Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto&rsquo;s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.<br />

Als bezoeker kies je best een publieke parking of een Park and Ride (P+R). Dat is meestal goedkoper en bezorgt je waarschijnlijk minder parkeerstress.

Publieke betaalparkings:

Historisch centrum

Noorderterras: Orteliuskaai
Zuiderterras: Ernest Van Dijckkaai
Grote Markt: Ernest van Dijckkaai 7

Centrum

Brabo: Kammenstraat 2
Groenplaats: Groenplaats
Rubens: Lombardenvest 24-28
Meir: Eiermarkt 33
Lombardia: Lombardenvest 11
Oudaen: Oudaan 3
Cammerpoorte: Nationalestraat 38
Centraal Station – Zoo
Nova: Van Schoonhovenstraat 25
Breidel: Breidelstraat 15-17
De Keyser: Van Ertbornstraat 13
Empire: Appelmansstraat 25
Quellin: Quellinstraat 39
Roosevelt: Franklin Rooseveltplaats 12

Meir-Universiteit

Van Dijck: Eikenstraat 9
Sint Jacob: Sint Jacobsmarkt 81-83
Meir-Schouwburg
Arenberg: Oudevaartplaats 2-4
Horta: Hopland 24
Leopold: Henri Van Heurckstraat 9
Hopland: Hopland 40
Stadsschouwburg : Meistraat 4
Inno: Hopland 45

Een P+R is een gratis parkeerterrein aan de rand van de stad. Van daaruit reis je verder met de tram, bus of fiets naar je bestemming in het hart van de stad.

• P+R Keizershoek
Bredabaan, 2170 Merksem (ter hoogte van de Carrefour)
Neem tramlijn 2 (Merksem – Hoboken) en stap uit bij halte Astrid / Diamant of neem tramlijn 3 (Merksem – Zwijndrecht) tot aan Astrid / Opera / Meir / Groenplaats.
Je kan ook bus 640 nemen en afstappen aan de F. Rooseveltplaats.

• P+R Metropolis
Groenendaallaan 394, 2030 Antwerpen (naast bioscoop Kinepolis)
Neem tramlijn 6 (Luchtbal – Olympiade) en stap uit bij halte Astrid / Diamant of neem één van de volgende buslijnen richting Antwerpen en stap uit bij de eindhalte aan de F. Rooseveltplaats: 720-730-770-771.

• P+R Melsele
Vendoorn 1, 9120 Melsele
Aan de N70 tussen Melsele en Zwijndrecht, op het kruispunt Grote Baan - Beversebaan - Krijgsbaan. Tramlijn 3 (Merksem – Zwijndrecht) brengt je naar de stad. Stap uit bij halte Groenplaats / Meir / Opera / Astrid.

• P+R Linkeroever - Blancefloerlaan 1 + 2
Blancefloerlaan, 2050 Antwerpen
Neem tramlijn 3 (Zwijndrecht - Merksem) of 5 (Linkeroever - Wijnegem) en stap uit bij Groenplaats / Meir / Astrid.
Tramlijnen 9 (Linkeroever - Eksterlaar) en 15 (Linkeroever - Boechout) brengen je ook tot aan het centrum. Stap uit bij halte Groenplaats / Meir / Diamant.

• P+R Olympiade
Kruishofstraat, 2610 Antwerpen-Wilrijk
Parkeren is de eerste 12 uur gratis. Parkeer je langer dan 12 uur? Dan betaal je 1 euro per 24 uur. Valideer je ticket aan de betaalautomaat om de parking te verlaten. Neem tramlijn 6 (Olympiade - Luchtbal) en stap uit bij halte Diamant / Astrid.

• P+R Schoonselhof
Krijgsbaan, 2660 Hoboken (bij begraafplaats Schoonselhof)
Tramlijn 24 (Schoonselhof - Silsburg) brengt je naar de stad; uitstappen bij halte Teniers / Rooseveltplaats / Centraal Station.

• P+R Capenberg
Kruispunt Liersesteenweg / Borsbeeksesteenweg, 2530 Boechout
Neem tramlijn 15 (Boechout - Linkeroever) en stap uit bij halte Diamant / Opera / Meir / Groenplaats.

Gratis parking

- op de Scheldekaaien: Sint-Michielskaai, Cockerillkaai en De Gerlachekaai
- op de Gedempte Zuiderdokken: Waalsekaai en Vlaamsekaai
- parking Pidpa op de Desguinlei 


 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Autocarparking

Autocarparking

Op Kaai 19 (Plantinkaai – signalisatie SK19) is een ruime en comfortabele parking voor autocars. De parking is op enkele minuten wandelen van het historische centrum. Gratis parkeren en geen reservatie nodig.

Fiets parkeren

Fiets parkeren

Op straat vind je, verspreid over de stad, fietshekjes in de buurt van publieke plaatsen. Fietsers kunnen zo hun fietsen makkelijk stallen en vastmaken. 

Parkeerplaatsen voor personen met een beperking

Parkeerplaatsen voor personen met een beperking

De Toepark-website en app tonen je voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking in de buurt van je bestemming. Ze geven je ook een routebeschrijving naar de geselecteerde parkeerplaats.

Kampeerwagen parkeren

Kampeerwagen parkeren

Bezoek je Antwerpen met een kampeerwagen? Dan kan je parkeren in de straten waar een blauw bord met alleen een witte P staat (een E9a-bord). Kamperen of overnachten op straat is niet toegelaten. Maar je kan wel op een van onze campings terecht:

Camping De Molen


Camperpark Vogelenzang


Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Naar Antwerpen met de auto

Naar Antwerpen met de auto

Antwerpen ligt op een centraal kruispunt van Europese snelwegen en is makkelijk te bereiken met de wagen. Hou er wel rekening mee dat er vaak erg druk verkeer is op de Antwerpse ring en dat er tussen 2015 en 2022 verschillende grote werven gepland staan die veel verkeershinder met zich mee zullen brengen.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Autocarparking

Autocarparking

Op Kaai 19 (Plantinkaai – signalisatie SK19) is een ruime en comfortabele parking voor autocars. De parking is op enkele minuten wandelen van het historische centrum. Gratis parkeren en geen reservatie nodig.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Antwerpen is een stad op mensenmaat: vele bezienswaardigheden liggen op wandel- en/of fietsafstand van elkaar. Wil je toch op een andere manier de stad doorkruisen, dan kan je gebruik maken van de trams en bussen van De Lijn. Tip: koop je tram- of busbiljet in een voorverkooppunt (krantenwinkel, supermarkt, de automaten in de verschillende haltes of bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen), dat is goedkoper.