Wat te doen bij regenweer

<p>Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.</p>

Antwerpen op wieltjes

De Toeristen- of Paardentram, de HopNstop of één van de busrondritten brengen je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, maar je kan Antwerpen ook op een iets originele manier bezoeken: vanuit een opgeknapte Renault Estafette uit 1963 waarbij chauffeur Jamil je de weg doorheen de gezelligste buurten en wijken van ’t Stad wijst of via Tram De Lux, een oude tram die werd omgebouwd tot rijdend café. Die rijdt je droog rond in de binnenstad en voorziet je van een natje om de eventuele dorst te lessen. 

Allemaal beestjes

Dierenliefhebbers kunnen in Antwerpen terecht in Aquatopia of de Zoo. Aquatopia is één van de grootse onderwaterwerelden van Europa waar meer dan duizenden vissen en reptielen in hun natuurlijke biotoop te bestuderen zijn. De Antwerpse Zoo heeft veel buitenverblijven, maar ook ruime, overdekte kooien waar je de dieren kan bekijken en fotograferen. Zit je op de eerste rij tijdens de zeeleeuwenshow, dan bestaat er een kans dat je toch een beetje nat wordt.

Sportieve kriebels

Jongeren met een overload aan energie vinden in Sportopia een geweldige uitlaatklep. Dit 5000 m² indoor pretpark staat garant voor een geweldige dag springen, glijden, lopen, surfen, zweven, dansen en laser shooten.

Het grote of kleine scherm

Zin in een film of 2? UGC en Metropolis bieden cinéfielen een zeer gevarieerde en uitgebreide programmatie, veelvuldige animaties en de allernieuwste blockbusters. Liefhebbers van Arthouse films, docu’s en “vergeten” pareltjes kunnen terecht in Cinema Zuid, Cartoon’s of filmhuis Klappei.
Nadien kan je rustig napraten of alles laten bezinken in één van de vele cafeetjes die de filmzalen omcirkelen of een hapje gaan eten in een gezellig restaurant.

Onverwacht spannend

Escape games zijn een toffe èn spannende manier om zowel elkaar als minder bekende Antwerpse buurten te ontdekken. Samen met familie, vrienden of collega’s word je “opgesloten” en door het oplossen van een aantal vraagstukken en het vinden van verschillende zichtbare en onverwachte clues, baan je je weg naar buiten. The Room Antwerp, Antwerp Clue en Out of the Box Escape Games zijn enkele aanbieders waar je ongetwijfeld veel spannende momenten mee kan beleven.

Musea en galeries

Een museumbezoek klinkt een beetje vanzelfsprekend en standaard bij een regenachtige dag, maar met een gevarieerde keuze, biedt Antwerpen veel cultureel overdekt entertainment. Het MAS (Museum aan de Stroom) is elke dag één van de drukst bezochtste musua en is sowieso een must. Je kan verder terecht in het Red Star Line Museum, Mayer van den Bergh, het Rubenshuis, het Fotomuseum óf een van de andere, bijzondere musea in de stad. 

Ook aan kunstgalerijen geen gebrek in deze stad. De Zwarte Panter in het centrum van de stad is de oudste nog actieve galerie in Vlaanderen en een trekpleister voor beeldend kunstenaars, muzikanten, schrijvers en kunstliefhebbers. Designcenter de Winkelhaak ligt in één van de creatiefste wijken van de stad en in de exporuimte valt regelmatig wel iets nieuws te ontdekken.  In Galerie Jamar kan je terecht voor hedendaagse kunst, van James Ensor en Léon Spilliaert tot Pierre Alechinsky, Jan Fabre, Marcel Broodthaers en Panamarenko.

Meer info over alle musea en galerijen vind je hier.

 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen.

'Antwerp loves diamonds' map

'Antwerp loves diamonds' map

‘Antwerp loves diamonds’ neemt je mee door het diamantverhaal in Antwerpen. Het plan geeft een overzicht van historische en hedendaagse locaties, unieke tips en nuttige informatie over Antwerpen als juwelenstad.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

To translate

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.