Winter in Antwerpen

<p>Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen.</p>

Wintervakantie in Antwerpen

De fijnste en verrassendste wintervakantiebestemming is dit jaar Antwerpen. Bergen hebben we niet, maar voor de rest zijn alle andere ingrediënten voor een geslaagde wintervakantie aanwezig. Winter in Antwerpen is een unieke belevenis: de Antwerpenaar gaat voor een heerlijke staycation, de bezoeker krijgt een atypische en onvergetelijke vacation in het hart van de stad.

De kerstmarkt en nog zo veel meer

We verwelkomen iedereen op 10 december met een spetterend openingsfeest in de binnenstad. Cadeautjesjagers halen hun hart op tijdens de koopzondagen en op de kerstmarkt. Wie wat meer actie zoekt, gaat schaatsen op de ijspiste op de Groenplaats of geniet van een glijpartij op de tubingbaan aan het Steenplein. Ook deelnemen aan een gegidste wandeling of de winterse stad overschouwen vanuit het reuzenrad behoort tot de opties. En na een potje minigolf langs de Schelde en een drankje bij de winterbar, zou je wensen dat er aan de Winter in Antwerpen geen einde kwam.

En de ZOO, die pakt dit jaar uit met een nieuwe editie van het magische China Light Festival. Een betoverend lichtspektakel met honderden reusachtige lichtobjecten in de vorm van kleurrijke dieren en bloemen die verspreid staan in de ZOO.

Boek je overnachting

Tijdens Winter in Antwerpen valt er meer te beleven dan er in één dag past. Boek alvast jouw hotel of B&B, laat je culinair verwennen in een van de vele toprestaurants die Antwerpen rijk is en beleef Winter in Antwerpen ten volle.

En waarom er geen echte citytrip van maken en Antwerpen uitgebreid ontdekken met de Antwerp City Card in de hand? Wie het Discover Antwerp arrangement boekt, geniet aan een voordelig tarief van de City Card en een of meerdere overnachtingen in een van de deelnemende hotels of B&B's. 

Contact

Grote Markt 1
Antwerpen


winterinantwerpen@visitantwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Wat te doen bij regenweer

Wat te doen bij regenweer

Het is een dilemma: buiten regent het en toch wil je niet binnen blijven. Antwerpenaars laten zich alvast niet tegenhouden door een regen- of onweersbui. Wie bereid is het slechte weer te trotseren, zal zien dat er in deze stad ook met een paraplu boven het hoofd nog meer dan genoeg te beleven valt. We inspireren je graag met overdekte en minder overdekte tips.

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

To translate

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

'Antwerp loves diamonds' map

'Antwerp loves diamonds' map

‘Antwerp loves diamonds’ neemt je mee door het diamantverhaal in Antwerpen. Het plan geeft een overzicht van historische en hedendaagse locaties, unieke tips en nuttige informatie over Antwerpen als juwelenstad.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren.