Zoek verkoeling tijdens de zomer in Antwerpen

<p>Antwerpen kent meer zomeractiviteiten dan zomerdagen. De kans is groot dat je het tijdens deze evenementen snel warm krijgt in de stad, zeker als de zomerzon zich van zijn beste kant laat zien. Wil je aan de hitte van de stad ontsnappen? In dit artikel ontdek je een heel aantal &lsquo;coole&rsquo; mogelijkheden.</p>

Zwemmen in Antwerpen

Een verfrissende duik nemen in een zwembad is een van de makkelijkste manieren om af te koelen. Maar in Antwerpen spring je niet gewoon in een zwembad. Zo is de zwemvijver Boekenberg de grootste ecologische zwemvijver van heel Europa. Dankzij speciale planten zwem je hier in natuurlijk gefilterd water. Of probeer het art-deco zwembad in de Veldstraat, het oudste zwembad van de stad. In dit monumentaal erfgoed zwem je in een 33 meter bad of geniet je van de hammam en het hot tub complex. Wist je dat Antwerpen ook een natuurlijk strand heeft? Het is wel verboden te zwemmen in het Scheldewater aan het strand van Sint-Anneke, maar de koelte van de rivier en een heerlijk fris pintje in een van de vele cafés daar doen wel deugd bij hoge temperaturen.

Ondergrondse verkoeling

Ook al stijgen de temperaturen naar 30 graden en meer, onder de grond blijft het altijd lekker koel. Bezoek maar eens de Antwerpse Ruien, de voormalige grachten en riolen van de stad en ervaar het verschil. Ook in de prachtige voetgangerstunnel blijft het altijd lekker fris. Geniet ervan terwijl je naar Linkeroever stapt of fietst voor het beste zicht op de skyline van Antwerpen. En vergeet geen foto te nemen van de authentieke houten roltrappen.

In de schaduw van de bomen

Zoek de schaduw op in het Stadspark, een driehoekig park niet ver van de winkelwandelstraat Meir. Neem een dekentje mee en geniet van een picknick onder de bomen. Of ga op zoek naar de ietwat verborgen Botanische Tuin in de Leopoldstraat. Het Middelheimmuseum biedt naast mooie beeldende kunst in openlucht ook heel wat schaduwrijke plekjes.  In Deurne vind je dan weer het grootste park van Antwerpen, het Rivierenhof, met een van de mooiste concertlocaties van het land: het openluchttheater.

Koel af in de Antwerpse kerken

In Antwerpen kan je niet naast de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal kijken. De 123 meter hoge toren domineert de stad. Stap er binnen en geniet er van de koelte en van prachtige kunst. Ook de andere Antwerpse kerken zijn de moeite waard: Sint-Carolus Borromeus is dé Rubenskerk bij uitstek, in de Sint-Andrieskerk bewonder je een wondermooie preekstoel en in de Sint-Pauluskerk vind je meer dan 50 schilderijen van beroemde Antwerpse meesters.

Unieke plekjes

Dé plek waar vele jongeren verkoeling zoeken is het ponton aan het Steen. Op deze drijvende aanlegplaats voor plezierboten staat er altijd een heerlijk briesje. Bewonder hier de zonsondergang terwijl het geluid van de golven van de Schelde voor de soundtrack zorgt. Een ander uniek plekje is het Conscienceplein. Je waant je in Italië op het misschien wel mooiste plein van Antwerpen. Het bankje onder de grote boom is een heerlijk plekje om een boek te lezen of om aan people-watching te doen.

Zomerbars

In Antwerpen vind je hippe zomerbars op de meest verrassende plekken. En elk jaar komen er nog zomerbars bij. Weet je niet waarheen? Laat dit artikel je gids zijn. 

 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Zomerbars in Antwerpen

Zomerbars in Antwerpen

Antwerpen heeft de meeste zomerbars van het land. Probeer elke week eens een andere uit: hoog op een dakterras of midden in een park. Instant vakantiegeluk in deze acht zomerbars. 

Gerelateerde content

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

To translate

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen: dat is de ultieme wintervakantie en nog héél veel meer! Van 10 december tot 8 januari kan je in de binnenstad genieten van gezellige sfeer op pleinen en in winkelstraten, de kerstmarkt, een openlucht ijspiste, een winterbar, originele en leuke winkels, extra winkelzondagen en tal van verrassingen. Boek alvast je overnachting!

Feeërieke winterwandeling

Feeërieke winterwandeling

Geen winter zo mooi als die in Antwerpen. De hele binnenstad baadt in een warme sfeer en ademt gezelligheid uit in deze tijd van korte dagen en lange nachten. Doe mee met de winterwandeling en loop langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de Winter in Antwerpen genieten.

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

Negen tips voor je bezoek aan Museum Plantin-Moretus

In het vernieuwde Museum Plantin-Moretus is er veel te beleven. Je stapt er in de leefwereld van de vooruitstrevende uitgever Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Negen tips voor een extra fijn museumbezoek.

Winter in Antwerpen: Bereikbaarheid

Winter in Antwerpen: Bereikbaarheid

Kom slim naar de Winter in Antwerpen. Op www.slimnaarantwerpen.be plan je je slimme route om naar Antwerpen te komen en info over de werken in en rond de stad.

Markten

Markten

Niets zo gezelligs als een markt. Daar proef je pas echt van de stad en haar lokale aanbod. Antwerpen telt tal van wekelijkse en maandelijkse markten, verspreid over de hele stad. Een aanrader voor wie het echte Antwerpen wil ervaren. 

Museum Plantin-Moretus

Museum Plantin-Moretus

Dit museum is de voortzetting van de Officina Plantiniana, opgericht in 1555 door Christoffel Plantijn, de eerste industriële drukker uit de geschiedenis. Erkend als Unesco-werelderfgoed in 2005, biedt het museum een boeiend overzicht van de boekdrukkunst van de 15de tot de 18de eeuw. 

Grandeur met sneltreinvaart

Grandeur met sneltreinvaart

Niet alleen de Middenstatie, ook haar verkommerde omgeving kreeg een adembenemende make-over. Stilaan herwint de stationsbuurt haar grandeur. Ervaar de heropleving op wandel door het Centraal Station en de Kievitwijk - langs stalen baobabs, juweliers, het Atlasgebouw en designcenter De Winkelhaak. 

FOMU | Fotomuseum

FOMU | Fotomuseum

Het FOMU bezit een uitgebreide en bijzonder veelzijdige collectie die nagenoeg het volledige domein van fotografie bestrijkt, vanaf het prille begin tot en met vandaag. Verder zijn er in het FOMU jaarlijks meerdere tijdelijke tentoonstellingen van zowel Belgische als internationaal gerenommeerde fotografen. Bezoekers kunnen er ook terecht voor lezingen en workshops en in de twee prachtig uitgeruste filmzalen organiseert Cinema Zuid dagelijks filmvoorstellingen.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Antwerpen is een stad op mensenmaat: vele bezienswaardigheden liggen op wandel- en/of fietsafstand van elkaar. Wil je toch op een andere manier de stad doorkruisen, dan kan je gebruik maken van de trams en bussen van De Lijn. Tip: koop je tram- of busbiljet in een voorverkooppunt (krantenwinkel, supermarkt, de automaten in de verschillende haltes of bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen), dat is goedkoper.