Wandeling Made in Antwerp

Wandel door de geschiedenis van de Antwerpse economie, en maak kennis met de diverse producten en sectoren die de stad en de provincie vandaag groot maken. 

Economie is een deel van ons leven. Als consument maken we deel uit van die economie. We willen immers lekker en gezond kunnen eten en drinken, we willen mooie en degelijke kleding, we willen 'online' en in 'real time' communiceren, we willen ontspanning, cultuur of vakantie. Economie is dus eigenlijk overal en wij zijn als consument of als producent hoe dan ook een economische speler.
 
Tijdens de stadswandeling 'Made in Antwerp' komt de geschiedenis van de Antwerpse economie aan bod, maar ligt het accent toch vooral op de enorme diversiteit aan hedendaagse Antwerpse producten en economische sectoren als diamant, petrochemie, farmacie en transport. Maar het gaat ook over meer dagelijkse dingen als koekjes, koffie en mode. Hierbij komen zowel bedrijven uit de stad als uit de provincie Antwerpen in de kijker te staan. Die bedrijven staan in voor 47% van de Vlaamse uitvoer en dat betekent ruim 28% van de Belgische export.
 
Een stadsgids vertelt je heel wat interessante weetjes over die Antwerpse economie, de echte motor van het land. De wandeling vindt plaats op 'Het Eilandje', een bijzondere wijk tussen stad en haven, tussen verleden en toekomst van tal van economische activiteiten, kortom de uitgelezen plek voor een panoramische blik op een economische reus.
 
'Made in Antwerp' past niet enkel ideaal in een schooluitstap in het kader van de lessen economie, handel of aardrijkskunde, maar zal eveneens volwassenen die deelnemen aan de activiteiten van socioculturele verenigingen aangenaam verrassen.
 
Als alternatief voor deze boeiende outdoor themawandeling op 'Het Eilandje' bestaat er ook een vooral bij minder goede weersomstandigheden erg geschikte indoor rondleiding die zich tot de MAS-site beperkt maar inhoudelijk toch een gelijkaardig economisch verhaal brengt.
 
Dagelijks mogelijk behalve op maandag en de feestdagen dat het MAS en de paviljoenen gesloten zijn. Bij voorkeur tussen 10u en 17u zodat de paviljoenen bezocht kunnen worden. Als je als groep dieper wil ingaan op specifieke aspecten van de Antwerpse economie, laat het ons dan weten bij reservatie zodat we een geschikte gids kunnen selecteren.
 
Voorzie comfortabele wandelschoenen voor de outdoor wandeling. Het terrein is door kasseien soms oneffen. Zeker in de winter kan er op het Eilandje een ijzige wind waaien: voorzie dus ook warme kledij. Wil je helemaal niet gehinderd worden door de weersomstandigheden? Reserveer dan de indoor wandeling.
 
De outdoor wandeling is niet geschikt voor wie niet goed te been is of voor wie niet lang kan rechtstaan. Er zijn onderweg weinig plekken om even uit te rusten. Het outdoor traject kan afgelegd worden door rolstoelgebruikers. De indoor wandeling niet omdat daarbij regelmatig gebruik wordt gemaakt van roltrappen.
 
De wandelroute voert je langs:
 
Outdoor versie: Umicore Zilverpaviljoen – Sint-Felixpakhuis – Brouwersvliet – Rijnkaai – Kattendijkdok – Diamantpaviljoen
 
Indoor versie: Umicore Zilverpaviljoen – Diamantpaviljoen – MAS
 
Start: onder de luifel tussen de paviljoenen van Umicore en Port of Antwerp, gelegen naast het voorplein van het MAS ( Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen).
 
Einde outdoor versie: Diamantpaviljoen bij het MAS.
Einde indoor versie: 8ste verdieping van de ‘wandelboulevard’ van het MAS.Info, prijzen en reservatie

 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Historische Wandeling

Historische Wandeling

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

Gerelateerde content

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Winkelzondagen

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Boek nu deze onvergetelijke rondleiding voor jouw groep.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Negen tips voor Winter in Antwerpen

Negen tips voor Winter in Antwerpen

De perfecte wintervakantie beleef je dit jaar in Antwerpen! Van 10 december tot en met 8 januari vind je in het hart van de stad alles voor een onvergetelijk eindejaar. Weet je niet goed waar te beginnen? Haal dan inspiratie uit ons overzicht van de negen toppers van Winter in Antwerpen.