Rubens designer

<p>Nooit voorheen kwam dit aspect van Rubens als kunstenaar in een tentoonstelling aan bod. Als er naast briljant en geleerd één epitheton toepasselijk is op Peter Paul Rubens (1577-1640), dan is het wel &lsquo;veelzijdig&rsquo;. Deze bijzondere tentoonstelling toont Rubens als de duizendpoot en duivelskunstenaar die hij was, op en top een renaissanceman in een baroktaal.</p>

Bijbelse en mythologische voorstellingen, allegorische taferelen, intieme landschappen, jachtstukken, portretten, ontwerpen voor architectuur, prenten en wandtapijten: Rubens excelleerde in alle genres en in die veelzijdigheid kende hij weinig gelijken. Tot de opmerkelijkste en meest fascinerende aspecten van Rubens’ ongemeen gevarieerde kunstenaarsactiviteit, behoren zijn ontwerpen voor kleine beeldjes in kostbaar ivoor of brons, en voor decoratieve voorwerpen in ivoor of zilver. In ‘Rubens als designer’ worden deze ontwerpen – schilderijen, olieverfschetsen, tekeningen – en natuurlijk de beeldjes en objecten zelf voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Blikvangers

Voor het eerst worden olieverfschetsen en ontwerpen samen gebracht met de uiteindelijke driedimensionale realisaties in brons, zilver en ivoor. Met bruiklenen uit onder meer de koninklijke verzamelingen van Zweden, het Ashmolean Museum te Oxford, het Fitzwilliam te Cambridge en het Metropolitan Museum te New York. Onderhandelingen lopen om de expo mogelijk te laten doorreizen naar het Uffizi in Firenze.

Praktische info

Rubenshuis, 16 of 23 maart tot 24 juni 2018

Toegang: 10 euro / 8 euro

Rondleidingen: 75 euro voor twee uur + 5 euro reservatiekost (max. 15 personen per gids), reserveren minimum drie weken op voorhand via Visit Antwerpen (mail).

Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Toegankelijk voor mensen met visuele handicap.

Op zoek naar meer informatie? Of wil je meteen boeken? Contacteer ons. 

Contact

Wapper 9-11
Antwerpen


Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

<p>Rondleidingen: 75 euro voor twee uur + 5 euro reservatiekost (max. 15 personen per gids), reserveren minimum drie weken op voorhand via Visit Antwerpen (mail).</p>

Reduction rates

: 8.

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Winkelzondagen

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Wegwijs in Antwerpen

Wegwijs in Antwerpen

Praktische informatie over het klimaat, de citytaks, de taal en de feestdagen in Antwerpen.

Antwerpen in 24u en 48u

Antwerpen in 24u en 48u

Of je naar Antwerpen komt voor een stevige portie cultuur, om geschiedenis op te snuiven, te shoppen of culinair te genieten, het kan in elke wijk en in de hele stad. Antwerpen is compact, maar heeft veel te bieden. Gebruik de Antwerp City Card als gids om de stad van kop tot teen te ontdekken.De kaart (geldig voor 24, 48 of 72 uur) opent gratis of goedkoop de mooiste, lekkerste en meest verrassende deuren van de stad voor je. Nu is het aan jou om het te ontdekken. Geniet ervan!