Wandeling Made in Antwerp

Wandel door de geschiedenis van de Antwerpse economie, en maak kennis met de diverse producten en sectoren die de stad en de provincie vandaag groot maken. 

Economie is een deel van ons leven. Als consument maken we deel uit van die economie. We willen immers lekker en gezond kunnen eten en drinken, we willen mooie en degelijke kleding, we willen 'online' en in 'real time' communiceren, we willen ontspanning, cultuur of vakantie. Economie is dus eigenlijk overal en wij zijn als consument of als producent hoe dan ook een economische speler.
 
Tijdens de stadswandeling 'Made in Antwerp' komt de geschiedenis van de Antwerpse economie aan bod, maar ligt het accent toch vooral op de enorme diversiteit aan hedendaagse Antwerpse producten en economische sectoren als diamant, petrochemie, farmacie en transport. Maar het gaat ook over meer dagelijkse dingen als koekjes, koffie en mode. Hierbij komen zowel bedrijven uit de stad als uit de provincie Antwerpen in de kijker te staan. Die bedrijven staan in voor 47% van de Vlaamse uitvoer en dat betekent ruim 28% van de Belgische export.
 
Een stadsgids vertelt je heel wat interessante weetjes over die Antwerpse economie, de echte motor van het land. De wandeling vindt plaats op 'Het Eilandje', een bijzondere wijk tussen stad en haven, tussen verleden en toekomst van tal van economische activiteiten, kortom de uitgelezen plek voor een panoramische blik op een economische reus.
 
'Made in Antwerp' past niet enkel ideaal in een schooluitstap in het kader van de lessen economie, handel of aardrijkskunde, maar zal eveneens volwassenen die deelnemen aan de activiteiten van socioculturele verenigingen aangenaam verrassen.
 
Als alternatief voor deze boeiende outdoor themawandeling op 'Het Eilandje' bestaat er ook een vooral bij minder goede weersomstandigheden erg geschikte indoor rondleiding die zich tot de MAS-site beperkt maar inhoudelijk toch een gelijkaardig economisch verhaal brengt.
 
Dagelijks mogelijk behalve op maandag en de feestdagen dat het MAS en de paviljoenen gesloten zijn. Bij voorkeur tussen 10u en 17u zodat de paviljoenen bezocht kunnen worden. Als je als groep dieper wil ingaan op specifieke aspecten van de Antwerpse economie, laat het ons dan weten bij reservatie zodat we een geschikte gids kunnen selecteren.
 
Voorzie comfortabele wandelschoenen voor de outdoor wandeling. Het terrein is door kasseien soms oneffen. Zeker in de winter kan er op het Eilandje een ijzige wind waaien: voorzie dus ook warme kledij. Wil je helemaal niet gehinderd worden door de weersomstandigheden? Reserveer dan de indoor wandeling.
 
De outdoor wandeling is niet geschikt voor wie niet goed te been is of voor wie niet lang kan rechtstaan. Er zijn onderweg weinig plekken om even uit te rusten. Het outdoor traject kan afgelegd worden door rolstoelgebruikers. De indoor wandeling niet omdat daarbij regelmatig gebruik wordt gemaakt van roltrappen.
 
De wandelroute voert je langs:
 
Outdoor versie: Umicore Zilverpaviljoen – Sint-Felixpakhuis – Brouwersvliet – Rijnkaai – Kattendijkdok – Diamantpaviljoen
 
Indoor versie: Umicore Zilverpaviljoen – Diamantpaviljoen – MAS
 
Start: onder de luifel tussen de paviljoenen van Umicore en Port of Antwerp, gelegen naast het voorplein van het MAS ( Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen).
 
Einde outdoor versie: Diamantpaviljoen bij het MAS.
Einde indoor versie: 8ste verdieping van de ‘wandelboulevard’ van het MAS.Info, prijzen en reservatie

 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Historische Wandeling

Historische Wandeling

Je wandelt van de Grote Markt met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Bezoek met gids Middelheimmuseum

Net buiten de Antwerpse Ring bieden drie oude kasteelparken soelaas aan wie ruisende rust zoekt: het Nachtegalenpark, Den Brandt en het Middelheim. Het prachtige Middelheimbos herbergt een gerenommeerd openluchtmuseum. Slenter door groene lanen en bewonder meer dan 300 beeldhouwwerken - van Rodin tot Ai WeiWei. 

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Bezoek met gids Museum Mayer van den Bergh

Een pareltje van een museum. Deze authentieke woning herbergt de uitzonderlijke en kostbare kunstcollectie van verwoed kwaliteitsverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hier ontdek je de Dulle Griet van Pieter Brueghel de Oude, naast andere beroemde en bijzondere kunstschatten.

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Wandeling De multiculturele stad vandaag

Wandeling De multiculturele stad vandaag

Een havenstad is een poort op de wereld, en opent die deur voor invloeden van andere volkeren, culturen en religies. Ook in Antwerpen strijken mensen uit verre streken neer, en nestelen ze zich in ‘hun’ wijk. De stad aan de stroom is vandaag een thuis voor 170 nationaliteiten. Een multiculturele wandeling.

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars. 

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en  romantische citytrip. 

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Wandeling Antwerpen ontketend

Wandeling Antwerpen ontketend

“Steek je hand in het Scheldewater en je staat met de hele wereld in verbinding.” Toch had Antwerpen niet altijd vrije vaart naar andere wateren en werelddelen. Machthebbers en naties voerden bittere twisten over de heerschappij van de rivier. Wandel mee door dit historische strijdtoneel. 

Modewandeling

Modewandeling

Ontdek het bruisende modemekka van Antwerpen. Je wandeling voert je langs modern design, architectuur en gevierde stijliconen naar Antwerpens prille beginjaren als toonaangevend modecentrum op wereldniveau. Een hippe stadsverkenning.  

Wandeling: Het verleden van het Eilandje

Wandeling: Het verleden van het Eilandje

Verweerde standbeelden, roestige havenkranen, oude bruggen en sluizen, en historische magazijnen … op en rond het hippe Eilandje vind je overal getuigen van een bewogen maritiem verleden, en sporen van de legendarische Red Star Line-rederij.

Wandeling Met Rubens op stap

Wandeling Met Rubens op stap

Je Rubenswandeling begint aan de Schelde, de stroom die Antwerpen rijkdom bracht en haar kunstenaars deed floreren. Langs smalle straten, steenhouwershuisjes en bankierswoningen wandel je naar de stadskern met zijn hippe brocante- en modewinkels - met een bezoek aan het Rubenshuis als hoogtepunt.