Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

<p>De tweede editie van Smaakmeesters focust zich niet enkel op het centrum van de stad, maar neemt het Zuid en &rsquo;t Eilandje onder haar vleugels. Meesterkok en ambassadrice Ingrid Neven introduceert &rsquo;t Eilandje als culinaire vertoefplaats, waar schipper en hipperd naast elkaar tafelen.</p>

De buurt ’t Eilandje is door de bouw van het MAS, het Red Star Line Museum en vele eetplaatsen in ijltempo opgewaardeerd. Ondertussen is er voor ieder wat wils: zeelui drinken hun boerkes in café 't Licht der Dokken, koffieliefhebbers slurpen aan een latte bij Broer Bretel, alternatieve muziekliefhebbers wenden zich tot Het Bos en fijnproevers tafelen bij restaurant Schnitzel of bij Pazzo, de zaak waar no-nonsense kok Ingrid Neven in de pannen roert. “Wij zijn de nieuwe buurt”, zegt Ingrid stellig. “En er komen nog zaken bij. Sinds kort is hier een topslager gevestigd: Millesvaches”. 

Mix van volks en hip

Geen gedoe en geen kapsones. Dat straalt deze buurt uit en dat weet Ingrid enorm te appreciëren: “Er is hier een leuke mix tussen volks en hip. Vroeger, als ik een paar uurtjes vrij had, dan trok ik richting centrum. Nu blijf ik hier”. Ingrid zag de buurt van dichtbij helemaal veranderen. Ze werkt hier al sinds 1998 en heeft in het restaurant nog de eerste tafels en stoelen uit de verpakking gescheurd. “Ik was toen negentien jaar oud”. Drie jaar later werd zij de chef.

Het geheim van haar risotto

Dat Ingrid hier al bijna twee decennia gedijt komt omdat haar visie op koken gelijkloopt met de sfeer van deze buurt. Ingrid brengt kwaliteitsproducten van een sterrenzaak op een lossere manier, of zoals Ingrid het zegt: “zonder crèmekes; niet te fancy”. Wat Pazzo graag serveert, zijn westerse gerechten die door het oosten zijn beïnvloed. Zo serveert Ingrid een Thaise ravioli en een tataki van tonijn: dat is sashimi (rauwe vis) die snel op de gril wordt geschroeid. Haar specialiteit blijft risotto, de grote hindernis van iedere foodie. “Het is ons best verkopende product. Wij bereiden tien kilogram rauwe rijst per week”. Wat haar geheim is, zal zij uit de doeken doen op het Smaakmeesters-podium aan het MAS tijdens het openingsweekend. 

Uitgebreide wijnbar

Zij die fan zijn van bubbels kunnen best eens langsgaan bij Ingrids wijnbar op de eerste verdieping. De wijnkaart bevat prosecco, asti, spumante (alle drie uit Italië), cava (Spanje), vonkelwijn (Zuid-Afrika), sparkling wines (de Verenigde Staten en Canada) en espumante (Portugal). Die laatste wordt speciaal voor Pazzo verbouwd, “door de vrouw van de vorige eigenaar”, aldus Ingrid. Portugese cava, maak dat mee. 

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Gedurende de hele maand oktober stelt de gastronomie van ’t stad de deuren open tijdens Smaakmeesters. Wij gingen op bezoek bij ambassadeur en sterrenchef Johan Segers. Met zijn restaurant ’t Fornuis houdt hij al veertig jaar de klassieke, eerlijke keuken in ere. Zijn pleidooi: wees creatief en eet dagvers.

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Hier is het de beurt aan de chefs van Fish & Eat, Backyard en Pazzo.

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hierbij de chefs van Hippodroom, Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck.
 

Bar Neptune

Bar Neptune

Bar (Cocktails / Koffie / Salads)
Chef: Julian Kappert

Smaakmeesters : Programma 1 oktober

Smaakmeesters : Programma 1 oktober

Proef van 12 tot 18 uur van de heerlijke gerechtjes en drankjes die de Smaakmeesters voor je selecteerden, neem deel aan gratis smakelijke  en interactieve workshops of leer de kneepjes van het vak van de grootste Antwerpse chefs op verschillende locaties in de stad.

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Gedurende de hele maand oktober stelt de gastronomie van ’t stad de deuren open tijdens Smaakmeesters. Wij gingen op bezoek bij ambassadeur en sterrenchef Johan Segers. Met zijn restaurant ’t Fornuis houdt hij al veertig jaar de klassieke, eerlijke keuken in ere. Zijn pleidooi: wees creatief en eet dagvers.

Smaakmeesters : Ontdek hier alle proevertjes

Smaakmeesters : Ontdek hier alle proevertjes

Tijdens het openingsweekend van 1 en 2 oktober verwennen de Antwerpse Smaakmeesters je met lekkere proevertjes, een iets beknoptere maar even lekkere versie van hun smaakmeesterssuggestie. Je kan deze proevertjes proberen aan een heerlijke prijs via de uitgestippelde routes in 3 zones van de binnenstad of  volgens je eigen goesting. Hier vind je alvast een overzicht.

Geniet onderweg van de andere culinaire hoogtepunten van dit weekend.

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Benieuwd naar welke horecazaken je tijdens deze editie van Smaakmeesters culinair zullen verwennen? Bekijk hier het volledige overzicht, in alfabetische volgorde. Klik op de naam om te ontdekken welke proevertjes de Smaakmeesters aanbieden. Wil je alle zaken liever op een kaart bekijken? Volg dan de link rechts op deze pagina.

Smaakmeesters : Programma 1 oktober

Smaakmeesters : Programma 1 oktober

Proef van 12 tot 18 uur van de heerlijke gerechtjes en drankjes die de Smaakmeesters voor je selecteerden, neem deel aan gratis smakelijke  en interactieve workshops of leer de kneepjes van het vak van de grootste Antwerpse chefs op verschillende locaties in de stad.

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Elke Smaakmeester biedt de hele maand oktober een speciale Smaakmeesterssuggestie aan, een heerlijk gerecht of drankje dat je smaakpapillen op en top verwent en het culinaire vakmanschap van de chefs aantoont. Dit moet je absoluut proeven, reserveer daarom tijdig je tafel of ga langs bij één of meerdere deelnemers tussen 1 en 31 oktober.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren.