Waarom Antwerpen? - Pers

<p>Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen. Er liggen meer diamanten te schitteren dan in de rest van de wereld. De winkels lijken er haast musea. En je vindt er &ndash; haast letterlijk &ndash; op elke hoek een startup.</p>

Antwerpen heeft alles in huis om het jou naar je zin te maken. En dat doet de stad nét iets anders dan alle andere steden. Het geheim? De stad en haar inwoners zijn ervan overtuigd dat er altijd iets ‘nieuwer en beter’ te vinden is. Er wordt niet gevolgd, maar gecreëerd.

Stroom van schepen en kennis

Antwerpen verwelkomt jaarlijks meer dan 60.000 binnen- en zeeschepen. Die gaan voor anker in een ‘zeehaven’ die 80 kilometer landinwaarts ligt. Een unieke troef, want zo wordt het hinterland vlot bereikt. Dankzij de haven stroomt ook heel wat kennis de stad binnen. Internationale onderzoeken en gespecialiseerde maritieme opleidingen zijn geen uitzondering in Antwerpen. 

Innovatieve en creatieve stad

Antwerpen werd altijd al gekenmerkt door haar vernieuwingsdrang. Denk maar aan de boekdrukkunst die er geboren werd, of aan de internationale keurmerken voor diamant die er hun oorsprong vonden. Antwerpenaars willen voorop lopen en de richting bepalen. Dat bewijzen het conservatorium, de onderzoekscentra, de  opleiding Multimedia Technology en de befaamde modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en nog vele meer.. En dat tonen ook de Antwerpse ondernemingen. Startups schieten hier als paddenstoelen uit de grond en groeien uit tot (internationale) successen.

Opmerkelijk anders

Alles is net dat tikkeltje anders in Antwerpen. Shoppen doe je in gebouwen die ergens anders musea zouden zijn. Zo kan je gaan shoppen in de stadsfeestzaal die volledig met bladgoud versierd is. En bij een museumbezoek blaast niet alleen de collectie, maar ook de setting je van je sokken: zo ligt het MAS| Museum aan de Stroom het mooiste kunstwerk misschien wel buiten – 60 meter boven de grond en bewonder je er het uitzicht over Antwerpen. Elke dag anders, elke dag spectaculair. In de stad vind je op één vierkante kilometer meer diamanten dan in de rest van de wereld. En de allermooiste bibliotheekruimte in België, de Nottebohmzaal, is het best bewaarde geheim van Antwerpen. Tijdens een stadswandeling volg je dan weer een architecturaal parcours waarvan sommige andere steden alleen maar kunnen dromen. 

Ontdek de diversiteit 

De Antwerpenaars noemen hun stad graag een ‘wereldstad’. Al durven ze ook over een ‘dorp’ te spreken, waarin iedereen elkaar kent. Niet evident in de grootste Vlaamse stad, met 174 nationaliteiten en meer dan 510.000 inwoners. Toch is Antwerpen een metropool op mensenmaat, waarin je vlot proeft van alle stijlen, kleuren en smaken.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Wegwijs in Antwerpen

Wegwijs in Antwerpen

Praktische informatie over het klimaat, de citytaks, de taal en de feestdagen in Antwerpen.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Naar Antwerpen met het vliegtuig

Naar Antwerpen met het vliegtuig

Antwerpen ligt vlakbij twee luchthavens. Zaventem ligt 45 kilometer verder of ongeveer 30 minuten rijden en de luchthaven van Deurne ligt op 7 kilometer of een kwartier rijden van Antwerpen.
Brussels South Charleroi Airport ligt op 115 km van Antwerpen en Eindhoven Airport op 87 km. Ook van hieruit geraak je gemakkelijk in de stad. Onderstaande informatie en links vertellen hoe je met het vliegtuig van en naar Antwerpen geraakt.

Lage-emissiezone in Antwerpen

Lage-emissiezone in Antwerpen

De hele Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever worden vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende auto's mogen de stad dan niet meer in. 

Flanders Meeting & Convention Center Antwerp

Flanders Meeting & Convention Center Antwerp

*

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Antwerpen in 24u en 48u

Antwerpen in 24u en 48u

Of je naar Antwerpen komt voor een stevige portie cultuur, om geschiedenis op te snuiven, te shoppen of culinair te genieten, het kan in elke wijk en in de hele stad. Antwerpen is compact, maar heeft veel te bieden. Gebruik de Antwerp City Card als gids om de stad van kop tot teen te ontdekken.De kaart (geldig voor 24, 48 of 72 uur) opent gratis of goedkoop de mooiste, lekkerste en meest verrassende deuren van de stad voor je. Nu is het aan jou om het te ontdekken. Geniet ervan!