Blog: Chocolatier Jitsk

Wie België zegt, die denkt onherroepelijk aan ons talrijk aanbod uitstekende bieren en onze wereldvermaarde chocolade. Geen evidente combinatie, maar toch weten beiden elkaar wonderwel te vinden. In navolging van de gerenommeerde kaasaffineurs Van Tricht heeft de piepjonge chocolatier Jitsk Heyninck immers zijn intrek heeft genomen in de gebouwen van stadsbrouwerij De Koninck.

De blikvanger van de strak ingerichte winkel -  denk originele industriële plafondwelfsels en dito verlichting - is ongetwijfeld de kamerhoge glaspartij achter de met lekkers gevulde houten verkooptoog welke inzage geeft op het atelier van de chocolatier. Dit is de speeltuin van Jitsk Heyninck, 25 jaar jong, meester-chocolatier.
 

Jong geleerd is oud gedaan

Het parcours dat Jitsk in zijn prille carrière aflegde is er eentje om van te duizelen. Zijn opleiding volgde Jitsk in Antwerpen (Piva) en ook voor zijn stageplaatsen (Burie, ’t Zilte) kon hij in ‘de Koekenstad’ terecht. In 2009, Jitsk was toen 18 jaar, nam hij al deel aan de prestigieuze wereldtentoonstelling in Shanghai waar hij de jongste chocolatier was. In opdracht van het in Antwerpen gelegen Chocolate World reisde Jitsk sindsdien meermaals de wereld rond om zijn passie voor chocolade en het vakmanschap waarmee hij het product benadert te delen.
 

Liefde voor het product

Kwaliteit en smaak staan bij Jitsk voorop. Meteen ook de reden waarom hij enkel met de beste ingrediënten wil werken, afkomstig van leveranciers die net als hij even gepassioneerd zijn door hun product. De koffie die verwerkt wordt in zijn pralines komt bijvoorbeeld van het in Antwerpen bijzonder populaire Caffénation. De liefde voor het product, dat proef je in het ruime gamma die in de winkel te verkrijgen zijn. Pralines, chocoladetabletten, mellowcakes, macarons, ijs… chocoholics en zoetebekken komen hier absoluut aan hun trekken.
 

Chef achter de toog

Of Jitsk en zijn collega’s in het atelier druk in de weer zijn met chocolade, noten aan het roosteren zijn of  pakweg marsepein maken, zodra je de winkel binnenkomt kan je op hun aandacht rekenen. Dat er geen winkelbediende achter de verkooptoog staat was een bewuste keuze. Wie kan er immers beter de klant te woord staan dan ‘de chef’ zelf? Vergelijk het met een hip restaurant waar de chef zelf de gerechten komt presenteren. Altijd aangenaam.
 
Voorlopig zitten er geen bierpralines in het verder uitstekende gamma van Jitsk. Misschien in de toekomst, maar dan wel op voorwaarde dat zowel het bier als de chocolade er op gebied van smaak eervol uitkomen. Iets wat we trouwens volledig begrepen toen we thuis aangekomen onze doos pralines aanbraken. Stuk voor stuk kleine smaakbommetjes die je doen verlangen naar meer.
 
Jitsk Chocolates
Stadsbrouwerij De Koninck
Boomgaardstraat 1 2018 Antwerpen
www.jitsk.com 


september 2015

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en  romantische citytrip. 

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Fietskaart Urban Jungle

Fietskaart Urban Jungle

Ontdek Antwerpen per fiets met de Urban Jungle fietskaart. 

Programma van De Ronde in Antwerpen

Programma van De Ronde in Antwerpen

Op 2 april start de Ronde van Vlaanderen in Antwerpen. Ontdek hier wat er dat weekend allemaal te beleven is in Antwerpen. 

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Antwerpen is het walhalla van de koffiebarretjes. Op elke hoek vind je er wel een. Maar hoe onderscheid je ze van elkaar? Hoe ga je op zoek naar dat ultieme bakje troost en wat is het verhaal erachter? Koffiebrander Koen Bleuzé maakt zijn tien favoriete koffiebars kenbaar en vertelt waarom.

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

Bezoek de overdekte foodmarket Mercado en geniet van culinaire verrassingen en zoveel meer.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.