Born in Antwerp: Antwerps creatief talent in de kijker

‘Born in Antwerp’ is de nieuwste broedplek voor creatief ondernemen in Antwerpen. Van april tot oktober zet het project het Antwerpse creatieve talent in de kijker. Ontdek het werk van Antwerpse ondernemers tijdens tal van evenementen, tentoonstellingen en activiteiten. Download de gratis app om niets te missen. 

Antwerpen telt ongelooflijk veel creatief talent per vierkante kilometer. De stad heeft haar kunstenaars, modeontwerpers, designers, architecten, schrijvers, developers, muzikanten, producers, reclamemakers,… De Antwerpse creatieve scene is uitzonderlijk rijk en divers. Alle creatieve sectoren zijn stevig vertegenwoordigd in de Scheldestad door meer dan 8.000 creatieve ondernemingen. De stad is één creatieve hub met een grote internationale aantrekkingskracht. Dit is te verklaren doordat Antwerpen het ideale testgebied is voor creativiteit en innovatie, een metropool in mensenmaat.
 

Van Rubens en Plantijn tot Dries Van Noten en Luc Tuymans

De wisselwerking tussen kunsten en creatief en cultureel ondernemerschap vormt al sinds de Gouden Eeuw in Antwerpen een belangrijke motor voor het stedelijke welzijn en de aantrekkingskracht van de stad. Heel wat grote kunstenaars en ondernemers zijn in Antwerpen aan het werk geweest: Brueghel leerde hier zijn stiel, Plantijn democratiseerde in Antwerpen de boekdrukkunst en Rubens droeg als schilder, ondernemer, diplomaat, graficus, ontwerper, verzamelaar en leermeester actief bij tot een culturele bloei van de stad. Maar ook vandaag is Antwerpen een plek waar creatief talent zich graag vestigt: het is hun ‘operating base’, van waaruit ze de wereld veroveren. Denk maar aan Panamarenko, Dries Van Noten, Jan Fabre en Luc Tuymans. Denk ook aan creatieve bedrijven zoals Zeno X Gallery, Duval Guillaume, Shelter, ShowTex en ID&T.
 

Download de app om niets te missen

Tijdens Born in Antwerp (22 april tot 2 oktober) kan je tal van initiatieven ontdekken die bijdragen tot de aantrekkingskracht en uitstraling van Antwerpen als broedplaats en thuishaven voor creatief talent. Vijf sleutelfiguren uit de Antwerpse creatieve sector vullen het rijke Born in Antwerp programma aan met zeer verscheiden events en tentoonstellingen. Het gaat om modeontwerper Bruno Pieters, beeldend kunstenaar Lieven Segers, 3D designer en illustrator Rizon Parein, industrieel ontwerper Axel Enthoven en Isabel Van den Broeck van Creative Belgium.
 
Download de gratis app 'Born in Antwerp' in de Google Play Store of de iOS App Store. Voor meer informatie, zie www.borninantwerp.be.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.