Beauty Overdose

In augustus en september neemt creatief platform voor sociale verandering Beauty without Irony de eerste verdieping en de prachtige kasteeltuinen van Kasteel Sterckshof over. Verschillende bekende en minder bekende kunstenaars verrassen je met workshops, expos, installaties en optredens. 

Schoonheid in de puurste vorm

Het kasteel Sterckshof in Deurne vormt het decor voor een tentoonstelling die focust op schoonheid in haar puurste vorm. Verschillende kunstenaars, zowel bekende namen als kunststudenten en gepassioneerde amateurschilders, nemen deel aan deze expo. 

Naast fotografie ontdek je schilderijen en etsen en is er ook veel aandacht voor mode. Een van de pronkstukken van deze tentoonstelling is een Stockmann met daarop een beeldschoon jasje ontworpen door Serkan Sarier , afgestudeerd aan de Antwerpse modeacademie. De glas-in-lood ramen in de kapel hullen het geheel in een uniek licht.

In de kasteeltuinen tref je een installatie van 150 Little Sun lampen aan, bengelend onder de bomen op een zeer lange lijn. Deze is zowel overdag als ’s nachts, wanneer alle lichtjes branden, prachtig om te zien. Een grote installatie bestaande uit vlaggen op negen meter hoge bamboe stokken, gegroepeerd rond een fontein van de Belgische kunstenaar X11, geven het geheel een heel gracieuze en rustgevende aanblik.

Creëer je eigen schoonheid 

Beauty Overdose inspireert en wil mensen bewust maken van het feit dat schoonheid gevonden kan worden in een aantal alledaagse zaken. Je kan een eigen bijdrage aan deze expo leveren door je mooiste foto’s op te hangen aan de “The Wall of Beauty”.

 

Contact

160
Antwerpen


Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.