Baroque Shock 2018

In 2018 betuigt de stad Antwerpen hulde aan Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap. Rubens is de verpersoonlijking van de barok en een icoon voor Antwerpen. Hij was het die deze kunstbeweging naar de Lage Landen bracht toen hij in het begin van de 17e eeuw uit Italië terugkeerde. Hij was het die Antwerpen haar trots en identiteit gaf, die de stad vandaag nog altijd kenmerken. Hij was het die van Antwerpen de grootste en meest barokke stad ten noorden van de Alpen maakte.

Geïnspireerd door Rubens

Peter Paul Rubens is waarschijnlijk de beroemdste inwoner van Antwerpen. Hij is gekend als een succesvol kunstenaar, maar was ook een geacht diplomaat, polyglot en verzamelaar. Zelfs vandaag blijft zijn briljante geest verder leven en is hij nog altijd deel van de stad. En dat is niet alleen door de barokke schilderijen en architectuur die hij naliet. Rubens is ook een belangrijke bron van inspiratie voor hedendaagse kunstenaars en de atypische levensstijl van de stad en haar inwoners.

Antwerpen, waar Rubens en zijn barokke geest verder leven

Antwerpen is de enige stad ter wereld die zo sterk en op zoveel manieren doordrongen is van Peter Paul Rubens en zijn barokke nalatenschap. In zijn kielzog zijn de Antwerpse kunstenaars altijd blijven innoveren en vernieuwen, wat tot een authentieke, aparte joie de vivre leidde en dit ongetwijfeld zal blijven doen. In 2018 kan de barok nergens anders dan in Antwerpen zo intens, in al haar facetten en op zoveel verschillende manieren worden beleefd. Baroque Shock 2018 is een manier om die barokke spirit onsterfelijk te maken .

Binnenkort kan je hier terecht voor meer informatie.

  • Kan je niet wachten tot dan?