De winkel om de hoek

Deze expo brengt je de verhalen van de Antwerpse buurtwinkels van 1950 tot vandaag.

Een kleurrijke portrettenreeks

Fotografe Sanne De Wilde ging voor het MAS op zoek naar de mensen achter de buurtwinkels, vandaag en in het verleden. Dat resulteerde in een kleurrijk en gevarieerde portrettenreeks die een menselijk gezicht geeft aan de buurtwinkel, sinds het midden van de 20ste eeuw. Deze portretten worden gepresenteerd op de grote lichtbakwanden van de wandelboulevard.
 
In de vitrines aan de roltrappen maakt Sanne De Wilde een selectie uit historisch fotomateriaal dat een overzicht geeft van hoe de buurtwinkel is veranderd en voorgesteld sinds het begin van de 20ste eeuw. Ze combineert de selectie waar mogelijk met eigen werk.

Contact

Hanzenstedenplaats 1
Antwerpen

http://www.mas.be/

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: true.

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren.

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.