Zoek verkoeling tijdens de zomer in Antwerpen

<p>Antwerpen kent meer zomeractiviteiten dan zomerdagen. De kans is groot dat je het tijdens deze evenementen snel warm krijgt in de stad, zeker als de zomerzon zich van zijn beste kant laat zien. Wil je aan de hitte van de stad ontsnappen? In dit artikel ontdek je een heel aantal &lsquo;coole&rsquo; mogelijkheden.</p>

Zwemmen in Antwerpen

Een verfrissende duik nemen in een zwembad is een van de makkelijkste manieren om af te koelen. Maar in Antwerpen spring je niet gewoon in een zwembad. Zo is de zwemvijver Boekenberg de grootste ecologische zwemvijver van heel Europa. Dankzij speciale planten zwem je hier in natuurlijk gefilterd water. Of probeer het art-deco zwembad in de Veldstraat, het oudste zwembad van de stad. In dit monumentaal erfgoed zwem je in een 33 meter bad of geniet je van de hammam en het hot tub complex. Wist je dat Antwerpen ook een natuurlijk strand heeft? Het is wel verboden te zwemmen in het Scheldewater aan het strand van Sint-Anneke, maar de koelte van de rivier en een heerlijk fris pintje in een van de vele cafés daar doen wel deugd bij hoge temperaturen.

Ondergrondse verkoeling

Ook al stijgen de temperaturen naar 30 graden en meer, onder de grond blijft het altijd lekker koel. Bezoek maar eens de Antwerpse Ruien, de voormalige grachten en riolen van de stad en ervaar het verschil. Ook in de prachtige voetgangerstunnel blijft het altijd lekker fris. Geniet ervan terwijl je naar Linkeroever stapt of fietst voor het beste zicht op de skyline van Antwerpen. En vergeet geen foto te nemen van de authentieke houten roltrappen.

In de schaduw van de bomen

Zoek de schaduw op in het Stadspark, een driehoekig park niet ver van de winkelwandelstraat Meir. Neem een dekentje mee en geniet van een picknick onder de bomen. Of ga op zoek naar de ietwat verborgen Botanische Tuin in de Leopoldstraat. Het Middelheimmuseum biedt naast mooie beeldende kunst in openlucht ook heel wat schaduwrijke plekjes.  In Deurne vind je dan weer het grootste park van Antwerpen, het Rivierenhof, met een van de mooiste concertlocaties van het land: het openluchttheater.

Koel af in de Antwerpse kerken

In Antwerpen kan je niet naast de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kijken. De 123 meter hoge toren domineert de stad. Stap er binnen en geniet er van de koelte en van prachtige kunst. Ook de andere Antwerpse kerken zijn de moeite waard: Sint-Carolus Borromeus is dé Rubenskerk bij uitstek, in de Sint-Andrieskerk bewonder je een wondermooie preekstoel en in de Sint-Pauluskerk vind je meer dan 50 schilderijen van beroemde Antwerpse meesters.

Unieke plekjes

Dé plek waar vele jongeren verkoeling zoeken is het ponton aan het Steen. Op deze drijvende aanlegplaats voor plezierboten staat er altijd een heerlijk briesje. Bewonder hier de zonsondergang terwijl het geluid van de golven van de Schelde voor de soundtrack zorgt. Een ander uniek plekje is het Conscienceplein. Je waant je in Italië op het misschien wel mooiste plein van Antwerpen. Het bankje onder de grote boom is een heerlijk plekje om een boek te lezen of om aan people-watching te doen.

Zomerbars

In Antwerpen vind je hippe zomerbars op de meest verrassende plekken. En elk jaar komen er nog zomerbars bij. Weet je niet waarheen? Laat dit artikel je gids zijn. 

 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars. 

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars. 

Restaurants in Antwerpen

Restaurants in Antwerpen

Antwerpenaren staan van oudsher bekend als fijnproevers. Dankzij de haven werden er al in de 16de eeuw van overal allerlei soorten voedingswaren, dranken, kruiden en specerijen ingevoerd die de Antwerpse gastronomie beïnvloed hebben. Vandaag biedt Antwerpen een brede waaier aan Europese, exotische en natuurlijk ook Belgische eetgelegenheden. Vele Antwerpse restaurants koken volgens de Franse keuken, maar met Belgische accenten. De meeste restaurants bevinden zich rondom het historische centrum, Het Zuid en Het Eilandje.

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Boek nu deze onvergetelijke rondleiding voor jouw groep.

Vernieuwing & hernieuwing - de 21ste eeuw

Vernieuwing & hernieuwing - de 21ste eeuw

Het Antwerpen van de 21ste eeuw is architecturaal volop in beweging. Stadsvernieuwingen, bouwprojecten en ontwikkelingen … de Scheldestad ondergaat vandaag een dynamiserende metamorfose. Een blik op Antwerpen, Werf van de Eeuw.

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

Zilverpaviljoen

Zilverpaviljoen

Dankzij de steun van Umicore worden op deze unieke locatie naast het MAS | Museum aan de Stroom topstukken uit de collectie van het Zilvermuseum getoond. Het bedrijf Umicore staat in Antwerpen ook bekend als 'De Zilver'. Vroeger werd zilver vooral verkregen als bijproduct uit de winning van andere ertsen. Tegenwoordig wordt het meeste zilver verkregen uit recyclage. Het bedrijf Umicore is uitgegroeid tot wereldleider in de raffinage en recyclage van edele metalen. Onder andere GSM's, laptops en autokatalysatoren uit de hele wereld krijgen er een tweede leven.