Antwerp City Card - veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de City Card.

 

1. Waarom zou ik een Antwerp City Card kopen?

De Antwerp City Card is de goedkoopste manier om Antwerpen ten volle te beleven. Je mag gratis binnen in alle musea en in de kathedraal, én je krijgt korting voor tientallen andere attracties. Bovendien kan je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en van de HopNstop/City tour trolleybus. Wil je meer? Ok. Je krijgt bovenop je Antwerp City Card een praktische infogids met een beschrijving van alle locaties, een voucherboekje met alle voordelen, een handig stadsplan en dit alles in een mooie pochette.

2. Waar kan ik de Antwerp City Card gebruiken?

De Antwerp City Card geeft je gratis toegang of een fikse korting op meer dan 50 attracties. Je kan er ook gratis het openbaar vervoer mee gebruiken.

3. Waar kan ik de Antwerp City Card kopen?

De gemakkelijkste manier om je Antwerp City Card te kopen is online. Je ontvangt dan een bevestiging in je mailbox, waarmee je je kaart en het boekje met exclusieve kortingsbonnen afhaalt  in een van onze bezoekerscentra. De Antwerp City Card is uiteraard ook te koop bij onze bezoekerscentra zelf, op de Grote Markt 13 of in het Centraal Station. Ook in het FOMU | Fotomuseum is de Antwerp City Card te koop. 

4. Hoeveel kost de Antwerp City Card?

De Antwerp City Card kost 27 euro voor 24 uur, 35 euro voor 48 uur, of 40 euro voor 72 uur. Je betaalt de kaart wanneer je ze afhaalt aan de infobalie.

5. Hoe lang kan ik mijn Antwerp City Card gebruiken?

Je kan je kaart 24 uur, 48 uur of 72 uur gebruiken, afhankelijk van het type kaart dat je gekocht hebt. Die periode begint te lopen op het moment waarop je de kaart voor het eerst gebruikt. De geldigheid van je vervoersbewijs gaat standaard in op de dag van aankoop van je Antwerp City Card. Wil je dat deze periode later begint zodat het aansluit bij je eerste bezoek? Geef het dan door aan de baliebediende zodat zij een andere datum kunnen invullen op de achterkant van de kaart. De kortingsbonnen en vouchers in je bijhorende papieren gids, blijven geldig tot eind januari 2017. Kom dus zeker nog een keertje terug als je ze niet allemaal opgebruikt hebt.

6. Is het openbaar vervoer in de Antwerp City Card inbegrepen?

Ja, tijdens de geldigheidsperiode van je kaart kan je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Antwerpen. Je Antwerp City Card geldt dan als geldig vervoersbewijs. Het volledige overzicht van alle bus- en tramlijnen vind je terug op www.delijn.be.

7. Hoe werkt de Antwerp City Card?

Dat is eenvoudig. Je laat je Antwerp City Card scannen aan de balie van de bezienswaardigheid of het museum dat je wilt bezoeken. De korting wordt meteen verrekend.

8. Is het mogelijk om een museum meer dan één keer te bezoeken?

Je korting geldt maar één keer per bezoek. Zorg er dus voor dat je echt álle hoekjes en kantjes van het MAS of de kathedraal bekeken hebt voor je weer naar buiten gaat!

9. Waar kan ik terecht voor extra informatie?

Stuur gerust een mail met je vragen naar info@visitantwerpen.be. We geven je dan snel een persoonlijk antwoord.

Contact
http://www.visitantwerpen.be/citycard

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Antwerp City Card

Antwerp City Card

Wil je Antwerpen van kop tot teen ontdekken? Dan is de Antwerp City Card je beste gids. De kaart opent gratis of goedkoop de mooiste, lekkerste en meest verrassende deuren van de stad voor je. Je kiest bovendien zélf hoe lang je ze gebruikt. 

Antwerp City Card - aanbod

Antwerp City Card - aanbod

Wat zit er in je Antwerp City Card? Jouw Antwerp City Card geeft je korting of gratis toegang tot alle must sees van Antwerpen.

Discover Antwerp

Discover Antwerp

Kortere dagen en langere nachten, tijdens het najaar krijgen we hier onvermijdelijk mee te maken. Maar geen nood, in Antwerpen maken we elke dag en nacht onvergetelijk. Van gezellige feestjes op onverwachte plaatsen, over concerten in paleizen tot expo's en culinaire hoogtepunten in het centrum van de stad. Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, word je weer verrast. Boek het Discover Antwerp arrangement, blijf in Antwerpen overnachten en haal met de inbegrepen Antwerp City Card het maximale uit je verblijf.

Gerelateerde content

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van het jongetje Nello en zijn hond Patrasche is wereldberoemd en speelt zich af in … Antwerpen! Tijdens deze kerstperiode speelt het duo een prominente rol in de stad. Ontdek hier waar je hen overal kan ontmoeten. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.