Designers

De romance tussen Antwerpen en mode gaat way back. Ons bekendste liefdeskind: de Antwerpse Zes. Dankzij deze ontwerpers schijnen alle spots op de Antwerpse catwalk. En dat blijft – door hun vele opmerkelijke opvolgers – terecht.

Antwerpen investeert al jaren in mode. Het is hier in al zijn gedaantes aanwezig: van een gerenommeerde opleiding, over tal van ateliers, tot een modemuseum. Die creatieve invloed verspreid zich verder over de stad, waar je op heel wat bekende mode- en designwinkels botst.

Kweekvijver voor talent

De ModeNatie is het creatieve modehart van Antwerpen: hier vonden het ModeMuseum (MoMu), de befaamde modeafdeling van de Antwerpse Academie, en het Flanders Fashion Institute (FFI) onderdak. Aan die modeacademie studeerden destijds de Antwerpse Zes af: Walter Van Beirendonck, Dirk Bikkenbergs, Marina Yee, Dirk Van Saene, Ann Demeulemeester en Dries Van Noten.

Belangrijke modestad

De Antwerpse Zes veroverden de internationale fashionwereld en plaatsten onze stad op de modekaart. In hun kielzog volgden ontwerpers als Tim Van Steenbergen, Véronique Branquinho en Bruno Pieters. Ook vandaag nog trekt de modeafdeling talent vanuit heel de wereld aan en stappen er grote beloftes weer buiten.

Startende en gevestigde namen

Veel ontwerpers blijven in Antwerpen plakken en starten hier hun label op. Hun boetiek vult de bekende huizen die zich in onze stad neervlijen aan. Goed nieuws voor modeliefhebbers. Zij vinden hier alles om een geslaagd fashion statement te maken. 

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Shopping Stadsfeestzaal

Shopping Stadsfeestzaal

De Shopping Stadsfeestzaal ligt midden op de Meir, de Champs Elysées van Antwerpen. De indoor shopping mall is een hypermoderne, exclusieve 'shopping hot spot', met 's werelds eerste Tommy Hilfiger Tailor Made winkel, Men at Work, Urban Outfitters en nog veel meer...

Winkelzondagen

Winkelzondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn er heel wat winkels open in het historische centrum. Optredens of kleine evenementen onderweg maken de winkelzondagen nog gezelliger. 

Winkelzone Historisch Centrum

Winkelzone Historisch Centrum

In centrum Antwerpen halen zowel cultuurliefhebbers als shopaholics hun hart op. Het historisch centrum trakteert je niet alleen op het grootste shoppingcenter van de binnenstad, je tikt er ook charmante brocante op de kop.

Winkelzone Meir

Winkelzone Meir

De Meir is de meeste bezochte winkelstraat van ons land. In haar knappe 18de- en 19de-eeuwse panden huizen de grote Europese winkelketens. Ideaal om u van top tot teen in het nieuw te steken. 

Gerelateerde content

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van het jongetje Nello en zijn hond Patrasche is wereldberoemd en speelt zich af in … Antwerpen! Tijdens deze kerstperiode speelt het duo een prominente rol in de stad. Ontdek hier waar je hen overal kan ontmoeten. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.