Red Star Line Museum

<div> Tussen 1873 en 1935 brachten de schepen van de Red Star Line twee miljoen avonturiers en gelukszoekers van Antwerpen naar New York. De overtocht begon voor heel veel mensen in de gebouwen van de Red Star Line in Antwerpen.<strong> </strong>Het museum vertelt het verhaal van deze passagiers. </div>

Tussen 1873 en 1935 brachten de oceaanstomers van rederij Red Star Line zo’n 2,6 miljoen fortuinzoekers, zakenmensen en (rijke) reizigers vanuit heel Europa via Antwerpen naar het ‘beloofde land’ Amerika. Hun verhaal, en dat van andere migranten die vroeger en nu hun geluk elders beproeven, wordt verteld in de voormalige gebouwen van de rederij, vlak bij de Rijnkaai waar de schepen aanmeerden.

Geniet van het uitzicht vanaf de uitkijktoren in de vorm van een scheepsschoorsteen.

Hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen


In de historische loodsen van de legendarische rederij met de rode ster in de vlag, is vandaag het Red Star Line Museum gevestigd. Hier wordt het verhaal verteld van de miljoenen Europeanen die moedig of wanhopig genoeg waren om hun oude leven achter te laten, op zoek naar een beter bestaan. Via een emotionele rollercoaster van hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen, jagende adrenaline en slapeloze nachten gaat het richting droom die werkelijkheid wordt. Of niet. De voormalige havenloodsen van Red Star Line zijn de perfecte plek om de verhalen van talloze reizigers tastbaar en zichtbaar te maken. In deze inspirerende omgeving worden hun dromen en verzuchtingen tot leven gewekt via audiovisuele en multimediale toepassingen, geïllustreerd door een veelheid aan originele voorwerpen en souvenirs die de landverhuizers op hun reis vergezelden.

Van alle tijden


Red Star Line Museum is een reis naar het verleden en een ontmoeting met het heden. Migratie mag ondertussen een ander gezicht hebben gekregen, de menselijke kant van migratie is tijdloos en universeel. Het verhaal van de Red Star Line wordt aan het begin van de expo gekaderd op een tijdslijn van migratieverhalen. Aan het einde van de tijdslijn maakt u kennis met de migranten vandaag. 

Toren


Geniet van het uitzicht vanaf de uitkijktoren in de vorm van een scheepsschoorsteen. Met het zicht op de verre horizon kijkt u naar de plek waar miljoenen migranten de reis van hun leven startte. 

Contact

Montevideostraat 3
Antwerpen
+32 32 98 27 70
http://www.redstarline.be
rsl_balie@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 8

Elke laatste woensdag van de maand gratis. Combiticket open repetitie deFilharmonie en een museumbezoek voor € 12 in plaats van € 16.

Reduction rates

> 65: 6.

26 - 65: 8.

12 - 25: 6.

< 12: 0.

Antwerpse stadsgids: 0.

Vrienden van de Antwerpse Stedelijk Musea: 0.

OMNIO: 0.

ICOM: 0.

Leerkrachten: 0.

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €6

Price per group: €

Schools

Schoolgroepen (met leerlingen tot 25 jaar) bezoeken het Red Star Line Museum gratis. Wenst u het museum te bezoeken met uw klas? Reserveer dan via rsl_balie@stad.antwerpen.be.

Prices

Anderen bekeken ook

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Gerelateerde content

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

To translate

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen.

Rubenshuis

Rubenshuis

Stap binnen in het leven van de grootste barokkunstenaar ten noorden van de Alpen. In dit paleisachtige decor bracht Peter Paul Rubens 25 jaar van zijn leven door met zijn gezin en realiseerde hij ook het leeuwendeel van zijn oeuvre. Hij ontving er vele hoge gasten en bewaarde er zijn indrukwekkende kunstverzameling in een mooie kunstkamer. De tuin, het schildersatelier en de prachtige collectie trekken jaarlijks 150.000 bezoekers uit de hele wereld.

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.