Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

<p>Elke Smaakmeester biedt de hele maand oktober een speciale Smaakmeesterssuggestie aan, een heerlijk gerecht&nbsp;of drankje dat je smaakpapillen op en top verwent en het culinaire vakmanschap van de chefs aantoont. Dit moet je absoluut proeven, reserveer daarom tijdig je tafel of ga langs bij één of meerdere deelnemers tussen 1 en 31 oktober.</p>

Om je keuze op punt te stellen, vind je hier een overzicht van alle Smaakmeesterssuggesties.

Route Het Eilandje

1. Món: Soufflaki van Limousin-rund op de Josper-grill met tzatziki
2. Lux: Butternutpompoen / Belcolade / Cactusbloementhee
3. B23: Impressie van surf & turf: buikspek, sukade spitskool en Oosterschelde kreeft
4. Pelican Rouge Coffee Experience: Koffie op basis van unieke single estate koffiebonen
5. Ellis Gourmet Burger: Lovely Lamb with Spoon (by Van Tricht)
6. Atelier Millevaches: Varkenskop Cul Noir
7. Caracas Foodtruck: Tortilla met Cochinita pibil - Homemade sangrita (Enkel op 1 en 2 oktober)
8. Caracas: Tortilla met Cochinita pibil - Homemade sangrita 
9. Balls & Glory: Een Bal Stoemp / Bal Salad of Bal uit het vuistje
10. Felixpakhuis: Gerijpte en gedroogde entrecote, gepekelde groentjes, looktoastjes en parmezaan met Liefmans Balsamico
11. Kolombo: Chocolade Ganache Taartje met Grapefruit en Fleur de Sel
12. Blend: Huisgemaakte soep met seizoensgroenten
13. Bakkerij Toon De Klerck: Onze eclair
14. Slagerij Van Puyvelde: 'Sossis van A'
15. Velvet Lounge: Zeebaars met risotto, woudchampignons en Pecorino Romana
16. Broer Bretel: De 'Black Tonic'
17. Cremerie Germaine: Coupe Germaine: Pistache-ijs met frambozensaus en witte chocoladeschilfers
18. Pazzo: Risotto van truffel

Download hier de route.

Route Historisch Centrum

19. Greenway: Kebab wrap met Kefirlimonade
20. Hobs: Stoverij van rund en kalf bereid met donkere Affligem, krieken, frambozen en gestoofde peren, met een aubergine gevuld met aardappelpuree in de oven
21. Brasserie Appelmans: Gebraiseerd varken met een saus op basis van Triple d'Anvers en grove mosterd, rozemarijn aardappel en luchtig witloofstaatje met tartufata
22. De Rooden Hoed: Mosselen Rooden Hoed
23. Restaurant Xaverius: Een frambozen- of citroen Scroppino
24. Cocktails at Nine: Tussen aperitief en digestief: Antwerp Sour en Treasure of Zacap. De Antwerp Sour is gebaseerd op Elixir d’Anvers met bijpassende Antwerpse handjes. De Treasure of Zacapa is een afterdinnercocktail met bijhorende chocoladesigaar
25. Quetzal: Verse Brownie Intense
26. Mama Matrea: Vegetarische of niet vegetarische fahita met een rum & gember
27. Brasserie Dock's: Trilogie van rauwe oesters, een pittige soep van wulken en zalmrol in zijn rilette
28. De 7 Schaken: Gekonfijte varkenswang met julienne van witloof
29. Backyard: Een Backyard Basil cocktail
30. Fish a'gogo: De huisgerookte zalm met een gemarineerde komkommersla en een yoghurtsaus van wasabi
31. Ultimatum Foodbar: Coquille met Kempische bloedworst
32. Philip's Biscuits: Engeltjesbrood
33. Zaowang Takeaway: Sushi combo
34. De Bomma: Stoverij van lamsnek met witte wijnsaus en witte bonen
35. De Kleine Zavel Foodtruck (enkel op 1 & 2 oktober aan de Suikkerui) Een Pizza - Flamküchen (5 euro)
36. De Kleine Zavel: Een Pizza - Flamküchen
37. Maritime: Paling in't groen
38. O'Tagine: De tagine O'Tagine (een tagine met lamsvlees of kip en verschillende groentjes en gedroogde vruchten)
39. De Negen Vaten: Paella valenciana
40. Mixing Tales: Sling van A
41. De Groote Witte Arend: Tarte tatin van uien met geitenkaas en filet d'anvers
42. De Vagant: ‘Een Groentje'
43. Mo Made Cupcakes: Trio van mini-cupcakes (Met groene appel, munt en framboos; met praline en peer; met dulce de leche en hazelnootjes)
44. 't Fornuis: Barbue met gepocheerd ei, kaviaar en mousseline
45. Dim Dining: Octopuspoot
46. Günther Watté: Stukje sachertorte en drie bijpassende pralines
47. Chocalicious: Je leert enroberen of met de spuitzak werken en je gaat aan de slag met de chocoladefontein
48. Burie: Neuzen / Diamanten / Spekken / Doopsuikers
49. Le Pain Quotidien: Tartine de saison op biologisch zuurdesem brood
50. Désiré de Lille: Lacquemant
51. De Smaaknatie: Canelé Elixir d’Anvers

Download hier de route.

