Rondleiding 450 jaar stadhuis

In 2015 vierde het stadhuis van Antwerpen zijn 450ste verjaardag &ndash; met een tentoonstelling &eacute;n een nieuwe rondleiding. Verken het renaissancepaleis op de Grote Markt &ndash; van voor- tot achtergevel, van kelder tot zolder. Laat je meevoeren door straffe verhalen, pittige anekdotes en historische mijlpalen, en krijg een preview op de restauratiewerken van morgen.<br /> <br />

Op 27 februari 2015 vierde het stadhuis van Antwerpen zijn 450ste verjaardag. Dit vieren we een heel jaar lang met de tentoonstelling ‘‘450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van ’t stad’’, verscheidene evenementen, nieuwe publicaties en nieuwe rondleidingen. 
 

Rondleiding: Een stadhuis met toekomst. Van renaissance tot restauratie

Bezoekers kunnen het stadhuis verkennen van de kelder tot op het toekomstige ‘Verlicht Verdiep’. Kers op de taart is de rondgang op de ‘loggia’. Op het ‘schoon verdiep’ bezoek je nu ook de ‘wandelzaal’ met extra aandacht voor de prachtige glasramen.
 

Praktische info

Wanneer:  op zondag 
Vanaf zondag 6 maart 2016 tot en met zondag 26 maart 2017
Beschikbare talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans

Duurtijd: 2 uur
Verzamelen en vertrek bij het bezoekerscentrum van Visit Antwerpen, Grote Markt 13, 2000 Antwerpen
 

Individueel bezoek (je sluit aan bij een bestaande groep)

Op zondagen om 15 uur
Taal: Nederlands
Voorverkoop: 7 euro per persoon 
Dagverkoop (zolang er plaatsen beschikbaar zijn): 9 euro per persoon 
 

Reserveren:

online
Bezoekerscentrum Visit Antwerpen, Grote Markt 13 (​openingsuren)
Bezoekerscentrum Visit Antwerpen, Centraal Station, Koningin Astridplein, niveau 0, ter hoogte van de roltrappen (​openingsuren)
 

Groepsbezoeken

Op zondag om 10, 11, 13, 14 en 16 uur
Beschikbare talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans
Maximaal 20 personen per gids
75 euro per groep en 5 euro reservatiekosten
 

Rondleiding: Een stadspaleis voor alle burgers. Tentoonstelling en rondleiding in het stadhuis.

Deze rondleiding combineert een bezoek aan de tentoonstelling '450 jaar stadhuis, het bekendste huis van 't stad' met een rondgang langs de hoogtepunten van het stadhuis (Raadzaal, Trouwzaal, Loggia,…). Accent ligt op de betekenis, bestuursfunctie en toegankelijkheid van het Antwerpse stadhuis door de eeuwen heen en in de toekomst.
 

Praktische info

Wanneer:  Op dinsdagen. Van dinsdag 1 maart 2016 tot en met dinsdag 28 maart 2017
Duurtijd: 2 uur
Verzamelen en vertrek voor het bezoekerscentrum van Visit Antwerpen, Grote Markt 13, 2000 Antwerpen
Op dinsdag om  13, 14, 15 en 16 uur
Beschikbare talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans
75 euro per groep en 5 euro reservatiekosten
Enkel groepsbezoeken
 

Reserveren:

Visit Antwerpen
Telefoon: + 32 3 232 01 03
Mail: info@visitantwerpen.be
 
Meer info over 450 jaar stadhuis.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Tentoonstelling 450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van ‘t stad.

Tentoonstelling 450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van ‘t stad.

Op 27 februari 2015 blaast het stadhuis van Antwerpen 450 kaarsjes uit. Een unieke verjaardag die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. Daarom zet het stadhuis een jaar lang de deuren open voor bezoekers.
 
Het Antwerpse stadhuis is het enige stadhuis op de lijst van Unesco Werelderfgoed dat de originele functie nog bekleedt. 2015 biedt een unieke kans om het gebouw eens langs de binnenkant te ontdekken.

Van 28 februari 2015 tot 27 februari 2016 loopt op het gelijkvloers de tentoonstelling "450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van 't stad". De toegang is gratis. Reserveren via de website.

Van 1 maart 2015 tot maart 2017 geven stadsgidsen twee uur durende rondleidingen voor groepen langs de verschillende verdiepingen van het gebouw.
 
Alle verdere informatie over openingsuren, tarieven en reserveringen staat op www.antwerpen.be/450jaarstadhuis.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars.