Smaakmeesters: Interviews met Hippodroom - Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck

<p>In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hierbij&nbsp;de chefs van Hippodroom, Mama Matrea en Bakkerij Toon De Klerck.<br />&nbsp;</p>

Toon De Klerck van Bakkerij Toon De Klerck. 

Wat is Bakkerij Toon De Klerck en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Mijn bakkerij op het Eilandje bestaat nu reeds vijf jaar. Daarvoor was ik chef patisserie in Domestic en het Hof Van Cleve, het restaurant van Peter Goossens. In mijn bakkerij vind je onder meer brood en patisserie, maar op de eerste verdieping kan je er ook ontbijten.

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Een eclair is op zich wel een simpel gebakje, maar hij kan pas fantastisch zijn wanneer hij volgens de regels van de kunst is gemaakt. Daarom serveren wij een eclair als smaakmeestergebakje."

Website

Sandra Delgadillo van bar Mama Matrea

Wat is Mama Matrea en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Onze kaart is gebaseerd op Zuid-Amerikaanse gerechten. Ik heb veel gereisd en onderweg heb ik eigenlijk alle lekkere dingen verzameld en verwerkt mijn zaak. Zo heeft elk gerecht zijn verhaal. Noem het authentieke gerechten met een hedendaagse touch."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Tijdens Smaakmeesters kun je bij ons terecht voor een vegetarische of niet-vegetarische fajita met een rum & gember. Ik opteer er altijd voor om alles ook in veggievorm aan te bieden. Onze taco's zijn wellicht het bekendst, dankzij onze tacothursdays." 

Website

William De Bruyne van restaurant Hippodroom 

Wat is Hippodroom en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Restaurant Hippodroom is sinds jaar en dag een Antwerps icoon. In het voorjaar werden het interieur en de gerechten gerestyled. De keuken heeft een nieuwe mediterraanse frisheid gekregen met oosterse invloeden. Hippodroom ligt op de bruisende Leopold De Waelplaats, met zicht op het Museum van Schone Kunsten. We hebben ook een gezellige stadstuin."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Het gerecht dat wij kozen - een gepocheerd eitje met Schotse zalm, zeekraal en pickles - is een klassiek voorbeeld van de urbanchic-keuken die Hippodroom aanbiedt. Een verfijnde klassieke basis vergezeld van ingrediënten met een aparte toets."

Website

Meer info

Zet je smaakpapillen op scherp en kom proeven van de verschillende smaakmeestergerechten tijdens het openingsweekend op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De deelnemende zaken zullen proevertjes aanbieden voor 5 of 8 euro in een standje voor hun restaurant. Vanaf maandag kan je het gerecht dan een hele maand op de suggestiekaart terugvinden. Reserveer zeker je plaatsje.

Smaakmeesters openingsweekend
zaterdag 1 en zondag 2 oktober
3 verschillende locaties in Antwerpen:

Gedurende de hele maand oktober in de deelnemende zaken

Het is zeker aangeraden vooraf te reserveren 
prijzen verschillen

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Ingrid Neven

De tweede editie van Smaakmeesters focust zich niet enkel op het centrum van de stad, maar neemt het Zuid en ’t Eilandje onder haar vleugels. Meesterkok en ambassadrice Ingrid Neven introduceert ’t Eilandje als culinaire vertoefplaats, waar schipper en hipperd naast elkaar tafelen.

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Smaakmeesters : Ambassadeurs - Johan Segers

Gedurende de hele maand oktober stelt de gastronomie van ’t stad de deuren open tijdens Smaakmeesters. Wij gingen op bezoek bij ambassadeur en sterrenchef Johan Segers. Met zijn restaurant ’t Fornuis houdt hij al veertig jaar de klassieke, eerlijke keuken in ere. Zijn pleidooi: wees creatief en eet dagvers.

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Hier is het de beurt aan de chefs van Fish & Eat, Backyard en Pazzo.

Bar Neptune

Bar Neptune

Bar (Cocktails / Koffie / Salads)
Chef: Julian Kappert

Gerelateerde content

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

To translate

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Wandeling De Sinjoren heten je welkom

Wandeling De Sinjoren heten je welkom

Sinjoren. Rasechte Antwerpenaars, gekend om hun dikke nek, radde tong en ongezouten mening. Trots tonen ze je hun favoriete plekjes van ’t Stad, en wijden je tot Sinjoor in. Volg hen door steegjes, over pleinen naar de majestueuze Grote Markt en de gezellige Groenplaats, en kom thuis in het hart van de schitterende Scheldestad.

Kalender - Travel trade & cruises

Kalender - Travel trade & cruises

Of het nu cultuur, sport of amusement is, evenementen in Antwerpen zijn talrijk en kleurrijk. Het hele jaar door zijn er festivals, tentoonstellingen en andere evenementen.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Elke Smaakmeester biedt de hele maand oktober een speciale Smaakmeesterssuggestie aan, een heerlijk gerecht of drankje dat je smaakpapillen op en top verwent en het culinaire vakmanschap van de chefs aantoont. Dit moet je absoluut proeven, reserveer daarom tijdig je tafel of ga langs bij één of meerdere deelnemers tussen 1 en 31 oktober.

Topevenementen in Antwerpen - Pers

Topevenementen in Antwerpen - Pers

Of het nu cultuur, sport of amusement is, evenementen in Antwerpen zijn talrijk en kleurrijk. Het hele jaar door zijn er festivals, tentoonstellingen en andere evenementen.