Route Het Zuid

52. Finjan: Finjan Mix: Een kebab- en kipbrochette met gegrilde ajuin, tomaat, sla, champignons en pita
53. Nuova Era: Tortellini, gevuld met ricotta en verse spinazie of Pizza van de chef
54. Divin by Sepi: De wrap van mijn mama
55. Gelato Factory: Huisbereid ijs met caramel au beurre salé (op basis van caramel met boter, room en fleur de sel)
56. Smooth & Tasty: Gebraden eend met groentjes in rode curry en jasminerijst
57. Umami: Tandoori chicken, masala en gebakken rijst met een yoghurt- en korianderjus
58. El Puerto: Pulpo a la gallega (Inktvis op Galicische wijze
59. Bizie Lizie: Stoofpotje van hert
60. The Iceshop: Het "IceShop proeverspalet" bestaat uit vijf smaken ijsroom met een stukje meringue en slagroom
61. Bar Burbure: Forest Dry gin. & tonic
62. The Glorious: Dame Blanche met een sterretje
63. Sinners: Zelfgemaakte taco
64. Den Artist: Een stoofpotje met gehaktballetjes, geuzebier, mosterd en witloof.
65. Hippodroom: Gepocheerd eitje met Schotse zalm, zeekraal en pickles
66. Fish & Eat: Fish & Chips: Kabeljauwfilet, verse frietjes, verse tartaar en erwtenpuree (alles homemade)
67. 5 Flavors Mmei: Like a fish in the pond. Dimsum vis
68. Poule & Poulette: Een halve 'Poulet pur', gebraden in eigen houtoven
69. Bar Neptune: Kurkuma Sour
70. Sette Piatti: Chianina burger met Pancetta en Fontina

Download hier de route

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

De tweede editie van Smaakmeesters focust zich niet enkel op het centrum van de stad, maar neemt het Zuid en ’t Eilandje onder haar vleugels. Meesterkok en ambassadrice Ingrid Neven introduceert ’t Eilandje als culinaire vertoefplaats, waar schipper en hipperd naast elkaar tafelen.

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Gedurende de hele maand oktober stelt de gastronomie van ’t stad de deuren open tijdens Smaakmeesters. Wij gingen op bezoek bij ambassadeur en sterrenchef Johan Segers. Met zijn restaurant ’t Fornuis houdt hij al veertig jaar de klassieke, eerlijke keuken in ere. Zijn pleidooi: wees creatief en eet dagvers.

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Hier is het de beurt aan de chefs van Fish & Eat, Backyard en Pazzo.

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hierbij de chefs van Hippodroom, Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck.
 

Bar Neptune

Bar Neptune

Bar (Cocktails / Koffie / Salads)
Chef: Julian Kappert

Gerelateerde content

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Winkelzondagen

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Negen tips voor Winter in Antwerpen

Negen tips voor Winter in Antwerpen

De perfecte wintervakantie beleef je dit jaar in Antwerpen! Van 10 december tot en met 8 januari vind je in het hart van de stad alles voor een onvergetelijk eindejaar. Weet je niet goed waar te beginnen? Haal dan inspiratie uit ons overzicht van de negen toppers van Winter in Antwerpen.

Winter in Antwerpen: Kerstmarkt

Winter in Antwerpen: Kerstmarkt

Tijdens de eindejaarsperiode mag uiteraard de vertrouwde kerstmarkt niet ontbreken. Gezelligheid en talloze originele geschenkideeën gegarandeerd! 

Winter in Antwerpen: Evenementen

Winter in Antwerpen: Evenementen

Winter in Antwerpen heeft alles te bieden om van jouw wintervakantie een spetterend feest te maken. Ontdek alles over het openingsfeest, het eindejaarsvuurwerk, de nieuwjaarsdrink en de kerstboomverbranding.

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Antwerpen is het walhalla van de koffiebarretjes. Op elke hoek vind je er wel een. Maar hoe onderscheid je ze van elkaar? Hoe ga je op zoek naar dat ultieme bakje troost en wat is het verhaal erachter? Koffiebrander Koen Bleuzé maakt zijn tien favoriete koffiebars kenbaar en vertelt waarom.

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!