: 720-730-770-771.

• P+R Melsele
Vendoorn 1, 9120 Melsele
Aan de N70 tussen Melsele en Zwijndrecht, op het kruispunt Grote Baan - Beversebaan - Krijgsbaan. Tramlijn 3 (Merksem – Zwijndrecht) brengt je naar de stad. Stap uit bij halte Groenplaats / Meir / Opera / Astrid.

• P+R Linkeroever - Blancefloerlaan 1 + 2
Blancefloerlaan, 2050 Antwerpen
Neem tramlijn 3 (Zwijndrecht - Merksem) of 5 (Linkeroever - Wijnegem) en stap uit bij Groenplaats / Meir / Astrid.
Tramlijnen 9 (Linkeroever - Eksterlaar) en 15 (Linkeroever - Boechout) brengen je ook tot aan het centrum. Stap uit bij halte Groenplaats / Meir / Diamant.

• P+R Olympiade
Kruishofstraat, 2610 Antwerpen-Wilrijk
Parkeren is de eerste 12 uur gratis. Parkeer je langer dan 12 uur? Dan betaal je 1 euro per 24 uur. Valideer je ticket aan de betaalautomaat om de parking te verlaten. Neem tramlijn 6 (Olympiade - Luchtbal) en stap uit bij halte Diamant / Astrid.

• P+R Schoonselhof
Krijgsbaan, 2660 Hoboken (bij begraafplaats Schoonselhof)
Tramlijn 24 (Schoonselhof - Silsburg) brengt je naar de stad; uitstappen bij halte Teniers / Rooseveltplaats / Centraal Station.

• P+R Capenberg
Kruispunt Liersesteenweg / Borsbeeksesteenweg, 2530 Boechout
Neem tramlijn 15 (Boechout - Linkeroever) en stap uit bij halte Diamant / Opera / Meir / Groenplaats.

Gratis parking

- op de Scheldekaaien: Sint-Michielskaai, Cockerillkaai en De Gerlachekaai
- op de Gedempte Zuiderdokken: Waalsekaai en Vlaamsekaai
- parking Pidpa op de Desguinlei 


 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Autocarparking

Autocarparking

Op Kaai 19 (Plantinkaai – signalisatie SK19) is een ruime en comfortabele parking voor autocars. De parking is op enkele minuten wandelen van het historische centrum. Gratis parkeren en geen reservatie nodig.

Fiets parkeren

Fiets parkeren

Op straat vind je, verspreid over de stad, fietshekjes in de buurt van publieke plaatsen. Fietsers kunnen zo hun fietsen makkelijk stallen en vastmaken. 

Parkeerplaatsen voor personen met een beperking

Parkeerplaatsen voor personen met een beperking

De Toepark-website en app tonen je voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking in de buurt van je bestemming. Ze geven je ook een routebeschrijving naar de geselecteerde parkeerplaats.

Kampeerwagen parkeren

Kampeerwagen parkeren

Bezoek je Antwerpen met een kampeerwagen? Dan kan je parkeren in de straten waar een blauw bord met alleen een witte P staat (een E9a-bord). Kamperen of overnachten op straat is niet toegelaten. Maar je kan wel op een van onze campings terecht:

Camping De Molen


Camperpark Vogelenzang


Gerelateerde content

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

To translate

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Naar Antwerpen met de auto

Naar Antwerpen met de auto

Antwerpen ligt op een centraal kruispunt van Europese snelwegen en is makkelijk te bereiken met de wagen. Hou er wel rekening mee dat er vaak erg druk verkeer is op de Antwerpse ring en dat er tussen 2015 en 2022 verschillende grote werven gepland staan die veel verkeershinder met zich mee zullen brengen.

Autocarparking

Autocarparking

Op Kaai 19 (Plantinkaai – signalisatie SK19) is een ruime en comfortabele parking voor autocars. De parking is op enkele minuten wandelen van het historische centrum. Gratis parkeren en geen reservatie nodig.

'Antwerp loves diamonds' map

'Antwerp loves diamonds' map

‘Antwerp loves diamonds’ neemt je mee door het diamantverhaal in Antwerpen. Het plan geeft een overzicht van historische en hedendaagse locaties, unieke tips en nuttige informatie over Antwerpen als juwelenstad.