De Modernen. Uitverkoren

Voor de laatste tentoonstelling in de reeks De Modernen vroegen het Koninklijk Museum en de provincie Antwerpen aan veertig bekende en minder bekende bezoekers welk hun favoriete kunstwerk is uit de collecties moderne kunst van provincie en museum. De favoriete kunstwerken en de verhalen waarom die een bijzondere betekenis hebben, vormen het onderwerp van deze expo.

Het sluitstuk van De Modernen kreeg als titel Uitverkoren.
De gastcuratoren tonen niet alleen de meesterwerken die hen het meest dierbaar zijn, ze geven ons ook hun persoonlijke verhalen cadeau. Hun blik is scherp en slim, hun getuigenissen zijn bevlogen en heel prettig om te lezen. Kleine verhalen, verrassende invalshoeken, soms pure poëzie en af en toe een vleugje humor. Door de keuze van het kunstwerk leren we wat zij mooi, ontroerend, inspirerend of bijzonder vinden. 

De Gentse fotograaf Jacques Sonck, bekend van zijn indringende zwart-witportretten, maakte van iedere gast een foto bij het werk dat hij of zij koos. Ze worden gepresenteerd als coda in de tentoonstelling. 
 
Uitverkoren toont de keuze van o.a. Johan Bonny, Marc Didden, Ruth Joos en Bent Van Looy, maar ook van museumgids Christien Deblaere, bezoeker Tonia In den Kleef en art handler Hans De Kezel. Er zijn een dertigtal werken uit de KMSKA-collectie te zien, en tien uit de collectie van de Provincie Antwerpen.

Contact

Jezusstraat 28
Antwerpen
+32 32 24 95 50
http://www.kmska.be/

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person: 4

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Minimum people per group.

Maximum people per group.

Price per person: €

Price per group: €

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Fietskaart Urban Jungle

Fietskaart Urban Jungle

Ontdek Antwerpen per fiets met de Urban Jungle fietskaart. 

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.