Winter in Antwerpen

<span>Van 10 december tot 8 januari kan je op verschillende plaatsen in de binnenstad genieten van Winter in Antwerpen.</span><br />

De fijnste en verrassendste wintervakantiebestemming ligt in Antwerpen dit jaar. Bergen hebben we niet, maar voor de rest zijn alle andere ingrediënten voor een geslaagde wintervakantie in Antwerpen aanwezig.

Alle vakantiegangers verwelkomen we met een openingsfeest in de binnenstad. Cadeautjesjagers vinden hun gading tijdens de koopzondagen en op de kerstmarkt. Wie wat meer actie zoekt, kan terecht op de ijspiste op de Groenplaats of de tubingbaan aan het Steenplein. En na een potje minigolf langs de Schelde en een drankje bij de winterbar, zou je wensen dat er aan de Winter in Antwerpen geen einde kwam.

Winter in Antwerpen wordt een unieke belevenis: de Antwerpenaar gaat voor een heerlijke staycation, de bezoeker krijgt een atypische en onvergetelijke vacation in het hart van de stad.

Contact

Grote Markt 1
Antwerpen


winterinantwerpen@visitantwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars. 

ZOO Antwerpen

ZOO Antwerpen

De Antwerpse ZOO is een van de oudste en beroemdste dierentuinen in Europa. Trek voor een bezoek een halve dag uit, want er is voldoende te zien en te beleven. Pinguïns in Vriesland, olifanten en giraffen in een unieke Egyptische tempel en nijlpaarden in de roze villa: je kan hier meer dan 950 soorten en ruim 5.000 dieren bewonderen.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Een zomer in Antwerpen is zeker geen doorsnee zomer. Hier tel je meer evenementen dan zomerdagen. Er valt altijd wel ergens iets te ontdekken. Van feestjes in de zomerbars over openluchtcinema tot expo's en food festivals. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement en haal dankzij de inbegrepen Antwerp City Card je het maximale uit je verblijf in Antwerpen.

Tentoonstelling 450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van ‘t stad.

Tentoonstelling 450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van ‘t stad.

Op 27 februari 2015 blaast het stadhuis van Antwerpen 450 kaarsjes uit. Een unieke verjaardag die niet onopgemerkt voorbij mag gaan. Daarom zet het stadhuis een jaar lang de deuren open voor bezoekers.
 
Het Antwerpse stadhuis is het enige stadhuis op de lijst van Unesco Werelderfgoed dat de originele functie nog bekleedt. 2015 biedt een unieke kans om het gebouw eens langs de binnenkant te ontdekken.

Van 28 februari 2015 tot 27 februari 2016 loopt op het gelijkvloers de tentoonstelling "450 jaar stadhuis. Het bekendste huis van 't stad". De toegang is gratis. Reserveren via de website.

Van 1 maart 2015 tot maart 2017 geven stadsgidsen twee uur durende rondleidingen voor groepen langs de verschillende verdiepingen van het gebouw.
 
Alle verdere informatie over openingsuren, tarieven en reserveringen staat op www.antwerpen.be/450jaarstadhuis.

Bollekesfeest - Doorlopend aanbod

Bollekesfeest - Doorlopend aanbod

Een overzicht van het doorlopend aanbod van de Bollekesfeest op de verschillende locaties in de binnenstad vind je op deze pagina.
Wil je meer weten over dagprogrammatie, check deze dan hier.

Het Bollekesfeest - programma vrijdag 19/8

Het Bollekesfeest - programma vrijdag 19/8

Klink vandaag mee op 10 jaar Bollekesfeest en geniet van muziek, lekkernijen en een quiz.

Het Bollekesfeest - programma zaterdag 20/8

Het Bollekesfeest - programma zaterdag 20/8

Spetterend vuurwerk, een brocantemarkt, tal van optredens en wandelingen en natuurlijk al het lekkers dat Antwerpen te bieden heeft. 

Het Bollekesfeest - Wandelingen

Het Bollekesfeest - Wandelingen

De Handschoenmarkt is het vertrekpunt voor allerei wandelingen langs lekkere, verrassende en nostalgische plekjes in de stad.
De wandelingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en variëren dagelijks. Deze rondleidingen kwamen tot stand in samenwerking met Lekker Antwerpen, Buro Beroepsbelg, Museum Vleeshuis, Port of Antwerp, Antwerpen Koekenstad, Cyclant, Rockoxhuis en het Ruihuis.

Het Bollekesfeest - programma zondag 21/8

Het Bollekesfeest - programma zondag 21/8

Ook de laatste dag van het Bollekesfeest zit vol lekkere hoogtepunten: een reuzenpiñata op de Grote Markt, het mosselfeest, kinderanimatie en nog veel meer. 

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren.