Smaakmeesters : Interviews met The Velvet Lounge - De Vagant - Nuova Era

<p><span style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: "Proxima Nova", "Helvetica Neue", Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 20px; background-color: rgb(255, 255, 255);">In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hier de chefs van Nuova Era, De Vagant en Velvet Lounge.</span></p>

Davide Mazzoni van restaurant The Velvet Lounge

Wat is Velvet Lounge en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Velvet lounge Cosmopolitan Bar was tot 2012 met groot succes gehuisvest op het Zuid. Vanaf september 2016 kiezen wij opnieuw voor een hippe locatie: het Eilandje. De keuken die we aanbieden is de moderne wereldkeuken. Een hedendaagse keuken met een Italiaanse en Aziatische twist, waarbij de focus ligt op lekker en gezond eten. Na het diner wordt Velvet Lounge een loungeclub waar je kan dansen. Dit alles met zicht op de Antwerpse haven."

Wat is jullie Smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"Het gekozen gerecht, 'Zeebaars met risotto, woudchampignons en Pecorino Romana', is zeer typerend voor onze moderne en gezonde keuken. Ongecompliceerde ingrediënten die voor een echte smaakbom in je mond zorgen!"

Website

Ronald Ferket van bruin café De Vagant

Wat is De Vagant en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"We zijn al 31 jaar gespecialiseerd in Belgische jenevers en bedienen onze klanten altijd met kennis en vakmanschap. Op onze beruchte ‘jeneverkaart’ staan meer dan 200 jenevers, gevarieerd in smaak en aroma. Als de klanten dit wensen, geven we ze bij de dranken technische en historische achtergrondinformatie."

Wat is jullie smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"In ons jenevercafé zal je tijdens Smaakmeesters een 'groentje' kunnen proeven. Dit is eigenlijk de citroenjenever van eind jaren negentig. Toen dronk men dat vaak in de oude volkscafé's. Het is een historisch drankje én we bereiden het volledig zelf met citroenschil en suiker."

Website

Amozolini Vitorio van restaurant Nuova Era

Wat is Nuova Era en waarom zijn jullie echte ‘Smaakmeesters’?
"Nuova Era is een restaurant dat heerlijke Italiaanse vegetarische, vlees- en visgerechten serveert. Onze pasta's en pizza's zijn stuk voor stuk gemaakt met verse en soms speciale ingrediënten. We zijn zeer trots op het feit dat we nu al 19 jaar deel uit maken van de Antwerpse horeca. Dat kan tellen!"

Wat is jullie Smaakmeestersuggestie en waarom serveren jullie dit gerecht?
"De tortellini die we speciaal voor Smaakmeesters weer op het menu zetten, is er één gevuld met ricotta en verse spinazie. Vroeger stond deze bij ons op de vaste menu, maar ik heb hem ondanks zijn succes toch van de kaart gehaald. Het is een goede, huisgemaakte pasta die geserveerd wordt met een verse tomatensaus."

Website

Meer info

Zet je smaakpapillen op scherp en kom proeven van de verschillende smaakmeestergerechten tijdens het openingsweekend op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De deelnemende zaken zullen proevertjes aanbieden voor 5 of 8 euro in een standje voor hun restaurant. Vanaf maandag kan je het gerecht dan een hele maand op de suggestiekaart terugvinden. Reserveer zeker je plaatsje.

Smaakmeesters openingsweekend

zaterdag 1 en zondag 2 oktober
3 verschillende locaties in Antwerpen:

Gedurende de hele maand oktober in de deelnemende zaken

Het is zeker aangeraden vooraf te reserveren 
prijzen verschillen

 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Blog: Bierpassieweekend

Blog: Bierpassieweekend

Mijn ontmoeting met Ben op het Bierpassieweekend start alvast met een knaller. Welk bier ik graag lust? Ik besluit de waarheid op te biechten: “Ik ben niet zo’n bierkenner en laat me met alle plezier leiden door jouw kennis.” Dat was buiten Bens expertise gerekend. “Welke smaken heb je graag?” Ik krijg een Armand uit Limburg voorgeschoteld. Fruitig, zacht en niet te ‘hoppig’. Ik voel me een cliché van een vrouw.

