Streekproducten om van te snoepen

De vele Antwerpse streekproducten vormen het bewijs van de rijke culinaire traditie van de stad. Geniet van deze lekkere specialiteiten.

Antwerps Handje

Z’n smaak is heel rijk, de ingrediënten nochtans eenvoudig: boter, suiker, eieren, bloem en geschaafde amandelen… en het perfecte ambacht van de bakker natuurlijk.


Liers Vlaaike

De vulling van de Lierse Vlaaikes bestaat uit een mengsel van paneermeel, kandijsiroop, melk en vier kruiden. Het exacte recept is geheim en de kwaliteit ervan wordt nauwgezet bewaakt door de Orde van het Liers Vlaaike.


Kalmthoutse borstbollen

Het is bijna een icoon en pure nostalgie: de paarse pot met borstbollen van Wycam’s. Tijd om kleur te bekennen en ook eens de andere smaken te leren kennen: koffie (bruin), boterbollen (goud), fruit (roze) of munt (groen).


Mokatine

Beter bekend als ‘Arabierkes’ doen deze snoepjes al sinds 1934 menig man smelten. Naast de afbeelding op de verpakking is Arabier vooral een subtiele verwijzing naar de arabica-koffiebonen die in de snoepjes verwerkt zitten.
 

Paschka Chocokaas

Paschka Chocokaas is niet alleen lekker op de boterham, maar ook in milkshakes of op pannenkoeken. Paschka verrast namelijk al sinds 1970 met de combinatie van zachte, verse kaas en de smaak van chocolade.
 

Speculoos uit het Scheldeland

De familie Vermeiren staat al sinds 1650 bekend als bakkersfamilie. In die tijd had iedere bakker nog zijn eigen recept. In 1947 startte diezelfde familie Vermeiren het bedrijf Vermeiren Princeps in Bornem. Er werken intussen 25 mensen.


Zure hosties

Slimme mannen, de bedenkers van de zure hosties. Toen ze merkten dat ze altijd maar minder bestellingen voor echte kerkhosties kregen, werkten ze begin jaren ‘50 de snoepversie uit. Het werd een schot in de roos.
 

Antwerpse Honing

Imker Micha Deherdt heeft intussen 120 bijenkasten staan in Antwerpen-centrum, Borgerhout, Berchem en Wilrijk. “Stadsbijen zijn gezonder dan plattelandsbijen’, zegt Micha. “Er is meer variatie in planten en er worden minder pesticiden gebruikt.”
 

Contact





Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Streekproducten voor de honger

Streekproducten voor de honger

Vul je maag tijdens het Bollekesfeest met deze lekkere Antwerpse streekproducten. 

Streekproducten voor de dorst

Streekproducten voor de dorst

Zoveel mogelijkheden om je dorst te lessen tijdens het Bollekesfeest. Geniet van deze Antwerpse specialiteiten. 

Gerelateerde content

Streekproducten voor de honger

Streekproducten voor de honger

Vul je maag tijdens het Bollekesfeest met deze lekkere Antwerpse streekproducten. 

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Antwerpen à la carte

Antwerpen à la carte

De expo “Antwerpen à la carte” serveert je de geschiedenis van de stad Antwerpen door een culinaire bril. Niet de politieke gebeurtenissen, economische theorieën of artistieke stromingen staan hier centraal. Wel de – letterlijk – levensnoodzakelijke uitdaging hoe steden door de eeuwen heen de steeds groeiende groep stedelingen voeden. 

Streekproducten voor de dorst

Streekproducten voor de dorst

Zoveel mogelijkheden om je dorst te lessen tijdens het Bollekesfeest. Geniet van deze Antwerpse specialiteiten. 

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Wandeling Smikkel Smakkel

Wandeling Smikkel Smakkel

Elke stad heeft zijn eigen traditionele lekkernijen. Ook Antwerpen: de handjes, het bolleke, en de filet d’Anvers. Maar onze Koekenstad heeft veel meer culinaire verwenningen voor jou in petto. Je gids loodst je langs de mooiste plekjes en de lekkerste geneugten van ‘t Stad. Om duimen en vingers bij af te likken. 

Modernisme – 20ste eeuw

Modernisme – 20ste eeuw

Als WOI Antwerpen verminkt achterlaat, is het tijd voor optimistische vernieuwing. Antwerpse architecten pikken erop in met functionele, vernieuwende stijl, die geen ruimte laat voor versiering. Loop mee door modernistisch Antwerpen.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Streekproducten

Streekproducten

De vele lokale specialiteiten vormen het bewijs van de rijke culinaire traditie van de stad, met als vaandeldragers de Antwerpse handjes, het bier ‘Bolleke’ en de likeur ‘Elixir d’Anvers’.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren.