Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

<p>Elke Smaakmeester biedt de hele maand oktober een speciale Smaakmeesterssuggestie aan, een heerlijk gerecht&nbsp;of drankje dat je smaakpapillen op en top verwent en het culinaire vakmanschap van de chefs aantoont. Dit moet je absoluut proeven, reserveer daarom tijdig je tafel of ga langs bij één of meerdere deelnemers tussen 1 en 31 oktober.</p>

Om je keuze op punt te stellen, vind je hier een overzicht van alle Smaakmeesterssuggesties.

Route Het Eilandje

1. Món: Soufflaki van Limousin-rund op de Josper-grill met tzatziki
2. Lux: Butternutpompoen / Belcolade / Cactusbloementhee
3. B23: Impressie van surf & turf: buikspek, sukade spitskool en Oosterschelde kreeft
4. Pelican Rouge Coffee Experience: Koffie op basis van unieke single estate koffiebonen
5. Ellis Gourmet Burger: Lovely Lamb with Spoon (by Van Tricht)
6. Atelier Millevaches: Varkenskop Cul Noir
7. Caracas Foodtruck: Tortilla met Cochinita pibil - Homemade sangrita (Enkel op 1 en 2 oktober)
8. Caracas: Tortilla met Cochinita pibil - Homemade sangrita 
9. Balls & Glory: Een Bal Stoemp / Bal Salad of Bal uit het vuistje
10. Felixpakhuis: Gerijpte en gedroogde entrecote, gepekelde groentjes, looktoastjes en parmezaan met Liefmans Balsamico
11. Kolombo: Chocolade Ganache Taartje met Grapefruit en Fleur de Sel
12. Blend: Huisgemaakte soep met seizoensgroenten
13. Bakkerij Toon De Klerck: Onze eclair
14. Slagerij Van Puyvelde: 'Sossis van A'
15. Velvet Lounge: Zeebaars met risotto, woudchampignons en Pecorino Romana
16. Broer Bretel: De 'Black Tonic'
17. Cremerie Germaine: Coupe Germaine: Pistache-ijs met frambozensaus en witte chocoladeschilfers
18. Pazzo: Risotto van truffel

Download hier de route.

Route Historisch Centrum

19. Greenway: Kebab wrap met Kefirlimonade
20. Hobs: Stoverij van rund en kalf bereid met donkere Affligem, krieken, frambozen en gestoofde peren, met een aubergine gevuld met aardappelpuree in de oven
21. Brasserie Appelmans: Gebraiseerd varken met een saus op basis van Triple d'Anvers en grove mosterd, rozemarijn aardappel en luchtig witloofstaatje met tartufata
22. De Rooden Hoed: Mosselen Rooden Hoed
23. Restaurant Xaverius: Een frambozen- of citroen Scroppino
24. Cocktails at Nine: Tussen aperitief en digestief: Antwerp Sour en Treasure of Zacap. De Antwerp Sour is gebaseerd op Elixir d’Anvers met bijpassende Antwerpse handjes. De Treasure of Zacapa is een afterdinnercocktail met bijhorende chocoladesigaar
25. Quetzal: Verse Brownie Intense
26. Mama Matrea: Vegetarische of niet vegetarische fahita met een rum & gember
27. Brasserie Dock's: Trilogie van rauwe oesters, een pittige soep van wulken en zalmrol in zijn rilette
28. De 7 Schaken: Gekonfijte varkenswang met julienne van witloof
29. Backyard: Een Backyard Basil cocktail
30. Fish a'gogo: De huisgerookte zalm met een gemarineerde komkommersla en een yoghurtsaus van wasabi
31. Ultimatum Foodbar: Coquille met Kempische bloedworst
32. Philip's Biscuits: Engeltjesbrood
33. Zaowang Takeaway: Sushi combo
34. De Bomma: Stoverij van lamsnek met witte wijnsaus en witte bonen
35. De Kleine Zavel Foodtruck (enkel op 1 & 2 oktober aan de Suikkerui) Een Pizza - Flamküchen (5 euro)
36. De Kleine Zavel: Een Pizza - Flamküchen
37. Maritime: Paling in't groen
38. O'Tagine: De tagine O'Tagine (een tagine met lamsvlees of kip en verschillende groentjes en gedroogde vruchten)
39. De Negen Vaten: Paella valenciana
40. Mixing Tales: Sling van A
41. De Groote Witte Arend: Tarte tatin van uien met geitenkaas en filet d'anvers
42. De Vagant: ‘Een Groentje'
43. Mo Made Cupcakes: Trio van mini-cupcakes (Met groene appel, munt en framboos; met praline en peer; met dulce de leche en hazelnootjes)
44. 't Fornuis: Barbue met gepocheerd ei, kaviaar en mousseline
45. Dim Dining: Octopuspoot
46. Günther Watté: Stukje sachertorte en drie bijpassende pralines
47. Chocalicious: Je leert enroberen of met de spuitzak werken en je gaat aan de slag met de chocoladefontein
48. Burie: Neuzen / Diamanten / Spekken / Doopsuikers
49. Le Pain Quotidien: Tartine de saison op biologisch zuurdesem brood
50. Désiré de Lille: Lacquemant
51. De Smaaknatie: Canelé Elixir d’Anvers

Download hier de route.

