Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

<p>De tweede editie van Smaakmeesters focust zich niet enkel op het centrum van de stad, maar neemt het Zuid en &rsquo;t Eilandje onder haar vleugels. Meesterkok en ambassadrice Ingrid Neven introduceert &rsquo;t Eilandje als culinaire vertoefplaats, waar schipper en hipperd naast elkaar tafelen.</p>

De buurt ’t Eilandje is door de bouw van het MAS, het Red Star Line Museum en vele eetplaatsen in ijltempo opgewaardeerd. Ondertussen is er voor ieder wat wils: zeelui drinken hun boerkes in café 't Licht der Dokken, koffieliefhebbers slurpen aan een latte bij Broer Bretel, alternatieve muziekliefhebbers wenden zich tot Het Bos en fijnproevers tafelen bij restaurant Schnitzel of bij Pazzo, de zaak waar no-nonsense kok Ingrid Neven in de pannen roert. “Wij zijn de nieuwe buurt”, zegt Ingrid stellig. “En er komen nog zaken bij. Sinds kort is hier een topslager gevestigd: Millesvaches”. 

Mix van volks en hip

Geen gedoe en geen kapsones. Dat straalt deze buurt uit en dat weet Ingrid enorm te appreciëren: “Er is hier een leuke mix tussen volks en hip. Vroeger, als ik een paar uurtjes vrij had, dan trok ik richting centrum. Nu blijf ik hier”. Ingrid zag de buurt van dichtbij helemaal veranderen. Ze werkt hier al sinds 1998 en heeft in het restaurant nog de eerste tafels en stoelen uit de verpakking gescheurd. “Ik was toen negentien jaar oud”. Drie jaar later werd zij de chef.

Het geheim van haar risotto

Dat Ingrid hier al bijna twee decennia gedijt komt omdat haar visie op koken gelijkloopt met de sfeer van deze buurt. Ingrid brengt kwaliteitsproducten van een sterrenzaak op een lossere manier, of zoals Ingrid het zegt: “zonder crèmekes; niet te fancy”. Wat Pazzo graag serveert, zijn westerse gerechten die door het oosten zijn beïnvloed. Zo serveert Ingrid een Thaise ravioli en een tataki van tonijn: dat is sashimi (rauwe vis) die snel op de gril wordt geschroeid. Haar specialiteit blijft risotto, de grote hindernis van iedere foodie. “Het is ons best verkopende product. Wij bereiden tien kilogram rauwe rijst per week”. Wat haar geheim is, zal zij uit de doeken doen op het Smaakmeesters-podium aan het MAS tijdens het openingsweekend. 

Uitgebreide wijnbar

Zij die fan zijn van bubbels kunnen best eens langsgaan bij Ingrids wijnbar op de eerste verdieping. De wijnkaart bevat prosecco, asti, spumante (alle drie uit Italië), cava (Spanje), vonkelwijn (Zuid-Afrika), sparkling wines (de Verenigde Staten en Canada) en espumante (Portugal). Die laatste wordt speciaal voor Pazzo verbouwd, “door de vrouw van de vorige eigenaar”, aldus Ingrid. Portugese cava, maak dat mee. 

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Gedurende de hele maand oktober stelt de gastronomie van ’t stad de deuren open tijdens Smaakmeesters. Wij gingen op bezoek bij ambassadeur en sterrenchef Johan Segers. Met zijn restaurant ’t Fornuis houdt hij al veertig jaar de klassieke, eerlijke keuken in ere. Zijn pleidooi: wees creatief en eet dagvers.

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Hier is het de beurt aan de chefs van Fish & Eat, Backyard en Pazzo.

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hierbij de chefs van Hippodroom, Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck.
 

Bar Neptune

Bar Neptune

Bar (Cocktails / Koffie / Salads)
Chef: Julian Kappert

Gerelateerde content

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

To translate

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Historische Wandeling

Historische Wandeling

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hierbij de chefs van Hippodroom, Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck.
 

Kalender - Travel trade & cruises

Kalender - Travel trade & cruises

Of het nu cultuur, sport of amusement is, evenementen in Antwerpen zijn talrijk en kleurrijk. Het hele jaar door zijn er festivals, tentoonstellingen en andere evenementen.

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Elke Smaakmeester biedt de hele maand oktober een speciale Smaakmeesterssuggestie aan, een heerlijk gerecht of drankje dat je smaakpapillen op en top verwent en het culinaire vakmanschap van de chefs aantoont. Dit moet je absoluut proeven, reserveer daarom tijdig je tafel of ga langs bij één of meerdere deelnemers tussen 1 en 31 oktober.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw.