Intrede van de Sint

Hij komt, hij komt... De allerkleinsten onder ons tellen volop af naar zaterdag 12 november, want dan komen Sinterklaas en zijn Pieten weer aan in de stad!

Naar goede gewoonte komen de Sint en zijn Pieten met de boot vanuit Spanje naar Antwerpen. We verwachten hen rond 13.30 uur aan het ponton aan het Steenplein. Van daaruit gaan ze in stoet over de Suikerrui naar de Grote Markt, waar hen een muzikale begroeting wacht. Om 14.45 uur breekt het moment aan waarop vele kinderen en hun ouders wachten, want dan houdt de Sint zijn toespraak op het balkon van het stadhuis. 

Wie er die namiddag niet bij kan zijn, kan de aankomst vanop de eerste rij rechtstreeks volgen op Ketnet.

Contact

Steenplein
Antwerpen


Book now

Opening Days

Special opening days

Special closing days

Individual visitors

Price per person:

Reduction rates

Card holders

City Card: .

Groups

Prices

Schools

Prices

Anderen bekeken ook

Gerelateerde content

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van Nello & Patrasche

Het verhaal van het jongetje Nello en zijn hond Patrasche is wereldberoemd en speelt zich af in … Antwerpen! Tijdens deze kerstperiode speelt het duo een prominente rol in de stad. Ontdek hier waar je hen overal kan ontmoeten. 

Parkeren in Antwerpen

Parkeren in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad met heel wat bewoners en bezoekers. En al die bewoners en bezoekers vragen ook veel parkeerplaatsen voor auto’s. Op een aantal plaatsen kan je nog gratis je auto kwijt maar meestal geldt betalend parkeren.