DIVA – Antwerp Home of Diamonds

Eind 2017 opent in het historisch centrum van Antwerpen DIVA, een unieke publieksbeleving rond de betoverende wereld van diamanten, juwelen en edelsmeedkunst in de stad.

DIVA, dat is het Italiaanse woord voor ster. En laat nu – helemaal niet zo toevallig – de grootste diamant ter wereld een ster zijn. Genaamd Lucy, naar het nummer van de legendarische Britse groep The Beatles: Lucy in the Sky with Diamonds.

Maar ook voor Antwerpen is de diamant een echt ster. Zoals een diva schittert op het witte doek, straalt ook de schittering van diamant af op de Scheldestad.

Interactieve diamant

DIVA is een heuse interactieve diamant in de stad. Natuurlijk kan je er de prachtigste diamanten bewonderen en over de geschiedenis van Antwerpen als wereldcentrum voor de diamanthandel leren. Maar dat deel van DIVA ontdek je niet voor je eerst de diamantwereld hebt ervaren. Je wordt als bezoeker meegesleept in een interactieve tocht waar je alle aspecten van de edelsmeedkunst, juwelen en diamant ontdekt.

Noem DIVA gerust een attractie met inhoud, met een verhaal. Om dat verhaal te vertellen, worden stukken uit de voormalige musea voor Diamant en Zilver tentoongesteld, aangevuld met stukken in bruikleen.

Een moderne beleving in het oude Antwerpen

Het belevingscentrum is hypermodern, maar ligt midden in het historische hart van Antwerpen. In een buurt waar al sinds de zestiende eeuw edelsmeden, juweliers en diamantairs thuis zijn. Als sinds haar Gouden Eeuw staat Antwerpen bekend als de belangrijkste diamantstad ter wereld. Het was immers via de Schelde dat handelaars en ontdekkingsreizigers hun edelstenen en –metalen Europa binnenbrachten.

Voorlopig moet je nog even wachten om DIVA te ontdekken. Maar ondertussen kan je in het Diamant- en Zilverpaviljoen aan het MAS terecht om het topje van de diamantberg te ontdekken.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van het jongetje Nello en zijn hond Patrasche is wereldberoemd en speelt zich af in … Antwerpen! Tijdens deze kerstperiode speelt het duo een prominente rol in de stad. Ontdek hier waar je hen overal kan ontmoeten. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.