Busrondrit Antwerpen architecturaal

Vanuit de bus toont je gids hoe de culturele getijden de gevels van de stad vormden: het romaanse Steen, het neogotische Loodswezen, het moderne MAS en het futuristische gerechtshof. We stoppen even bij de pakhuizen op het Eilandje en de belle époque-bijous op Zurenborg en Zuid.

Zoals je al kon vermoeden legt deze rondrit het accent op de diverse bouwstijlen in enkele delen van de kernstad. Opeenvolgende periodes van bloei en verval hebben in de Antwerpse architectuur duidelijk hun sporen nagelaten.

 

Het romaanse Steen, het neogotische Loodswezen, het hedendaagse MAS en het wat futuristische nieuwe gerechtshof liggen natuurlijk op je weg. Tijdens de korte wandelstops is er veel aandacht voor de stoere pakhuizen in de oude havenbuurt Eilandje en de elegante belle époque architectuur van de mooie wijken Zurenborg en Zuid.

 

De rondrit voert je langs: STEEN - LOODSWEZEN – EILANDJE (MAS) - NOORDERLEIEN - STADSPARK - ZURENBORG (Cogels-Osylei) - SINGEL - ZUID - SCHELDEKAAIEN.

 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.