Route Het Zuid

52. Finjan: Finjan Mix: Een kebab- en kipbrochette met gegrilde ajuin, tomaat, sla, champignons en pita
53. Nuova Era: Tortellini, gevuld met ricotta en verse spinazie of Pizza van de chef
54. Divin by Sepi: De wrap van mijn mama
55. Gelato Factory: Huisbereid ijs met caramel au beurre salé (op basis van caramel met boter, room en fleur de sel)
56. Smooth & Tasty: Gebraden eend met groentjes in rode curry en jasminerijst
57. Umami: Tandoori chicken, masala en gebakken rijst met een yoghurt- en korianderjus
58. El Puerto: Pulpo a la gallega (Inktvis op Galicische wijze
59. Bizie Lizie: Stoofpotje van hert
60. The Iceshop: Het "IceShop proeverspalet" bestaat uit vijf smaken ijsroom met een stukje meringue en slagroom
61. Bar Burbure: Forest Dry gin. & tonic
62. The Glorious: Dame Blanche met een sterretje
63. Sinners: Zelfgemaakte taco
64. Den Artist: Een stoofpotje met gehaktballetjes, geuzebier, mosterd en witloof.
65. Hippodroom: Gepocheerd eitje met Schotse zalm, zeekraal en pickles
66. Fish & Eat: Fish & Chips: Kabeljauwfilet, verse frietjes, verse tartaar en erwtenpuree (alles homemade)
67. 5 Flavors Mmei: Like a fish in the pond. Dimsum vis
68. Poule & Poulette: Een halve 'Poulet pur', gebraden in eigen houtoven
69. Bar Neptune: Kurkuma Sour
70. Sette Piatti: Chianina burger met Pancetta en Fontina

Download hier de route

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

De tweede editie van Smaakmeesters focust zich niet enkel op het centrum van de stad, maar neemt het Zuid en ’t Eilandje onder haar vleugels. Meesterkok en ambassadrice Ingrid Neven introduceert ’t Eilandje als culinaire vertoefplaats, waar schipper en hipperd naast elkaar tafelen.

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Gedurende de hele maand oktober stelt de gastronomie van ’t stad de deuren open tijdens Smaakmeesters. Wij gingen op bezoek bij ambassadeur en sterrenchef Johan Segers. Met zijn restaurant ’t Fornuis houdt hij al veertig jaar de klassieke, eerlijke keuken in ere. Zijn pleidooi: wees creatief en eet dagvers.

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Hier is het de beurt aan de chefs van Fish & Eat, Backyard en Pazzo.

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hierbij de chefs van Hippodroom, Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck.
 

Bar Neptune

Bar Neptune

Bar (Cocktails / Koffie / Salads)
Chef: Julian Kappert

Gerelateerde content

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Benieuwd naar welke horecazaken je tijdens deze editie van Smaakmeesters culinair zullen verwennen? Bekijk hier het volledige overzicht, in alfabetische volgorde. Klik op de naam om te ontdekken welke proevertjes de Smaakmeesters aanbieden. Wil je alle zaken liever op een kaart bekijken? Volg dan de link rechts op deze pagina.

Smaakmeesters : Ontdek hier alle proevertjes

Smaakmeesters : Ontdek hier alle proevertjes

Tijdens het openingsweekend van 1 en 2 oktober verwennen de Antwerpse Smaakmeesters je met lekkere proevertjes, een iets beknoptere maar even lekkere versie van hun smaakmeesterssuggestie. Je kan deze proevertjes proberen aan een heerlijke prijs via de uitgestippelde routes in 3 zones van de binnenstad of  volgens je eigen goesting. Hier vind je alvast een overzicht.

Geniet onderweg van de andere culinaire hoogtepunten van dit weekend.

Smaakmeesters : Programma 1 oktober

Smaakmeesters : Programma 1 oktober

Proef van 12 tot 18 uur van de heerlijke gerechtjes en drankjes die de Smaakmeesters voor je selecteerden, neem deel aan gratis smakelijke  en interactieve workshops of leer de kneepjes van het vak van de grootste Antwerpse chefs op verschillende locaties in de stad.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Gedurende de hele maand oktober stelt de gastronomie van ’t stad de deuren open tijdens Smaakmeesters. Wij gingen op bezoek bij ambassadeur en sterrenchef Johan Segers. Met zijn restaurant ’t Fornuis houdt hij al veertig jaar de klassieke, eerlijke keuken in ere. Zijn pleidooi: wees creatief en eet dagvers.