Closer to Baroque

De expo ‘Closer to Baroque’ in het MAS loodst de bezoeker van het publieke leven van de 17de eeuw naar de intieme leefwereld van de hoge klassen.

Groots, rijk en theatraal. Zo komt de 'Vlaamse barok' op het eerste gezicht over. Maar er is ook een minder bekende, intiemere kant van de barok: die van de kunstwerken en luxeobjecten voor de elite.
De barok komt niet alleen tot uiting in publieke kunstwerken zoals indrukwekkende altaarstukken. In de barokperiode werden ook schitterende kunstwerken voor privébezit gemaakt. De zeventiende-eeuwse adel en rijke kooplieden uit Antwerpen en omgeving decoreerden hun met goudleer versierde interieurs met prachtige schilderijen, luxueuze meubels en kostbaar zilverwerk.
De expo 'Closer to Baroque' in het MAS laat je hiermee kennismaken en vertaalt dit naar een hedendaags verhaal. Als bezoeker ontdek je bekende maar ook verborgen parels van de barokkunst, die zowel in musea als in privécollecties bewaard worden.
Een coproductie van het MAS en het Rubenshuis.

MAS | 28/09/2018-15/01/2019

Andere herfstexpo's: Cokeryen. Foto, film, food by Tony Le Duc Snijders & Rockoxhuis, Barok Bookdesign Museum Plantin-Moretus. Overzicht programma herfst 2018.

Contact

Hanzestedenplaats 1
Antwerpen
+32 33 38 44 00
http://www.mas.be
mas@stad.antwerpen.be

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 10

Gratis voor houders Festival Card. 

Tickets te bestellen vanaf oktober 2017 op www.visitantwerp.be/baroque.

Reduction rates

< 12: 0.

12 - 25: 8.

> 65: 8.

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €8

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Herfst 2018

Herfst 2018

Wat brengt de herfst tijdens Antwerp Baroque 2018? Een beknopt overzicht:

Paul Kooiker

Paul Kooiker

Conceptueel fotograaf Paul Kooiker laat zich voor Antwerp Baroque 2018 inspireren door de barok van Rubens en Rembrandt.

Barok Bookdesign

Barok Bookdesign

Hoe evolueerde het boek in de barok? Waarom ging een uitgever als Balthasar Moretus samenwerken met vooraanstaande kunstenaars? En wie zijn vandaag de dag de vernieuwers in het boekenvak?

Cokeryen. Foto | Film | Food

Cokeryen. Foto | Film | Food

Culinair fotograaf Tony Le Duc slaagt erin basisvoedsel tot kunst te verheffen. Een gave die ook barokschilder Frans Snijders had.

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Klim naar het topje van de kathedraal

Klim naar het topje van de kathedraal

De toren van de Antwerpse kathedraal is met zijn 123 meter de hoogste kerktoren van België en Nederland. Tijdens de populaire beklimming maak je kennis met het unieke verhaal van de klokkentoren en op de top word je beloond met een adembenemend panorama over de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.