Evenementenkalender ‘Things to Do’

In ‘Things to Do’ vind je de meest uiteenlopende evenementen in Antwerpen. Van tentoonstellingen tot winkelzondagen en van concerten tot sportwedstrijden, er is namelijk altijd wat te beleven in de stad. De brochure geeft unieke tips en nuttige informatie zodat je niks meer hoeft te missen tijdens je verblijf in Antwerpen. 

In deze zomereditie van ‘Things to Do’ vind je de evenementen van april tot en met september. Met een overzicht per maand en een handige legende wordt het extra makkelijk om je bezoek aan Antwerpen te plannen. Uit elk van de zes categorieën lichten wij alvast een topper uit:

Tentoonstelling
Op 29 september 2016 heropent het volledig vernieuwde Museum Plantin-Moretus haar deuren. Laat je meenemen in het bijzondere verhaal van de visionaire uitgever Christoffel Plantin en zijn schoonfamilie Moretus. Filmische interventies, boeken die je kan doorbladeren en een ruimte waar je zelf aan de slag kunt: nog meer dan voorheen komt het huis tot leven.

Shopping
Elke eerste zondag van de maand is winkelzondag in Antwerpen. De meeste winkels in het historisch centrum zijn dan open. Uiteraard kan er op de Meir - de winkelhoofdstraat  van Antwerpen – naar hartenlust worden geshopt. Op zondag 3 juli beginnen in de winkelstraten van de stad de zomersolden.

Evenement
Van 7 tot en met 10 juli is het opnieuw zover. Dan meren de kathedralen van de zee weer aan vlakbij de kathedraal van de stad. Het is alweer de zesde keer dat de prestigieuze zeilwedstrijd The Tall Ships Races naar Antwerpen komt. Bewonder en bezoek de mooiste zeilschepen ter wereld. Dit unieke spektakel is er absoluut eentje om niet te missen.

Folklore
Op 15 augustus wordt het historisch centrum van Antwerpen omgetoverd tot de Rubensmarkt. Dompel je onder in de authentieke sferen van de 17e-eeuw. Standhouders verkopen hun waren geheel gehuld in traditionele klederdracht.

Muziek
Sfinx Mixed festival is een gratis festival van 28 tot en met 31 juli 2016. Wereldmuziek, lekker eten en drinken en wonderlijke tenten wachten je met plezier op. Bovendien is Sfinx het duurzaamste festival van Vlaanderen en dankzij een groot en divers programma zal iedereen zich thuis voelen: van gezinnen met kinderen tot de meest avontuurlijke muziekliefhebbers.

Sport
24 en 25 september vinden midden in het historisch centrum van Antwerpen de UCI Trials World Cup plaats. Biketrial is een atypische vorm van wielersport waarbij de coureurs  over obstakels moeten geraken zonder een voet aan de grond te zetten. Voor het zevende jaar op rij wordt de Grote Markt omgetoverd tot spectaculair Trialbike parcours. De perfecte kans om tijdens je bezoek aan Antwerpen net even iets anders mee te maken.

Meer info
De brochure kan gratis afgehaald worden bij de toeristische balies in het Centraal Station (onderaan de roltrap) en op de Grote Markt. Openingsuren: elke dag van 9 uur tot 17.45 uur, zondag tot 16.45 uur.

Download hier de brochure voor het volledige overzicht.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

MAS | Museum aan de Stroom

MAS | Museum aan de Stroom

Op het hippe Eilandje, de havenbuurt van Antwerpen, staat sinds 2011 het MAS, het Museum aan de Stroom. Het is dé plek waar de stad en de haven elkaar ontmoeten.

Havenhuis

Havenhuis

De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers. Daarnaast kan je het gebouw met een gids bezoeken en genieten van het panoramisch uitzicht over de haven en de stad.

Inkijk in het Havenhuis

Inkijk in het Havenhuis

Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis is een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects. Het zet de haven van Antwerpen architecturaal op de wereldkaart. Sluit aan bij deze onvergetelijke rondleiding.

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

5 tips voor een romantisch uitje in Antwerpen

Een romantisch weekendje weg? Schakel je telefoon uit, vergeet de stress van je werkweek en geniet van wat quality time met je partner. Antwerpen heeft alle ingrediënten in huis voor een originele en  romantische citytrip. 

De Ruien

De Ruien

Bezoek de unieke attractie De Ruien en loop door de voormalige grachten en riolen van Antwerpen. Tijdens de avontuurlijke en bevreemdende wandeling onder de grond ontdek je de boeiende en rijke geschiedenis van de stad.

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Top 10 beste koffiebars op wandelafstand van Antwerpse bezienswaardigheden

Antwerpen is het walhalla van de koffiebarretjes. Op elke hoek vind je er wel een. Maar hoe onderscheid je ze van elkaar? Hoe ga je op zoek naar dat ultieme bakje troost en wat is het verhaal erachter? Koffiebrander Koen Bleuzé maakt zijn tien favoriete koffiebars kenbaar en vertelt waarom.

Het Steen

Het Steen

Het Steen was jarenlang de thuishaven van het Scheepvaartmuseum. Nu die collectie verhuisd is naar het Museum aan de Stroom (MAS) hebben HETPALEIS en de stad Antwerpen dit legendarische gebouw heropend als vragenhuis voor kleine en grote (be)zoekers vanaf 6 jaar.

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

(Super)Mercado: meer dan een foodmarket

Bezoek de overdekte foodmarket Mercado en geniet van culinaire verrassingen en zoveel meer.

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Gegidste rondleidingen - info, prijzen en reservatie

Informatie over de gegidste rondleidingen, prijzen en hoe je kan reserveren. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.