Naar Antwerpen met de auto

Antwerpen ligt op een centraal kruispunt van Europese snelwegen en is makkelijk te bereiken met de wagen.

Antwerpen ligt op een centraal kruispunt van Europese snelwegen en is makkelijk te bereiken met de wagen. Hou er wel rekening mee dat er vaak erg druk verkeer is op de Antwerpse ring en dat er tussen 2015 en 2022 verschillende grote werven gepland staan die veel verkeershinder met zich mee zullen brengen.

Vanuit Amsterdam-Breda (E19) of vanuit Bergen op Zoom (A12)

Volg Antwerpen-Centrum (Merksem), uitrit 1. Blijf Antwerpen-Centrum volgen. U rijdt achtereenvolgens langs de Groenendaallaan en Noorderlaan die aansluit op de brede boulevard Italiëlei.
Voor bestemming historisch centrum: volg op de Italiëlei de eerste straat rechts (= Koekensgracht) en vervolgens rechtdoor de Ankerrui, Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet. Aan het tweede verkeerslicht rijdt u links de Scheldekaaien op.
Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: blijf de boulevard (Leien) volgen.

Vanuit Keulen – Aken – Luik – Hasselt (E40 - E314 - E 313) of vanuit Eindhoven (E34)

Volg Antwerpen-Centrum (Borgerhout), uitrit 17.
Voor bestemming historisch centrum: draai aan het verkeerslicht linksaf en volg de Noordersingel tot onder de brug en verder rechtdoor tot het vierde verkeerslicht. Neem vervolgens rechts de Singel en ga rechtdoor richting Schelde tot aan de T-kruising met de Scheldekaaien. Draai aan het verkeerslicht rechtsaf.

Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: draai aan het verkeerslicht linksaf en volg de Noordersingel. Ga aan het tweede verkeerslicht naar rechts onder de spoorwegbrug en volg de Plantin en Moretuslei tot aan het derde verkeerslicht. Rijd rechtdoor onder de spoorwegbrug tot aan het eerste verkeerslicht en draai rechtsaf langsheen het stadspark. Volg rechtdoor tot u aan het tweede verkeerslicht de boulevard bereikt.

Vanuit Parijs - Brussel (E19)

Bij het naderen van Antwerpen bereikt u de Craeybeckx-tunnel. Neem het uiterst linkse baanvak richting Antwerpen-Centrum en rijd door de tunnel tot aan de verkeerslichten van de Singel.
Voor bestemming historisch centrum: volg links richting Schelde tot aan de T-kruising met de Scheldekaaien. Draai hier aan het verkeerslicht naar rechts.
Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: volg rechtdoor over de Singel de Gen. Lemanstraat tot aan het verkeerslicht en draai naar rechts langsheen het Koning Albertpark [Prins Albertlei]. Aan het volgende verkeerslicht draait u linksaf. Blijf rechtdoor de Mechelsesteenweg volgen tot u aan het vierde verkeerslicht de boulevard bereikt.

Vanuit Brussel (A12)

Voor bestemming historisch centrum: volg Antwerpen-Centrum door de Jan De Vostunnel. Houd richting Schelde aan tot de T-kruising met de Scheldekaaien. Aan het verkeerslicht draait u rechtsaf.
Voor bestemming Meir - Centraal Station - Zoo: volg op het viaduct het middelste baanvak en eens beneden het rechtse baanvak richting Wilrijk. Blijf rechtdoor de Jan Van Rijswijcklaan volgen tot aan het zesde verkeerslicht. Hier draait u rechtsaf langsheen het Koning Alberpark [Prins Albertlei]. Aan het volgende verkeerslicht draait u linksaf. Blijf rechtdoor de Mechelsesteenweg volgen tot u aan het vierde verkeerslicht de boulevard bereikt.

Plan je met je wagen naar Antwerpen te komen? Hou er dan rekening mee dat de Antwerpse binnenstad een lage-emissiezone is. Registreer je wagen voor je naar Antwerpen komt en controleer of je de zone binnen mag.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.