Smaakmeesters: Ambassadeurs - Graham Herbert

<p>Zestien jaar geleden zette de Brit Graham Herbert van Cocktails at Nine voor het eerst voet in Antwerpen, vandaag spreekt hij als ambassadeur van Smaakmeesters voor een Verenigd Antwerpen. Oké, dat laatste was een post-Brexit grapje. Wat echter wel klopt is dat Graham op hoog niveau drank serveert en zijn bartenders (zoals hoofdbarman Naushad Rahamat, hier op de foto)&nbsp;zelf opleidt.&nbsp;</p>

Passie voor opkopen en renoveren van oude huizen

De legende vertelt dat Graham Herbert op een zeker moment Antwerpen bezocht, verliefd werd op Gerty Christoffels en vervolgens samen met haar een cocktailbar opende op de Lijnwaadmarkt. De waarheid is echter  ietsje anders. Graham en Gerty zijn zeker een koppel, maar Cocktails at Nine was eerder ‘een ongelukje’ van de kant van Graham. “Ik werkte in de datacommunicatie maar had een passie voor het opkopen en renoveren van oude huizen”, zegt een flegmatieke Graham. “Toen ik het achttiende eeuwse pand kocht was het plan om erin te wonen. Al snel bleek het pand te groot. Na wat marktonderzoek besloot ik om er een cocktailbar van te maken. Je moet weten: vijftien jaar geleden waren hier enkel café’s. Voor een iets gesofisticeerde drank had je amper een plek”. 

Focus op stijl en vaardig personeel

Om een cocktailbar te openen heb je kennis nodig en die zocht Graham op een Londense bartending school. “Vervolgens heb ik al mijn personeel daar getraind”, zegt hij. “Nu doen we dat in-house. Het is voor mij niet alleen belangrijk om zeer vaardig personeel achter de toog te hebben staan, ik wil ook continuïteit in mijn zaak. Onze stijl moet behouden blijven”. Die stijl was er niet op dag één. “In het begin serveerden wij mojito’s en andere goedkopere cocktails, om volk te trekken”, geeft Graham toe. “Over tien jaar heen zijn wij geëvolueerd naar een kwaliteitsvolle en iets prijzigere bar”.

Lazy Red Cheeks

Mensen vandaag de dag durven dan ook wat meer uitgeven aan een exclusieve drank. Dat is een onrechtstreeks gevolg van de grote food-trend waar kwaliteit terug op de korrel wordt genomen. Maar ook de hype rond gin-tonic heeft een duwtje in de rug gegeven. “Die trend is gewoonweg waanzinnig en heeft ons zeker geholpen — hoewel gin-tonic technisch gezien geen cocktail is. Mensen komen binnen voor een gin-tonic maar ontdekken vervolgens andere dranken”. De drank die het vaakst ontdekt wordt heet ‘lazy red cheeks’. “Het is een cocktail die door SIPS werd uitgevonden (ere wie ere toekomt) op basis van wodka met frambozen. Een zoet-zure cocktail”. 

Cultuurstad met bruisende gastronomie

Voor Smaakmeesters ontwikkelt Cocktails at Nine een nieuwe drank: de ‘Antwerp sour.’ Daarnaast zal Graham verschillende workshops organiseren op Groenplaats: een zeer gemotiveerde ambassadeur. “Hoewel het event nog wat moet groeien, ben ik overtuigd van het positief effect ervan op de stad. Antwerpen moet meer erkend worden voor wat het is: een cultuurstad met een bruisende gastronomie”. 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Mixing Tales

Mixing Tales

Cocktailbar
Chef: Bruno Simons

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Elke Smaakmeester biedt de hele maand oktober een speciale Smaakmeesterssuggestie aan, een heerlijk gerecht of drankje dat je smaakpapillen op en top verwent en het culinaire vakmanschap van de chefs aantoont. Dit moet je absoluut proeven, reserveer daarom tijdig je tafel of ga langs bij één of meerdere deelnemers tussen 1 en 31 oktober.

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Benieuwd naar welke horecazaken je tijdens deze editie van Smaakmeesters culinair zullen verwennen? Bekijk hier het volledige overzicht, in alfabetische volgorde. Klik op de naam om te ontdekken welke proevertjes de Smaakmeesters aanbieden. Wil je alle zaken liever op een kaart bekijken? Volg dan de link rechts op deze pagina.

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Sepideh Sedaghatnia

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Sepideh Sedaghatnia

Dit jaar neemt het Zuid ook deel aan Smaakmeesters en maar goed ook: waar vind je immers meer gastronomie dan waar de hippe stedeling banjert? Een nieuwe buurt vraagt om een nieuwe ambassadeur. Dat werd Vlaanderens bekendste sommelier Sepi, die de home cooked meal van de mama vooropstelt. 

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

De tweede editie van Smaakmeesters focust zich niet enkel op het centrum van de stad, maar neemt het Zuid en ’t Eilandje onder haar vleugels. Meesterkok en ambassadrice Ingrid Neven introduceert ’t Eilandje als culinaire vertoefplaats, waar schipper en hipperd naast elkaar tafelen.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ronald Ferket

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ronald Ferket

De tweede editie van Smaakmeesters focust zich niet enkel op het centrum van de stad, maar neemt ook het Zuid en ’t Eilandje onder haar vleugels. Ambassadeur voor het historisch centrum is Ronald Ferket, zaakvoerder van jenevercafé De Vagant, en smaakmeester pur sang. Culinair blogster Marlies Beckers zat met hem aan de toog en bezorgde dit smakelijk interview.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken.