Rondom Jheronimus Bosch

Jheronimus Bosch, de wereldbekende renaissance kunstenaar van de meest bizarre fantasie&euml;n en grillige figuurtjes, wordt dit jaar in Nederland uitgebreid gevierd met groots opgezette spektakels en tentoonstellingen. Ook het Museum Mayer van den Bergh in Antwerpen feest mee! Met &lsquo;Rondom Jheronimus Bosch&rsquo; toont het Museum Mayer van den Bergh Boschiaanse schilderijen uit de eigen collectie.&nbsp;<br />

Voor dit feestjaar toont het Museum Mayer van den Bergh zeven Boschiaanse schilderijen uit de eigen collectie. Die dompelen de bezoeker helemaal onder in een sfeer van hybride monsters – half mens, half dier – vliegende duivels, gespietste lichamen, dwergen met grote neuzen, muziekspelende gedrochten… De verscheidenheid aan verschrikkingen is eindeloos en hekelen vaak het laakbare gedrag van de mens.

Contact

Lange Gasthuisstraat 19
Antwerpen

http://www.museummayervandenbergh.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 8.00

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Zeven redenen om het Rubenshuis te bezoeken

Zeven redenen om het Rubenshuis te bezoeken

In het Rubenshuis kan je sinds kort zeven nieuwe topstukken bewonderen, waaronder schilderijen van Anthony van Dyck en Jacob Jordaens. De stukken, die in bruikleen werden gegeven, werden nooit eerder aan het publiek getoond. Behalve de nieuwe werken geven we je nog zes andere goede redenen om het Rubenshuis te bezoeken.

Middelheimmuseum

Middelheimmuseum

Het openluchtmuseum toont moderne en hedendaagse kunst in een groene parkomgeving. Stukken van onder meer Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Juan Muňoz, Panamarenko, Chris Burden, Dan Graham… geven een uniek overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst. Naast die permanente verzameling zijn er ook twee maal per jaar tijdelijke tentoonstellingen. Er bestaan programma’s op maat voor een individueel of groepsbezoek.

Sint-Pauluskerk

Sint-Pauluskerk

Vlakbij de Schelde vind je de Sint-Pauluskerk, een voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1639. Je kan er prachtige barokaltaren, meer dan 200 beelden en
ruim 50 schilderijen bewonderen waaronder topwerken van Jordaens, Rubens en Van Dyck. De calvarietuin lijkt wel een beeldfragment uit een epische film over Christus’ lijden en verrijzenis.

Atelierflat Jozef Peeters (samenwerking KMSKA & Letterenhuis)

Atelierflat Jozef Peeters (samenwerking KMSKA & Letterenhuis)

Jozef Peeters (1895-1960) was een van de eerste Belgische abstracte kunstenaars. Samen met zijn vrouw en twee kinderen woonde hij in een hoekappartement met vier kamers op De Gerlachekaai in Antwerpen. Hoewel de voorgevel van het gebouw in de jaren 1990 een eigentijdse look kreeg, lijkt het in de atelierflat van Peeters of de tijd stil is blijven staan. En gelukkig maar, de kunstenaar heeft er in de jaren 1920 immers een indrukwekkend driedimensionaal schilderij van gemaakt. Het Letterenhuis Antwerpen en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen stellen de atelierflat van Jozef Peeters open voor het publiek dat tijdens een bezoek aan het pand een uniek inzicht krijgt in de leefwereld van de kunstenaar.