Winter in Antwerpen: Shoppen

<p>Antwerpen is dé shoppingstad van Vlaanderen. Mode, design, antiek, delicatessen en vintage vind je hier op wandelafstand van elkaar. Tijdens Winter in Antwerpen steken de winkeliers nog een tandje bij zodat het de shoppers aan niets ontbreekt.</p>

Winkelzondagen

Nog een feestoutfit nodig? Of een cadeautje voor iemand speciaals? Geen stress. Antwerpen heeft alles in huis om er een stralende shoppingtrip van te maken. 
De extra winkelzondagen op 4, 11 en 18 december geven je bovendien extra veel tijd om te shoppen.  

Praktisch:


Antwerpse Wantjes

De Antwerpse Handjes krijgen een exclusief, winters jasje aan en worden Antwerpse Wantjes. Enkel en alleen tijdens de Winter in Antwerpen kan je de verfijnde roomboterkoekjes in deze winterse Limited Edition kopen en proeven.

Praktisch: 


Kerstmarkt

Handgemaakte tassen, cupcakes die bijna te mooi zijn om op te eten, mini-kerststalletjes, … De Antwerpse kerstmarkt is een echte hotspot voor cadeautjesjagers. Bij de bijna honderd kraampjes op de kerstmarkt vind je vast iets naar je zin: van ambachtelijke en artisanale producten tot originele hebbedingetjes. 

Praktisch: 

 

Creatieve pop-ups in SUPERMERCADO

Kerstshoppen met zicht op de Groenplaats kan deze winter in Supermercado, boven de pas geopende overdekte foodmarket Mercado. Verschillende creatieve ondernemers toverden deze plek om tot een pop-up walhalla voor de eindejaarsperiode.

Zo kan je voor een cadeau met een Antwerps tintje terecht in de Antwerp Gift Shop, een pop-up van de MASshop en de Antwerp Fly Shop van Antwerp Airport. Je vindt hier een selectie van Antwerpse topproducten zoals Elixir d’Anvers, Antwerpse Handjes en bieren, maar ook boeken, sweaters, T-shirts en kerst- en postkaartjes.

Wil je een ginliefhebber verrassen met Kerst, dan vind je beslist je gading bij Gintermezzo, een start-up gespecialiseerd in Belgische gins en alles wat daarbij hoort. Van tonics over allerlei kruidensoorten en verschillende gadgets zoals jiggers, barlepels, zesteurs en schenkdoppen. Je kan de gins hier ook degusteren.

Of ga je voor een uniek geschenk bij KLEIN MART? Hier snuister je tussen designs, verrassende smaken en originele ideeën en ontdek je elke dag iets nieuws. Lucky Rocks en Knush zijn alvast twee merken die je er terugvindt. Bij Lucky Rocks kan je terecht voor ‘shoe candy’ (edelstenen die je aan je schoenveters hangt), sleutelhangers en kettingen. Knush staat voor leuke kussens met etnische en bohemian invloeden, met de hand gemaakt uit de beste materialen.

Inspiratie in overvloed om je familie en vrienden een onvergetelijk eindejaar te bezorgen dus!

Honger gekregen? Loop dan nog even langs bij Mercado en bestel jouw favoriete gerecht aan een van de vele eetstalletjes uit alle uithoeken van de wereld.

Praktisch

Contact

winterinantwerpen@visitantwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Negen tips voor Winter in Antwerpen

Negen tips voor Winter in Antwerpen

De perfecte wintervakantie beleef je dit jaar in Antwerpen! Van 10 december tot en met 8 januari vind je in het hart van de stad alles voor een onvergetelijk eindejaar. Weet je niet goed waar te beginnen? Haal dan inspiratie uit ons overzicht van de negen toppers van Winter in Antwerpen.

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Winter in Antwerpen: Activiteiten

Winter in Antwerpen: Activiteiten

Winter in Antwerpen heeft alles te bieden om van jouw wintervakantie een spetterend feest te maken.  Ontdek het uitgebreide aanbod aan activiteiten. 

Winter in Antwerpen: Evenementen

Winter in Antwerpen: Evenementen

Winter in Antwerpen heeft alles te bieden om van jouw wintervakantie een spetterend feest te maken. Ontdek alles over het openingsfeest, het eindejaarsvuurwerk, de nieuwjaarsdrink en de kerstboomverbranding.

Winter in Antwerpen: Kerstmarkt

Winter in Antwerpen: Kerstmarkt

Tijdens de eindejaarsperiode mag uiteraard de vertrouwde kerstmarkt niet ontbreken. Gezelligheid en talloze originele geschenkideeën gegarandeerd! 

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Winter in Antwerpen: Openingsuren en andere praktische info

Winter in Antwerpen: Openingsuren en andere praktische info

Vind hier alle info die je nodig hebt om je uitstap naar Winter in Antwerpen te plannen en ter plaatse je weg te vinden.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!