Blog: Antwerpse stadshoning

Blog: Antwerpse stadshoning

“Stadshoning. Dat is honing van bijen die nectar slurpen uit de talrijke bloemen die Antwerpen rijk is. Elke buurt heeft een unieke vegetatie. Elke honing proeft dan ook anders.” Gehuld in imkerpak volg ik elk gepassioneerd woord van Rik Janssens terwijl het zweet op mijn voorhoofd parelt. Niet enkel de warmte van deze bloedhete zomerdag speelt me parten, ook de spanning  is navenant wanneer een van de duizenden bijen nieuwsgierig mijn been opkruipt. “Gewoon stil blijven staan,” zegt Rik. Gewoon?

Blog: Exotische markt

Blog: Exotische markt

Heb je steeds opnieuw die drang om te reizen, nieuwe dingen te ontdekken en te proeven van wat de wereld te bieden heeft? Dan zit je in Antwerpen helemaal goed. Geniet van een goed glas bier op één van de vele terrassen, laat je verleiden door de kenmerkende Belgische gastronomie of ga op zoek naar de verschillende culturen die de stad rijk is.

Smaakmeesters 2016

Smaakmeesters 2016

‘Smaakmeesters’ is een groots culinair evenement in de Antwerpse binnenstad met gepassioneerde horecaondernemers. Bezoekers kunnen de hele maand oktober uitgebreid genieten van verschillende heerlijke en speciale suggestiemenu’s in meer dan 60 deelnemende zaken. 

Blog: Chocolatier Jitsk

Blog: Chocolatier Jitsk

Wie België zegt, die denkt onherroepelijk aan ons talrijk aanbod uitstekende bieren en onze wereldvermaarde chocolade. Geen evidente combinatie, maar toch weten beiden elkaar wonderwel te vinden. In navolging van de gerenommeerde kaasaffineurs Van Tricht heeft de piepjonge chocolatier Jitsk Heyninck immers zijn intrek heeft genomen in de gebouwen van stadsbrouwerij De Koninck.

Gerelateerde content

Smaakmeesters : Interviews Greenway, Cremerie Germaine en Den Artist

Smaakmeesters : Interviews Greenway, Cremerie Germaine en Den Artist

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hier chefs van Greenway, Cremerie Germaine en Den Artist.

Smaakmeesters : Interviews Zaowang - Balls & Glory - Bizzie Lizzie

Smaakmeesters : Interviews Zaowang - Balls & Glory - Bizzie Lizzie

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Wij stellen er telkens 3 aan je voor. Hier de chefs van Bizie Lizie, Balls & Glory  en Zaowang.

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Smaakmeesters: de maandsuggesties van 1 t.e.m. 31 oktober

Elke Smaakmeester biedt de hele maand oktober een speciale Smaakmeesterssuggestie aan, een heerlijk gerecht of drankje dat je smaakpapillen op en top verwent en het culinaire vakmanschap van de chefs aantoont. Dit moet je absoluut proeven, reserveer daarom tijdig je tafel of ga langs bij één of meerdere deelnemers tussen 1 en 31 oktober.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Smaakmeesters : Ontdek hier alle proevertjes

Smaakmeesters : Ontdek hier alle proevertjes

Tijdens het openingsweekend van 1 en 2 oktober verwennen de Antwerpse Smaakmeesters je met lekkere proevertjes, een iets beknoptere maar even lekkere versie van hun smaakmeesterssuggestie. Je kan deze proevertjes proberen aan een heerlijke prijs via de uitgestippelde routes in 3 zones van de binnenstad of  volgens je eigen goesting. Hier vind je alvast een overzicht.

Geniet onderweg van de andere culinaire hoogtepunten van dit weekend.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Smaakmeesters : Deelnemende zaken

Benieuwd naar welke horecazaken je tijdens deze editie van Smaakmeesters culinair zullen verwennen? Bekijk hier het volledige overzicht, in alfabetische volgorde. Klik op de naam om te ontdekken welke proevertjes de Smaakmeesters aanbieden. Wil je alle zaken liever op een kaart bekijken? Volg dan de link rechts op deze pagina.

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

Smaakmeesters : interviews Pazzo - Backyard - Fish & Eat

In oktober serveren de chefs van meer dan 60 restaurants, traiteurs en bars je hun meestergerecht. Hier is het de beurt aan de chefs van Fish & Eat, Backyard en Pazzo.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.