Feiten en cijfers - Pers

Op zoek naar de belangrijkste feiten en cijfers over Antwerpen? Ontdek ze hier in een oogopslag.

Feiten en cijfers

Hotels

In 2015 telde Antwerpen 57 vergunde hotels. Zowel in de éénsterrencategorie als in de tweesterrencategorie was 14% van de hotels te situeren. 42,11% van de hotels kon drie sterren voorleggen. De drie- en viersterrenhotels vertegenwoordigden samen bijna 72% van het totale vergunde hotelbestand in Antwerpen. Op het vlak van het kameraantal hadden de drie- en viersterrenhotels het grootste marktaandeel. Ruim 84% van het Antwerpse vergunde kamerbestand was terug te vinden in de categorieën van drie en vier sterren.
(Hotelrapport 2015)

Het volledige overzicht van vergunde logies in Antwerpen ontdek je hier.

Overnachtingen en aankomsten

Antwerpen behoort wat betreft het aantal overnachtingen en aankomsten tot de top drie van bestemmingen in België en trekt zowel verblijfs- als zakelijk toerisme aan. In 2015 kende de stad bijna twee miljoen overnachtingen. Ontdek hier meer cijfers over overnachtingen en aankomsten.

Contact

Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van het jongetje Nello en zijn hond Patrasche is wereldberoemd en speelt zich af in … Antwerpen! Tijdens deze kerstperiode speelt het duo een prominente rol in de stad. Ontdek hier waar je hen overal kan ontmoeten. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.