Zoek verkoeling tijdens de zomer in Antwerpen

<p>Antwerpen kent meer zomeractiviteiten dan zomerdagen. De kans is groot dat je het tijdens deze evenementen snel warm krijgt in de stad, zeker als de zomerzon zich van zijn beste kant laat zien. Wil je aan de hitte van de stad ontsnappen? In dit artikel ontdek je een heel aantal &lsquo;coole&rsquo; mogelijkheden.</p>

Zwemmen in Antwerpen

Een verfrissende duik nemen in een zwembad is een van de makkelijkste manieren om af te koelen. Maar in Antwerpen spring je niet gewoon in een zwembad. Zo is de zwemvijver Boekenberg de grootste ecologische zwemvijver van heel Europa. Dankzij speciale planten zwem je hier in natuurlijk gefilterd water. Of probeer het art-deco zwembad in de Veldstraat, het oudste zwembad van de stad. In dit monumentaal erfgoed zwem je in een 33 meter bad of geniet je van de hammam en het hot tub complex. Wist je dat Antwerpen ook een natuurlijk strand heeft? Het is wel verboden te zwemmen in het Scheldewater aan het strand van Sint-Anneke, maar de koelte van de rivier en een heerlijk fris pintje in een van de vele cafés daar doen wel deugd bij hoge temperaturen.

Ondergrondse verkoeling

Ook al stijgen de temperaturen naar 30 graden en meer, onder de grond blijft het altijd lekker koel. Bezoek maar eens de Antwerpse Ruien, de voormalige grachten en riolen van de stad en ervaar het verschil. Ook in de prachtige voetgangerstunnel blijft het altijd lekker fris. Geniet ervan terwijl je naar Linkeroever stapt of fietst voor het beste zicht op de skyline van Antwerpen. En vergeet geen foto te nemen van de authentieke houten roltrappen.

In de schaduw van de bomen

Zoek de schaduw op in het Stadspark, een driehoekig park niet ver van de winkelwandelstraat Meir. Neem een dekentje mee en geniet van een picknick onder de bomen. Of ga op zoek naar de ietwat verborgen Botanische Tuin in de Leopoldstraat. Het Middelheimmuseum biedt naast mooie beeldende kunst in openlucht ook heel wat schaduwrijke plekjes.  In Deurne vind je dan weer het grootste park van Antwerpen, het Rivierenhof, met een van de mooiste concertlocaties van het land: het openluchttheater.

Koel af in de Antwerpse kerken

In Antwerpen kan je niet naast de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kijken. De 123 meter hoge toren domineert de stad. Stap er binnen en geniet er van de koelte en van prachtige kunst. Ook de andere Antwerpse kerken zijn de moeite waard: Sint-Carolus Borromeus is dé Rubenskerk bij uitstek, in de Sint-Andrieskerk bewonder je een wondermooie preekstoel en in de Sint-Pauluskerk vind je meer dan 50 schilderijen van beroemde Antwerpse meesters.

Unieke plekjes

Dé plek waar vele jongeren verkoeling zoeken is het ponton aan het Steen. Op deze drijvende aanlegplaats voor plezierboten staat er altijd een heerlijk briesje. Bewonder hier de zonsondergang terwijl het geluid van de golven van de Schelde voor de soundtrack zorgt. Een ander uniek plekje is het Conscienceplein. Je waant je in Italië op het misschien wel mooiste plein van Antwerpen. Het bankje onder de grote boom is een heerlijk plekje om een boek te lezen of om aan people-watching te doen.

Zomerbars

In Antwerpen vind je hippe zomerbars op de meest verrassende plekken. En elk jaar komen er nog zomerbars bij. Weet je niet waarheen? Laat dit artikel je gids zijn. 

 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars. 

Gerelateerde content

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars. 

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en  romantische citytrip. 

ZOO Antwerpen

ZOO Antwerpen

De Antwerpse ZOO is een van de oudste en beroemdste dierentuinen in Europa. Trek voor een bezoek een halve dag uit, want er is voldoende te zien en te beleven. Pinguïns in Vriesland, olifanten en giraffen in een unieke Egyptische tempel en nijlpaarden in de roze villa: je kan hier meer dan 950 soorten en ruim 5.000 dieren bewonderen.

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Heropening vernieuwde Museum Plantin-Moretus

Op 30 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus. Naast een nieuwbouw met leeszaal en depot ontdek je een nieuwe vaste museumopstelling. Geniet van meer sfeer en beleving in dit UNESCO Werelderfgoed. Meer dan ooit kan je jezelf laten meenemen in het bijzondere verhaal van de visionair Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Antwerp Fashion Weekend

Antwerp Fashion Weekend

Antwerpen heeft als creatieve modestad zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie. Niet alleen de beroemde Modeacademie en het fantastische Modemuseum, maar ook de inspirerende winkelstraten en de verschillende modieuze events zorgen daarvoor. Het nieuwe evenement Antwerp Fashion Weekend maakt duidelijk waarom zowel bezoekers van naburige steden als van ver over de grenzen Antwerpen verkiezen als dé shoppingstad van België.

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

Het gezelligste weekend van het jaar in Antwerpen

In vele steden is oktober een rustige overgangsmaand tussen de zomer en de winter. Niet in Antwerpen. Hier beleef je tijdens het eerste weekend van oktober tal van topevenementen. Klaar om met volle teugen te genieten van het volste weekend van het jaar? Laat je inspireren door het drukke programma en boek meteen je overnachting in Antwerpen. Want je hebt meer dan één dag nodig om alles mee te maken. 

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS is dé plek waar de stad en de haven elkaar letterlijk en figuurlijk raken. De zestig meter hoge toren – een staaltje van gedurfde architectuur – is alvast een nieuw oriëntatiepunt in Antwerpen. Het MAS focust op de diversiteit van de stad en staat stil bij de vele contacten tussen culturen van vroeger en nu. De museumcollectie vertelt het verhaal van de stad, de haven en de wereld. Op het dak van het MAS kan je ook genieten van een panoramisch uitzicht over Antwerpen.

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.