Smaakmeesters: Ambassadeurs - Graham Herbert

<p>Zestien jaar geleden zette de Brit Graham Herbert van Cocktails at Nine voor het eerst voet in Antwerpen, vandaag spreekt hij als ambassadeur van Smaakmeesters voor een Verenigd Antwerpen. Oké, dat laatste was een post-Brexit grapje. Wat echter wel klopt is dat Graham op hoog niveau drank serveert en zijn bartenders (zoals hoofdbarman Naushad Rahamat, hier op de foto)&nbsp;zelf opleidt.&nbsp;</p>

Passie voor opkopen en renoveren van oude huizen

De legende vertelt dat Graham Herbert op een zeker moment Antwerpen bezocht, verliefd werd op Gerty Christoffels en vervolgens samen met haar een cocktailbar opende op de Lijnwaadmarkt. De waarheid is echter  ietsje anders. Graham en Gerty zijn zeker een koppel, maar Cocktails at Nine was eerder ‘een ongelukje’ van de kant van Graham. “Ik werkte in de datacommunicatie maar had een passie voor het opkopen en renoveren van oude huizen”, zegt een flegmatieke Graham. “Toen ik het achttiende eeuwse pand kocht was het plan om erin te wonen. Al snel bleek het pand te groot. Na wat marktonderzoek besloot ik om er een cocktailbar van te maken. Je moet weten: vijftien jaar geleden waren hier enkel café’s. Voor een iets gesofisticeerde drank had je amper een plek”. 

Focus op stijl en vaardig personeel

Om een cocktailbar te openen heb je kennis nodig en die zocht Graham op een Londense bartending school. “Vervolgens heb ik al mijn personeel daar getraind”, zegt hij. “Nu doen we dat in-house. Het is voor mij niet alleen belangrijk om zeer vaardig personeel achter de toog te hebben staan, ik wil ook continuïteit in mijn zaak. Onze stijl moet behouden blijven”. Die stijl was er niet op dag één. “In het begin serveerden wij mojito’s en andere goedkopere cocktails, om volk te trekken”, geeft Graham toe. “Over tien jaar heen zijn wij geëvolueerd naar een kwaliteitsvolle en iets prijzigere bar”.

Lazy Red Cheeks

Mensen vandaag de dag durven dan ook wat meer uitgeven aan een exclusieve drank. Dat is een onrechtstreeks gevolg van de grote food-trend waar kwaliteit terug op de korrel wordt genomen. Maar ook de hype rond gin-tonic heeft een duwtje in de rug gegeven. “Die trend is gewoonweg waanzinnig en heeft ons zeker geholpen — hoewel gin-tonic technisch gezien geen cocktail is. Mensen komen binnen voor een gin-tonic maar ontdekken vervolgens andere dranken”. De drank die het vaakst ontdekt wordt heet ‘lazy red cheeks’. “Het is een cocktail die door SIPS werd uitgevonden (ere wie ere toekomt) op basis van wodka met frambozen. Een zoet-zure cocktail”. 

Cultuurstad met bruisende gastronomie

Voor Smaakmeesters ontwikkelt Cocktails at Nine een nieuwe drank: de ‘Antwerp sour.’ Daarnaast zal Graham verschillende workshops organiseren op Groenplaats: een zeer gemotiveerde ambassadeur. “Hoewel het event nog wat moet groeien, ben ik overtuigd van het positief effect ervan op de stad. Antwerpen moet meer erkend worden voor wat het is: een cultuurstad met een bruisende gastronomie”. 

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Mixing Tales

Mixing Tales

Cocktailbar
Chef: Bruno Simons

Gerelateerde content

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Elke Smaakmeester biedt de hele maand oktober een speciale Smaakmeesterssuggestie aan, een heerlijk gerecht of drankje dat je smaakpapillen op en top verwent en het culinaire vakmanschap van de chefs aantoont. Dit moet je absoluut proeven, reserveer daarom tijdig je tafel of ga langs bij één of meerdere deelnemers tussen 1 en 31 oktober.

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Sepideh Sedaghatnia

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Sepideh Sedaghatnia

Dit jaar neemt het Zuid ook deel aan Smaakmeesters en maar goed ook: waar vind je immers meer gastronomie dan waar de hippe stedeling banjert? Een nieuwe buurt vraagt om een nieuwe ambassadeur. Dat werd Vlaanderens bekendste sommelier Sepi, die de home cooked meal van de mama vooropstelt. 

Mixing Tales

Mixing Tales

Cocktailbar
Chef: Bruno Simons